ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου νίκησε – Αποτιμήσεις της επόμενης μέρας
Friday
20/11/2020
01:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19) Κώσ. Παπαδάκης ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
0

Σχόλιο GMR:  Διαβεβαιώνει τους Έλληνες ο πολιτευόμενος (με την ανταρσυα) Δικηγόρος Κ.Παπαδάκης εντός αυτής της ανάρτησης της G-M-R:

Όσον αφορά την υγειονομική αναγκαιότητα της απαγόρευσης:

Το άδειασμα της κυβέρνησης στην συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊου Covid-19 κ. Γκίκα Μαγιορκίνη στις 16/11/2020, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά για την γνώμη – φάντασμα της επιτροπής που φέρεται σύμφωνα με τον αρχηγό ΕΛΑΣ να τον οδήγησε στην λήψη της απαγορευτικής απόφασης απάντησε ότι δεν υφίσταται, διαψεύδοντας την ύπαρξή της και απαντώντας ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση των κυβερνώντων. Αυτά τα είπε ο άνθρωπος που έχει διοριστεί από την ίδια την κυβέρνηση ως μέλος και εκπρόσωπος της επιτροπής που επικαλούνται.

Το να λέει αρλούμπες κάποιος στο καφενείο, δεν είναι δα και κανένα έγκλημα.

Το να λέει αρλούμπες ένας νομικός για θέματα εκτός της επιστήμης του, εντάξει, μπορεί να είναι άκομψο, δεν είναι όμως και προς καταδίκη.

Το να λέει πράγματα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ αλλά δεν “καίνε” όμως και κανέναν, ένας νομικός, άντε μπορεί να συμβεί.

Όμως, το να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και μάλιστα τα ΓΡΑΠΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, αυτό λέγεται, αυτό ΕΙΝΑΙ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ και στην συγκεκριμένη περίπτωση ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, για την εξυπηρέτηση των κομματοσκοπών που ΥΠΗΡΕΤΕΙ αυτός ο κάποιος.

Παραθέτουμε 1)τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ, και ακολούθως 2)την ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ:

ΓΕΝΟΝΟΤΑ:

1) —- Παραθέτουμε, υπογραμμίζοντας, από τον σύνδεσμο https://m.tribune.gr/politics/news/article/705591/magiorkinis-gia-polytechneio-apofasi-tis-politeias-kai-ochi-ton-loimoxiologon.html , το ΤΙ ΕΙΠΕ ο κος Μαγιορκίνης (μπορείτε να διαβάσετε και ολόκληρο το σκηνικό):

“Και ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε:

«Η επιτροπή το μόνο που έχει πει κατ’ επανάληψη και το λένε όλοι οι επιστήμονες, είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό πολλώ δε μάλλον στη φάση αυτή που είμαστε με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

»Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας».”

Όπως βλέπουμε, ο κος Μαγιορκίνης επεσήμανε την κεντρική θέση της Επιτροπής και όλων των επιστημόνων, όχι αυτών των επιστημόνων που επέλεξε,…

ΔΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

2) —- … ο κος Παπαδάκης αφού παράλληλα διαστρέβλωσε ΚΑΤΑΦΩΡΑ τα ειπωμένα από τον κύριο Μαγιορκίνη, μιλώντας (για την γνώμη της επιτροπής),  τα μετάβαλε στο κυρίως ψέμα, “απάντησε ότι δεν υφίσταται“.

 

Συγκρίνουμε τα παραπάνω και δη τα υπογραμμισμένα που είπε ο κος Μαγιορκίνης με το, “απάντησε ότι δεν υφίσταται” και διαπιστώνουμε παραπλάνηση των αναγνωστών, των νομικών, των δικαστικών λειτουργών (ενδεχόμενα…).

Και φυσικά τα μέτρα που διασφαλίζουν την “αποφυγή του συγχρωτισμού, πολλώ δε μάλλον στην φάση αυτή “, τα λαμβάνει η πολιτεία , σύμφωνα και με την εδώ(*) https://greek-market-research.com/clink/koronoios-epanastasi-antistasi-anypakoi-kata-perioristikon-logo-koronoioy-metron/ ανάρτηση της G-M-R, για να ικανοποιήσει την ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Και φυσικά, η ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ παρεμπόδιση του συγχρωτισμού στα πλαίσια της Ιατρικής Εκτίμησης του Δημόσιου Κινδύνου, καλύπτει το ” ‘Η ήταν υπαρκτή, αλλά δεν είχε καμμία αναφορά στο μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων… “, διότι μόνον αδαείς ή κακόβουλοι περί Δημόσιας Υγείας αλλά και Υ.Α.Ε. θεωρούν πως η ανάγκη μη συγχρωτισμού και εδώ που φθάσαμε (Μαγιορκίνης: πολλώ δε μάλλον στη φάση αυτή) ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ μπορεί να εξαιρεί την αφεντιά τους.

