ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι εξεγέρσεις που έστρωσαν τον δρόμο για την Επανάσταση
Saturday
25/03/2023
11:44 GMT+2
Κείμενα Γνώμης 1821 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Πέτρος Πιζάνιας
0

_.

 

 

 

 

Πέτρ. Πιζάνιας, 25 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Οι Έλληνες περιλαμβανόμαστε στους λαούς του πλανήτη που εμπέδωσαν την πολιτική τους αυθυπαρξία με επανάσταση. Το 1821 αποτέλεσε την τέταρτη νεωτερική επανάσταση στον πλανήτη εφόσον την ορίσουμε με επιστημονικούς όρους. Δηλαδή, κοινωνικές δυνάμεις οργανωμένες πολιτικά ανατρέπουν μια εξουσία και εγκαθιδρύουν μια δική τους, με βάση την ιστορική άρα, πολιτισμική και κοινωνική ιδιοπροσωπία. Συνοπτικά, το 1821 αποτελεί ένα οργανωμένο πάθος. Τον δρόμο για την Επανάσταση, έστρωσαν μια σειρά από εξεγέρσεις.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Επανάσταση, ξεκίνησε προσχεδιασμένα με τοπικές διαδοχικές εξεγέρσεις από την Μακεδονία έως την Κρήτη. Γνωρίζουμε, από την ιστορική έρευνα, πενήντα δύο Έλληνες τοπικούς επιτρόπους, υποκινητές της Επανάστασης τους πρώτους μήνες του 1821, όλοι στελέχη της Φιλικής Εταιρείας. Ομάδες των τεσσάρων ή πέντε μελών της Φιλικής είχαν σχηματιστεί σε ποικίλους τόπους, και από τον χειμώνα του 1820 προετοίμαζαν την Ελληνική Επανάσταση σε κάθε μία μικρή τοπική κοινωνία.

Αρκετοί ήταν ήδη ισχυροί και διαπρεπείς στον τόπο τους και πέρα από αυτόν, όπως οι προύχοντες της Γορτυνίας Δεληγιανναίοι, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης αρχικαπετάνιος της Μάνης, ο διανοούμενος Λυκούργος Λογοθέτης ηγέτης της Σάμου, ο Αντρέας Λόντος στο Αίγιο, αξιωματούχοι του κλήρου όπως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο επίσκοπος Ησαΐας Σαλώνων, πρωτοκαπετάνιοι αρματολικιών της Στερεάς και του Ολύμπου, οι έμποροι αδελφοί Σπηλιωτόπουλοι των πυριτιδοποιείων στη Δημητσάνα, όπου και ξεκίνησαν την παραγωγή.

Για άλλους γνωρίζουμε λίγα ή ελάχιστα. Ο Βουρδουμπάς Ρούσος ή Στρατής από ισχυρή οικογένεια κτηνοτρόφων στα Σφακιά, ο έμπορος και τραπεζίτης στις Σέρρες Εμμανουήλ Παππάς της Γενικής Εφορίας του Αγίου Όρους, ο Παναγιώτης Αρβάλης στην Τριπολιτσά, ο Χρήστος Παναγούλιας στο Βαλτεσίνικο Καρύταινας. Αυτοί ενδεικτικά, όπως και άλλοι, ορισμένοι τελείως άγνωστοι, κάποιοι μετά βίας γνωστοί, είχαν αναλάβει να υποκινήσουν τις εναρκτήριες εξεγέρσεις σε τοπική κλίμακα και να οργανώσουν τα πρώτα τοπικά συμβούλια διοίκησης της Επανάστασης, να διακινήσουν όπλα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Κάτι σάπιο υπάρχει στο πριγκιπάτο της Ελλάδος…
Monday
06/03/2023
15:27 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠτΔ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: !!!:”Στην Ελλάδα ο νεοφιλελευθερισμός αποτελεί ένα πλέγμα σχέσεων κυβερνητικών, δικαστικών, παρασιτικών ολιγαρχών και δημοσιογράφων, το οποίο εξασφαλίζει την ατιμώρητη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, των κρατικών θεσμών και της κοινωνίας. Εχθές τσάκιζαν τις ζωές με τα μνημόνια και λεηλατούσαν την κοινωνία. Τώρα με τις επιλογές τους έφτασαν να χύσουν αίμα, να πάρουν ζωές. Αύριο τι;

_.

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 6 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Σταθμάρχες με εξάμηνη σύμβαση και μπλοκάκι, σεκιουριτάδες για τις διαβάσεις των τραίνων, διορισμοί με κομματικό ρουσφέτι, προσωπικό ελάχιστο και η περιφρόνηση των έγγραφων ειδοποιήσεων επικείμενου κινδύνου από τους συνδικαλιστές σιδηροδρομικούς, κατ’ επανάληψη επαληθευμένων από τα αλλεπάλληλα ατυχήματα στα ελληνικά τραίνα. Και η Δικαιοσύνη; Έγραψε μια θερμή δικαστική παραγγελία προς τον αρμόδιο δικαστή.

