ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο του πολέμου, δύο κουρελόχαρτα στη Μέση Ανατολή-Δ.Παντελάτος
Monday
16/10/2023
11:51 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Παντελάτος Δίκαιο Πολέμου Ισραήλ Παλαιστίνη ΠΟΛΕΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Στην αρχή του ηχητικού:”Δυστυχώς ο πόλεμος ειναι μια υπόθεση που βγάζει στην επιφάνεια τις πιο μαύρες και  και αρχέγονες αντιμετωπίσεις του ανθρώπου, τα πιο αρχέγονα και κτηνώδη ουσιαστικά, ένστικτά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν απεριόριστο ηρωισμό, δηλαδή ουσιαστικά κινείται στα όρια της ανθρώπινης φύσης“.

_.

 

 

 

 

Δημ. Παντελάτος, 14 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

 

Δίπλα, δίπλα τα κουρελόχαρτα… Το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο του πολέμου. Θα θεωρηθεί ίσως παράδοξο να συζητάμε αυτές τις ώρες ,με όσα γίνονται στην Μέση Ανατολή για δίκαιο πολέμου. Νομίζουμε ότι είναι αναγκαίο να το κάνουμε. Καλεσμένος στο militaire channel ο Υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Παντελάτος, που έχει εμπειρία όχι μόνο από εναέριες μάχες αλλά και από εμπόλεμες ζώνες. Στην καριέρα του ήταν και διοικητής του αεροδρομίου στην Καμπούλ.

 

 

Δικαιολογούν οι «ασύμμετρες απειλές» την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου στον πόλεμο; Ποιες είναι οι αρχές που ήδη έχουν καταπατηθεί στη Μέση Ανατολή, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την κατ ΄ επιλογή ευαίσθητη διεθνή κοινή γνώμη;

Ο κ.Παντελάτος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως «καθαρή τρομοκρατία» την επίθεση της Χαμάς σε αμάχους, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία και ελαφρυντικό για όσα κάνει το Ισραήλ.

Υπενθυμίζει ότι για να εξηγήσουμε τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Μέση Ανατολή δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία. Πολλοί τις τελευταίες ημέρες κάνουν αυτό το λάθος συστηματικά και μάλλον όχι τυχαία.

 

Πηγή: militaire.gr