Ο μη δημόσιος τονισμός (με όλους τους τόνους πέρα από όσα ευκρινώς δήλωσε ο κος Μαγιορκίνης, με παράθεση της γραπτής ιατρικής εκτίμησης της δημόσιας υγείας) της σύνδεσης της εκτίμησης της σύστασης της Επιτροπής με τα ληφθέντα μέτρα έλειψε, αλλά όχι και να παίζει ο κάθε κος Παπαδάκης το παιχνίδι του κάθε κου Πετράκου (τουλάχιστον αυτός ο έρμος το ‘κανε ανιδιοτελώς).

Όσο για την “έγκυρη απόφαση της ΕΔΕ ας δει ο κος Παπαδάκης στον εδώ https://greek-market-research.com/clink/trilogia-antimnimoniakoy-dimokratikoy-dialogoy/ σύνδεσμο στο “4)” τα περί της τυχοδιωκτικής στάσης της ΕΔΕ και του Προέδρου της, που η ΕΔΕ και η “επίσκεψη Κλίντον” , δεν είναι λόγος ΑΜΑΣΗΤΗΣ (αγωνιστικό/δικαιϊκό/πολιτικής) ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ, με αντίδωρο την επετειακή επαναστατική πολυτεχνειακή γυμναστική, με ταυτόχρονη επίθεση μπαχαλάκηδων (**) επί δικαίων και αδίκων προς χαράν των τελευταίων, με “τήρηση αποστάσεων-μάσκας” από τους υπεράνω του απλού λαού ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ τύπους όπως Κανέλλη-Παπαδάκης-Κουτσούμπας-Βαρουφάκης-Τσίπρας, τι ωραία επαναστατική κολλεγιά!

Ο κος Παπαδάκης, επέλεξε επίσης να παρουσιάσει ως έγκυρες, “γνώμες εκατοντάδων” (να του αντιλέξει κανείς “γνώμες χιλιάδων κατά αυτών που λέει”;) ιατρών και νομικών και των οποίων η γνώμη κρίνεται από τους πολίτες εφ’ όσον όμως τις διαβάζουν (και ΟΧΙ όπως ο κος Παπαδάκης “διαβάζει” τις δηλώσεις του κου Μαγιορκίνη), αλλά και αυτές οι γνώμες αποτελούν εκ του πλαγίου όχι προσωπική, θέση του κου Παπαδάκη για τα επί της συγκεκριμένης πανδημίας οφειλόμενα στην Δημόσια Υγεια. Εκτός αν ο νομικός-πολιτευόμενος της ανταρσυα συμπλέει στα ιατρικά και νομικά θέματα επί της σχεδιαζόμενης σχετικά με τον covid-19 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της Δημόσιας Υγείας, με τον κο Γρηγόρη Πετράκο εδώ ).

Τέλος, ας ρίξει μια ματιά στον σύνδεσμο της G-M-R

https://greek-market-research.com/clink/ergasia-dikaio/ και ακολούθως στους συνδέσμους

https://greek-market-research.com/clink/taiped-organo-ekpoiisis-tis-perioysias-kai-katargisis-tis-ethnikis-kyriarchias-tis-elladas/ , https://greek-market-research.com/clink/oie-synenocho-to-dnt-kai-oi-oikonomikoi-thesmoi-se-paraviaseis-anthropinon-dikaiomaton/ και https://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/ , και μετά ας ασχοληθεί και αγωνιστικά (πεζοδρομιακά αλλά όχι με την χύδην σημασία)-δικαιϊκά (και όχι “δικολαβίστικα”)-πολιτικά (αλλά όχι κομματικοκαπηλευτικά), με το μήνυμα του Πολυτεχνείου εν μέσω Χρεοκρατίας-Πανδημίας.

