ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πως και γιατί κλείνει η μονάδα της Tupperware μετά από 56 χρόνια
Monday
13/03/2023
18:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Κυριαρχία Μνημόνια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ολγα Μαύρου
0

Σχόλιο GMR: !!!: “Αυτές οι εξελίξεις, με την αναχώρηση πολλών επενδυτών ή την ανεύθυνη διαχείριση άλλων (π.χ. της ιταλικής εταιρείας στα τρένα μας), προσδιορίζουν ένα ζοφερό μέλλον για την οικονομία μας, αν συνδυαστούν και με την νέα επιτήρηση που αποφασίστηκε για την ελληνική οικονομία, καθώς μας υποχρεώνουν μέσα σε δύο χρόνια να περικόψουμε κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες.

_.

 

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 12 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στη Βοιωτία κλείνει το τρίτο εργοστάσιο πολυεθνικής μέσα σε μόλις τρία χρόνια -συγκεκριμένα της Tupperware, που σταματάει την παραγωγή στις 13 Απριλίου. Η μονάδα παραγωγής των πλαστικών δοχείων στη Θήβα βάζει αιφνιδιαστικά λουκέτο, ενώ ήταν το λιγότερο προβληματικό εργοστάσιο από όλες τις θυγατρικές της αμερικανικής πολυεθνικής. Ακόμα και το 2022 παρουσίαζε κέρδη σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα εργοστάσια που παρουσίαζαν ζημίες της τάξης του 20%.

Έκλεισε εντούτοις μετά από 56 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας και πλέον η μητρική αμερικανική εταιρεία και η ενδιάμεση θυγατρική της Ολλανδίας θα πουλούν τα είδη αυτά στην Ελλάδα ως εισαγόμενα. Οι 165 εργαζόμενοι κλήθηκαν να πάρουν 50%  παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Τους προτάθηκε στην ουσία “εθελουσία έξοδος” και οι 150 την αποδέχτηκαν. Γιατί όμως η αμερικανική πολυεθνική έκλεισε μόνο το εργοστάσιο της Ελλάδας ενώ συντηρεί της Πορτογαλίας -έστω και με απολύσεις- και του Βελγίου -χωρίς απολύσεις;

Γιατί κλείνει η μονάδα

Από πρόπερσι η εταιρεία είχε μειώσει κάθετα την παραγωγή στο ένα τρίτο και οι εργαζόμενοι -όπως και κάθε πολίτης που θέλει να επιβιώσει η στοιχειώδης “ελληνική” τρόπος του λέγειν, βιομηχανία- ήλπιζε το πρόβλημα να ήταν προσωρινό. Όμως φαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε τη χαριστική βολή ως δικαιολογία, διότι η εταιρεία επιβίωνε επειδή εξήγαγε μεγάλη ποσότητα (πάνω από 40 νταλίκες το μήνα) στη Ρωσία. Το  εργοστάσιο έκανε εξαγωγές και σε άλλες πέντε χώρες, όμως όχι στα επίπεδα εξαγωγών προς τη ρωσική ομοσπονδία. Εντούτοις, και παρά την απώλεια της ρωσικής αγοράς, το ελληνικό εργοστάσιο παρουσίαζε κέρδη και το 2022!

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Βιασμοί και εκβιασμοί σε δομές “για το καλό του παιδιού”;
Saturday
19/11/2022
18:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης κακοποίηση Κιβωτός του Κόσμου Ολγα Μαύρου
0

_.

 

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 18 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Πολύ δυσάρεστη η εικόνα που σχηματίζεται για την “Κιβωτό του Κόσμου”, αλλά και το Νοσοκομείο Παίδων και εν γένει την πολιτεία εν προκειμένω, μετά από καταγγελίες για βιασμό παιδιών από παιδί στο Παίδων (κάτι που δεν φαίνεται να αμφισβητείται) και για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς από παιδαγωγό στην “Κιβωτό”, περιστατικό που διερευνάται. Πρωταγωνιστεί πάντως και πάλι η γύμνια της πολιτείας, καθώς η αρμόδια υφυπουργός παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν κρατικές δομές για να αναλάβουν όλα αυτά τα παιδιά προβληματικών οικογενειών.

Τα παιδιά αυτά – τα οποία συχνά είναι προβληματικά ως προς την συμπεριφορά τους και τα ίδια – μένουν επί μήνες στο “Παίδων”. Όμως, παράλληλα προκύπτουν ζητήματα και με την “λύση” της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως είναι οι ΜΚΟ σαν την “Κιβωτό του Κόσμου”. Όσον αφορά στην τελευταία, καταγγέλθηκαν παιδαγωγοί ή πάντως εργαζόμενοι σε αυτήν, για ασέλγεια εις βάρος φιλοξενουμένων παιδιών και για εκβιασμούς. Ο δημιουργός της, πατήρ Αντώνιος, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση από τις αρχές για τα καταγγελλόμενα περί κακοποίησης και ασέλγειας ή περί σκληρών τιμωριών στους τροφίμους.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Στον αέρα το AstraZeneca – Σε καραντίνα το έβαλαν και Γερμανία και Γαλλία
Monday
15/03/2021
19:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19 Ολγα Μαύρου
0

Σχόλιο GMR: “Η θρόμβωση είναι κάτι σύνηθες”, ποιος όμως ΓΙΑΤΡΟΣ θα ΒΡΕΘΕΙ να μας πει αν αυτό το “σύνηθες”, είναι ή δεν είναι, δυνατόν να ανιχνευθεί ιατροδικαστικά, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΟΜΒΩΣΗ λήψης ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ σκευασμάτων-θεραπειών-εμβολίων;;;

Προσθέτουμε σχετική πληροφόρηση υπογραμμίζοντας αυτό που κατά την γνώμη μας επείγει:

“Τόσο ο ίδιος όσο και ο Τόμας Σέκερες υποστήριξαν ότι θα πρέπει να υπάρξει λεπτομερής διερεύνηση των περιστατικών, σημειώνοντας ότι μία σύνδεση δεν μπορεί να αποκλειστεί κατά εκατό τοις εκατό.” ( https://www.capital.gr/diethni/3531769/ema-sobares-allergies-tha-prepei-na-prostethoun-stis-endexomenes-parenergeies-tou-emboliou-tis-astrazeneca )

_.

 

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 15 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Και η Γερμανία και η Γαλλία, όπως και η Ιταλία και η Κύπρος προστέθηκαν στις χώρες που αναστέλλουν πλέον τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της ΑstraZeneca/ Οξφόρδης, μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν σε πολλά κράτη. Παρά τις καθησυχαστικές εν μέρει ανακοινώσεις της εταιρίας, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι ανησυχίες φαίνεται να επεκτείνονται και ορισμένες χώρες σταμάτησαν το εμβόλιο έως ότου βεβαιωθούν οι ειδικοί για το τι συμβαίνει με τις διαταραχές πήξης του αίματος.

Μετά τη Δανία, Ισλανδία και Νορβηγία την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την αναστολή χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου και ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την ασφάλεια του σκευάσματος. Άλλες επτά χώρες την ίδια μέρα “πάγωσαν” τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένες παρτίδες και όχι συνολικό το εμβόλιο. Εν συνεχεία το σταμάτησε προσωρινά και η Ταϊλάνδη που όμως άλλαξε γνώμη και το ξανάρχισε «επειδή σε πολλές χώρες δεν παρουσιάστηκαν θρομβώσεις», όπως είπαν εκεί οι αρμόδιοι.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr