ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιατί “μαγειρεύεται” κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα
Monday
14/02/2022
08:50 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Xρήστος Καπούτσης τεχνοκράτες
0

 

Σχόλιο GMR: Πολύ ενδιαφέρον, αλλά οι Έλληνες διανοούμενοι περί άλλων τυρβάζουν.

Μερικοί που επισημαίνουν τα επερχόμενα, δεν προτίθενται να πιάσουν την καυτή πατάτα μεθ’ άλλων που τους το ζητούν (βλέπετε δεκάδες επιστολές της G-M-R προς όλους σχεδόν, δημοσιογράφους, δημοσιολογούντες, διανοουμένους).

Έχουμε εξ άλλου και το προηγούμενο του άτυπου πρωθυπουργού των μνημονίων, του Στουρνάρα, ο οποίος ουδεμία κοινωνικοπολιτική πίεση εδέχθη πλην του κινήματος της πλατείας το 2011 έως και το 2014 https://greek-market-research.com/clink/oi-aganaktismenoi-pane-plateia/ και του δημοψηφίσματος του 2015 https://greek-market-research.com/clink/elliniko-dimopsifisma-2015/ ,   https://greek-market-research.com/clink/aniko/ τα οποία προδόθηκαν αμφότερα εκ των έσω.

Ενδεικτική της κατάστασης η πρόταση -ανάρτηση της G-M-R:

https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/

_.

 

 

 

 

Χρήστος Καπούτσης, 11 Φεβ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, όπου θα πρέπει να εξοικειωθούμε, αφού πρώτα εμβαθύνουμε και κατανοήσουμε, έννοιες όπως ψηφιακός καπιταλισμός, πράσινη μετάβαση, ανθεκτικότητα, παρέμβαση των κολοσσών του διαδικτύου στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων, τεχνητή νοημοσύνη, κυβερνοπόλεμος, υβριδικές απειλές…

Οι πολεμικές βιομηχανίες παράγουν τα λεγόμενα “έξυπνα όπλα”, αξιοποιώντας πρωτοποριακά τεχνολογικά επιτεύγματα, ενώ οι αγορές επηρεάζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες. Καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη πως όλες αυτές οι προκλήσεις, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από μία κυβέρνηση τεχνοκρατών. Διαφαίνεται, μάλιστα, στον διεθνή ορίζοντα, ένας σχεδιασμός ισχυρών κέντρων εξουσίας, για κυβερνήσεις τεχνοκρατών, που θα στηρίζουν δύο ή και τρία πολιτικά κόμματα.

Η Ιταλία, με την κυβέρνηση του “σκληρού” τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι αποτελεί πιλότο, παράδειγμα που θα υποχρεωθούν, αργά ή γρήγορα, εκόντες άκοντες, να ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτονόητη συνέπεια, η απαξίωση της εκλογικής βούλησης των λαών, αλλά και η υπολειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Οι πιέσεις, θα είναι αφόρητες και οι κινήσεις θα περιορίζονται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, που θα ορίζεται, από την δημοσιονομική πορεία της ΕΕ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Τι μας λένε πίσω από τις γραμμές Δένδιας και Τσαβούσογλου
Saturday
29/02/2020
20:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Xρήστος Καπούτσης
0

Σχόλιο GMR: Διαβάζουμε:

Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη, της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας, την έχει η κυβέρνηση συνεπικουρουμένη από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Εμείς, που διαθέτουμε δημόσιο λόγο, επισημαίνουμε, ενημερώνουμε και προτείνουμε, αλλά δεν αποφασίζουμε.

Αφού κατάπιαμε (οι δημοσιογράφοι, ειδικά και γενικά) την μνημονιακή εθελοεκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας (άμεσα συνδεδεμένη και Οικονομικά και Πολιτικά) με την εθελοεκχώρηση χερσαίων και θαλάσσιων εθνικών συνοριακών γραμμών, προσπαθούμε να πείσουμε (πάντα εμείς οι δημοσιογράφοι) πως ρόλος του Πολίτη είναι να αποδέχεται τα ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.

Μα θα μας πείτε, ο δημοσιογράφος διερευνά τις καταστάσεις!

Βέβαια, απαντάμε, ο δημοσιογράφος διερευνά τις καταστάσεις, ως το σημείο που η διερεύνηση παραμένει ανεκτή από τους κυβερνώντες και τους επικυρίαρχους, διαφορετικά, το σύστημα, δηλαδή ο αντιπροσωπευτικός κοινοβουλευτισμός (παρεπιπτόντως Κατοχικός) και ο ξένος παράγοντας, (παρεπιπτόντως ουσία κυβερνών), ξερνούν στην ανεργία τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ.

Όσο για τους κατά της εξάρτησης από τον ξένο παράγοντα δημοσιολογούντες, που προσδοκούν διακίνηση των απόψεων τους από τους δημοσιογράφους και όχι από συνέργειες με ενεργούς πολίτες, η πορεία των προσδοκιών τους ακολουθεί την πορεία των δημοσιογράφων που τους προβάλλουν (με τους δημοσιογραφικούς όρους φυσικά).

Η δημιουργία πραγματικά πατριωτικού δικτύου ενημέρωσης (blogs υπάρχουν) είναι επιτακτική ανάγκη, όσο και η συζήτηση προτάσεων δι-εξόδου (εδώ δείγμα η πρόταση που το slpress και ο Σταύρος Λυγερός λαμβάνει αλλά δεν απαντά).

._

 

Xρήστος Καπούτσης, 24 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η αποκωδικοποίηση των δηλώσεων που κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών, αποτελεί ίσως το πιο ισχυρό μέσο για την κατανόηση, κρίσιμων θεμάτων διεθνούς πολιτικής, αλλά και διμερών σχέσεων, ειδικά μάλιστα, όταν αυτές, βρίσκονται στο κόκκινο, σε μια επικίνδυνη φάση κλιμακούμενης έντασης. Και αναφέρομαι προφανώς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επιλέγω, δύο δηλώσεις των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ενδεικτικές του κλίματος στις σχέσεις των δύο γειτονικών κρατών που, παρεμπιπτόντως, είναι και σύμμαχοι στο NATO.

Ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δηλώνει: «η Τουρκία διεξάγει την εξωτερική πολιτική της, με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα». Και προσθέτει, «Μια επιθετική πολιτική. εκ μέρους της Άγκυρας, που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στα νότια της ΕΕ, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία».

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr