ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Όλο το παρασκήνιο: Τι έγινε στη μυστική συνάντηση του Βερολίνου, γιατί την αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου και τι επιδιώκει η Τουρκία
Friday
31/07/2020
00:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Σκουρής ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Μόνο ένας ηλίθιος…”

ΓΡΙΦΟΣ:

Πώς γίνεται, στην Ελλάδα να μην υπάρχουν ηλίθιοι (γνώμη της G-M-R), να υπάρχουν όμως, ΤΙΜΩΡΟΙ των ΗΛΙΘΙΩΝ(οι κυβερνώντες κατά πρώτο λόγο και οι πολιτευόμενοι γενικότερα και αυτά κατά γενική παραδοχή);

Αν, σε πείσμα της γνώμης της G-M-R, μας απαντηθεί πως υπάρχουν ηλίθιοι, ας μας εξηγηθεί ταυτόχρονα, σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η ηλιθιότητα και πως επακριβώς/κατά περίπτωση την εκμεταλλεύονται οι τιμωροί των ηλιθίων.

._

 

 

 

 

Βασ. Σκουρής, 15 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

Επανέναρξη του διαλόγου, με αντάλλαγμα τη μη πραγματοποίηση των γεωτρύσεων, φέρεται να πρότεινε η γερμανική προεδρία. Μείζονα ερωτηματικά από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ανάγκη ενημέρωσης τουλάχιστον των αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με ταυτόχρονη δέσμευση της Άγκυρας να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και να σταματήσει αυτές στην Κυπριακή Δημοκρατία, φέρεται να ήταν η κύρια πρόταση της γερμανικής προεδρίας κατά τη μυστική συνάντηση στο Βερολίνο, μεταξύ Σουρανή, Καλίν και Χέκερ.

Οι προτάσεις του Βερολίνου, που όπως εξαρχής έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», έχει αναλάβει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια να αποτρέψει τυχόν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή τη ΝΑ Μεσόγειο μεταξύ των δυο χωρών, δεν ικανοποίησαν την Άγκυρα, που φρόντισε μέσω του υπουργού της επί των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κάψει την πρωτοβουλία, εκθέτοντας, παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση, που στο εσωτερικό εμφανιζόταν να δίνει μάχη για την προκλητική απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Το καθεστώς Ερντογάν είναι σαφές πως επιδιώκει τη δημιουργία ενός κλίματος για ένα διάλογο με τους δικούς της όρους, εφ’ όλης της ύλης δηλαδή, κραδαίνοντας ως ατού της την έξοδο των γεωτρήσεων στο Αιγαίο και νοτίως της Κρήτης. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει μέσω του Ιμπραήμ Καλίν το Βερολίνο, πως θα επιμείνει στους σχεδιασμούς της για τις γεωτρήσεις και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει τον προγραμματισμό της.

(more…)

Ολοταχώς προς νέα θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας ο Γιάννης Στουρνάρας
Tuesday
21/01/2020
03:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Σκουρής Γιάννης Στουρνάρας ΤτΕ
0

Σχόλιο GMR:    Στην εδώ (περί ειδημοσύνης κλπ) πρόταση μας, θεωρούμε πως δυο οικονομολόγοι “πχ Θ. Μαριόλης, Σ. Λαβδιώτης” μπορούν να συν-εργαστούν και για την οικονομική αλήθεια και για την υπέρ λαού-πατρίδας αξιοποίηση της.

Ελλείψει απαντήσεων-συνεργειών, Στουρνάρας και ξερό ψωμί.

 

 

 

Βασ. Σκουρής, 20 Ιανουαρίου 2020

 

 

 

Τόσο ο ίδιος, όσο κυρίως ο πρωθυπουργός, αποφεύγουν να πουν στην παρούσα φάση το παραμικρό για το θέμα, ιο πληροφορίες, όμως, των «Παιχνιδιών Εξουσίας», επιμένουν πως η σχετική απόφαση έχει ήδη ληφθεί

Ολοταχώς προς μια θητεία στη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος οδεύει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας διατηρεί άριστη σχέση με τον πρωθυπουργό (πολλοί πρώην συνεργάτες του, άλλωστε, εργάζονται ήδη στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου), ενώ την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή στηρίζει και η ηγεσία της Φρανκφούρτης και άλλων θεσμών από το εξωτερικό.

Τόσο ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, πάντως, όσο κυρίως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγουν να που το παραμικρό στην παρούσα φάση, καθώς οι σχετικές συνεννοήσεις θα ξεκινήσουν το πιθανότερο μετά το Πάσχα, όλα δείχνουν πως οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί. Και –σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας»- για Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θα προταθεί εκ νέου ο Γιάννης Στουρνάρας.

(more…)