ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σύγχρονη Νομισματική Θεωρία Πως πρέπει να σκεφτόμαστε οικονομικά
Tuesday
06/03/2018
00:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Tom Streithorst Σπ. Στάλιας
0

 

του Tom Streithorst , 5-32018

Σύγχρονη Νομισματική Θεωρία
Πως πρέπει να σκεφτόμαστε οικονομικά

του Tom Streithorst,

Μετάφραση Σπύρος Στάλιας

 

Ψηλός, γενειοφόρος, με απαλά καστανά μάτια, ο βετεράνος του κινήματος Occupy Wall Street, ο Jesse Myerson ξοδεύει τις ημέρες του χτυπώντας τις πόρτες στις υποβαθμισμένες γειτονιές της νότιας Ινδιάνας, υπενθυμίζοντας στους ψηφοφόρους τον τεράστιο πλούτο της χώρας τους. Το μήνυμά του, ως συνιδρυτής της προοδευτικής ομάδας Hoosier Action, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα θεαματικά πλούσιο έθνος και ότι μέρος αυτού του πλούτου θα μπορούσε και θα έπρεπε να δοθεί στους φτωχούς κατοίκους της νότιας Ινδιάνας.
‘Οι άνθρωποι έχουν βρεθεί σε μια φοβερή οικονομική κατάσταση και αυτό έχει οδηγήσει στον πνευματικό θάνατο των κοινοτήτων’, μου είπε ο Myerson για τα μέρη στα οποία πηγαίνει. Ο εθισμός στα οπιοειδή είναι κοινός τόπος, όπως και οι αυτοκτονίες. ‘Δεν υπάρχει καλά οργανωμένο κίνημα για τους ανθρώπους να μπορούν να πουν το πρόβλημα τους, εκτός από δικαιολογημένες ξενοφοβικές πρωτοβουλίες’.
Αναφέρει, ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός της ομάδας του για τις καρδιές και τα μυαλά των φτωχών κατοίκων της Ινδιάνας, είναι μια λευκή ομάδα που ονομάζεται Παραδοσιακό Εργατικό Κόμμα. ‘Οργανώνονται στις ίδιες γραμμές με εμάς – αυτοί οι ολιγάρχες είναι τύραννοι και μας εκμεταλλεύονται και χρειαζόμαστε ειρήνη και ευημερία – εκτός του ότι οργώνονται με βάση την σπανιότητα των αγαθών. Λένε, οι λευκοί πρέπει να κολλήσουμε όλοι μαζί.’

(more…)