Αυστηρή, την οποία αν διαβάσουμε κατά γράμμα προοιωνίζεται σκληρή δικαστική έρευνα. Και στο τέλος της παραγγελίας ο κ Ντογιάκος εκτοξεύει μια λυρική κορώνα: “Η ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης θα αποτελεί αιώνιο μνημόσυνο για τις ψυχές των νεκρών”. Δυστυχώς για τον γενικό μας εισαγγελέα, υπάρχουν τα συγκείμενα στα οποία κλείνει τα μάτια ή τα σκεπάζει με τα χέρια.

Παρακολουθήσεις και παρακράτος Μητσοτάκη, η μαφία στην αστυνομία και ξένοι πράκτορες στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, διαπλοκή οργανωμένου εγκλήματος και ελληνικής ολιγαρχίας, αλλά και Novartis, Siemens, ο οικονομικός εισαγγελέας που έθαψε τις αιτιάσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών υπηρεσιών για τα κονδύλια σχετικά με τους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα, Νεοδημοκράτες βουλευτές που αρπάζουν δημόσιο χρήμα και άλλα.

Γενικότερα δικαστές που δικάζουν, αλληθωρίζοντας προς το γραφείο του δικαστικού αντιπροέδρου στο Μαξίμου, ινστρούχτορα των δικαστικών για το τι δικάζουν και πώς και τι όχι, με το μαντρόσκυλο δίπλα του να βρίζει και να εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία την αποφορά που τον χαρακτηρίζει. Δικαστήρια των φεουδαρχών του μεσαίωνα έχουν καταντήσει την δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δικαστήρια αθώωσης των ισχυρών (τώρα θα συνειδητοποιήσεις την πραγματική κοινωνική σου θέση φουκαριάρη, που έβαλες μέσο για να γίνεις σταθμάρχης στον κόμβο της Λάρισας).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες τι είπε η Ντόρα;
Thursday
23/02/2023
02:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ντ. Μπακογιάννη Πέτρος Πιζάνιας
0

_.

 

 

 

Π. Πιζάνιας, 21 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μίλησε η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας διέψευσε ακόμη και την στερεοτυπική ευγένεια που συνοψίζεται στην φράση: «η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι μια τυχαία πολιτικός». Διότι μιλώντας τις ξέφευγαν όλες οι λογικές συνεπαγωγές όσων διατύπωνε. Για παράδειγμα είπε «αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί δεν θα δίνουν οι τράπεζες δάνεια».

Σε αυτή την ούτως ή άλλως απλοϊκή φράση δεν σκέφτηκε πως οι πρώτοι πλειστηριασμοί που πρέπει άμεσα να γίνουν είναι στη ΝΔ με τα τεράστια χρέη, στον αδελφό της και σε πολλούς υπουργούς και βουλευτές του κόμματός της που χρωστάνε ο καθένας κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες. Και δικαιολογώντας είπε «είμαστε υπό επίβλεψη… Έχουμε υποχρεώσεις…». Οπότε να γίνονται οι πλειστηριασμοί, αλλά σε βάρος όλων των άλλων πολιτών εκτός από τους κομματικούς και οικογενειακούς ημέτερους της. Και για την προστασία τους φροντίζουν οι τράπεζες, κάποιοι δικαστές και άλλοι κρατικοί παράγοντες.

Καθώς άκουγα την συνέντευξή της στον σταθμό Κρήτη TV σχημάτιζα την πεποίθηση πως μιλάει για να μην διατυπώσει το ουσιώδες. Κοινώς φλυαρεί. Και μέσα στο πέλαγος των λέξεων που σχημάτιζαν εξόφθαλμες αντιφάσεις κάποιες λίγες σχημάτισαν μια φράση, η οποία αποτελεί μισοκρυμμένη την ουσία της συνέντευξής της. Είπε «άλλαξα τηλέφωνο όταν έμαθα ότι με παρακολουθούσαν». Ισορροπώντας λεκτικά, αλλά πολύ αδέξια με την χρήση του αορίστου στο υποκείμενο, πίστεψε πως με αυτή την φράση θα παρέκαμπτε την εξευτελιστική πράξη, την προσβολή που υπέστη η ίδια και τα παιδιά της.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Έχει σχέση η δικαιοσύνη με τους τρεις πίθηκους;
Sunday
18/12/2022
14:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Πιθηκίζει (Three Monkeys ) η Ελληνική Δικαιοσύνη;;;

Δεν το λέω εγώ (που λέει και ο Μανώλης στον ΣΚΑΪ κάθε πρωΐ μην τον φάει λάχανο ο Ερντογάν), ο Πέτρος Πιζάνιας το λέει!

Ακούει η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ αυτό που λέει, γράφει (τα γραπτά μένουν!!!), ο Πέτρος Πιζάνιας;;; Διότι, άν “δεν ακούει“, “δεν βλέπει” (αποδελτίωση), τότε ΠΙΘΗΚΙΖΕΙ (“και μη ομιλώντας“) η ηγεσία του Αρείου Πάγου.

_.