 

(*) Ίσως ο κος Παπαδάκης θέλει να εντάξει και τον Καθηγητή κο Ανδρέα Δημητρόπουλο στην

“επιστράτευση των συνταγματολόγων του κόσμου της εξουσίας”, όμως η ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσφορά, βλέπετε τον δυναμικό συνδυασμό των δύο αναρτήσεων, https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/2014/07/blog-post_16.html?m=1  και   https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/2014/07/blog-post_7985.html?m=1 του κου Α. Δημητρόπουλου κατά των Μνημονιακών Εγκλημάτων, δεν έχει σχέση με την αντίστοιχη νομικοπολιτική αφασία έως “Τι κι αν είναι Κατοχη” αντιπροσωποκοινοβουλευτική “ανταρσυακή” ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

 

(**) Ο κος Παπαδάκης έχει ΠΛΗΡΗ και “δικαιολογητική” ΓΝΩΣΗ των συνεπειών των μπαχαλοσυνεργατών της ανταρσυα:

Διαφορετικά, πρόκειται για μία αυθαιρεσία πολύ μεγαλύτερη από εκείνου του «μπάχαλου» που πετάει μία πέτρα στην αστυνομία, ύστερα τρυπώνει στο κοινό μπλοκ των διαδηλωτών για να κρυφτεί και εξαιτίας της ενέργειάς του αυτής το κοινό μπλοκ των διαδηλωτών που δεν ρωτήθηκε ούτε συναίνεσε για αυτήν την πράξη, αντιμετωπίζει τα χημικά και το ξύλο.”

Πέρα από το ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για πέταγμα μιας πέτρας, αλλά για συστηματική-χρονια διάλυση κάθε διαδήλωσης ιδιαίτερα από 2011 ως 2014, σε συνεργασία με την αστυνομία, προσθέτουμε:

Εμείς ενημερώνουμε τον κο Παπαδάκη, πως το “μπάχαλο” με την “μικρότερη της αστυνομικής αυθαιρεσία” που τυγχάνει της ιδεολογικονομικοπολιτικής στήριξης του ευρύτερου πολιτικού χώρου του ως και μέχρι ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ (σε αντίθεση με το ΚΚΕ), δεν κρύβεται, μπλέκεται με διαδηλωτές απειλώντας τους με γυαλισμένο μάτι και με σιδεροσφυριά κάτω από τα μπουφάν.

 

 

 

Κώστας Παπαδάκης, 18 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

Και το 1973 τα τάνκς μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο. Αλλά η ανυπακοή νίκησε και σε λίγους μήνες η χούντα αποτελούσε παρελθόν – Οσο πιο βαθύ γίνεται το σκοτάδι, τόσο πιο κοντά πλησιάζει το ξημέρωμα

Ο απολογισμός των ημερών του Πολυτεχνείου και της κυβερνητικής απόπειρας να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις τιμής της μνήμης του λήγει με ολέθρια ήττα για την κυβέρνηση.

Παρά την εξακολουθητική και πολύπρακτη προσπάθεια των τηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. και των συνταγματολόγων περιωπής που έσπευσαν να την υποστηρίξουν δεν έπεισε για τη  νομιμότητα, ούτε για την υγειονομική αναγκαιότητα της απαγόρευσης, παρά μόνο για την πυγμή της εξουσίας της και των κατασταλτικών της μέσων.

Οσον αφορά τη νομιμότητα:

 

Πληθώρα νομικών κειμένων με προεξέχον αυτό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναδείκνυε τα σημεία αντισυνταγματικότητας της παραπάνω απαγορευτικής απόφασης και καλούσε στην ανάκλησή της. Η ανακοίνωση αυτή, στην οποία προστέθηκαν και οι ανακοινώσεις δύο μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Πρώην Προέδρου της, αποτέλεσε μία σοβαρότατη τομή στον δικαστικό χώρο, που για πρώτη φορά θεσμικοί του εκπρόσωποι (αντίθετα δυστυχώς με εκείνους των δικηγόρων) υπερασπίστηκαν με αρχές το θεμελιώδες συλλογικό συνταγματικό δικαίωμα των συναθροίσεων, δημιουργώντας ρήγμα και αποποιούμενοι το ρόλο που τους επιφυλάσσει το σύμπλεγμα των φορέων εξουσίας να είναι εκείνοι, οι οποίοι το καταστέλλουν.

(more…)