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 17 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευση κ. Α. Τσίπρας εξερχόμενος από την συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Ντογιάκο όπου είχε πάει να ενημερωθεί για την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών για τις υποκλοπές, δήλωσε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη». Οι καθώς πρέπει θα πουν δειλά: Μα είναι θεσμικό το θέμα, τι άλλο να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Ακριβώς το θέμα είναι θεσμικό, μάλιστα τόσο πολύ ώστε να αφορά όχι απλώς την λειτουργία αλλά την ίδια την υπόσταση όλων των εξουσιών του κράτους και πρωτίστως την δικαστική. Αν κάποιος θα έπρεπε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, εννοείται μαζί και στην πλειονότητα των δικαστών, αυτός είναι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Διότι τον προστατεύει ο Άρειος Πάγος έχοντας σχηματίσει με δικονομικό αλληθωρισμό και ως εκ τούτου και χοντράδες συμπαγές τείχος ανάλογο με τις ασπίδες ρωμαϊκής φάλαγγας.

 

Και επίσης η πλειονότητα των δικαστών, όπως τουλάχιστον εκφράζονται όχι το βράδυ κρυφά στο σπίτι τους, αλλά δημόσια μέσω της δικής τους Ένωσης, τον προστατεύουν με την σιωπή, δηλαδή την πλήρη ανοχή. Έτσι γίνεται προσπάθεια να καταστεί λογικό ότι οι επιτετραμμένοι δικαστές από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέπτονται κτίσματα μετά από μήνες και ανακρίνουν για τις υποκλοπές τα ντουβάρια, όπως και τα κουφώματα. Ίσως μάλιστα να εντόπισαν και λαβομάνο όπου ένιψαν τα χέρια τους.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Από τη μια πολιτικός “υπόκοσμος” με πτυχίο Χάρβαρντ, από την άλλη ο ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ
Saturday
19/11/2022
19:11 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο επίλογος-ερώτημα του σεβαστού αρθρογράφου, δεν μας αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, πως ακόμα και άκρως σεβαστοί διανοούμενοι (στους οποίους υπολογίζαμε…), πάλι ΜΕΣΑ στο ίδιο σύστημα χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης εναποθέτουν ελπίδες.

_.

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 12 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Πάνε χρόνια τώρα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν χάσει τη ικανότητα να επεξεργάζονται νοήματα ίσως ακόμη και ουσιώδεις λύσεις. Στα χρόνια των μνημονίων, ζωντανά ακόμη σήμερα, όλα με την σειρά τους μας έβαλαν σε μνημόνια και ταυτόχρονα υπόσχονταν ότι θα μας βγάλουν από αυτά. Έτσι, η περίοδος των μνημονίων ισοπέδωσε τα κόμματα εξουσίας, επειδή οι διαφορές μεταξύ τους συρρικνώθηκαν δραστικά. Αλλά να που ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με πτυχίο Χάρβαρντ, ήρθε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πλην χείριστο υπόδειγμα, κάνοντας τους άλλους αρχηγούς κομμάτων να φαντάζουν Αη Γιώργηδες!

Δεν ξέρω αν είναι εκείνη η αντίφαση που τον χαρακτηρίζει μεταξύ του ύφους σαράντα καρδιναλίων (προφανώς λόγω οικογένειας και Χάρβαρντ) και πολιτικού εκτοπίσματος καντηλανάφτη που τον ώθησε να κηρύξει οικογενειακά (μαζί με την αδελφή του) πόλεμο εναντίον της Ρωσίας! Ούτε ποιος νεοφιλελεύθερος μεγαλοϊδεατισμός τον ώθησε να ανασκολοπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, το ίδιο και το εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Ακόμη, να αποτελειώσει τα υπολείμματα προστασίας της εργασίας, να αποστεώσει την ήδη ισχνή πολεμική βιομηχανία, να μπλοκάρει έρευνες για υδρογονάνθρακες (τις οποίες ανακάλυψε την ημέρα της γενικής απεργίας), να ψηφίσει νομοσχέδια που είχαν συντάξει οι νομικές υπηρεσίες της Ένωσης Τραπεζών, του ΣΕΒ και παρασιτικών ολιγαρχών, μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε πάγκο εξυπηρέτησης ισχυρών.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Κατεπειγόντως ιδιαίτερα μαθήματα στον Αλέξη
Sunday
03/10/2021
19:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Πέτρος Πιζάνιας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

 

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 03 Οκτ. 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Εμβρίθεια, ελεγχόμενος τόνος, βλέμμα αυστηρό, δείκτης του δεξιού χεριού προτεταμένος, το σώμα γερμένο προς τα εμπρός. Αυστηρότητα. Σε αυτά πρέπει να μην ξεχάσω το αυλάκι ανάμεσα στα φρύδια, μια κατακόρυφη γραμμή η οποία, όντας στο κέντρο της εικόνας, θέλει να δώσει εκτόπισμα, βάρος. Κάθε σημείο της γλώσσας του σώματος δηλώνει σοβαρότητα και αυστηρότητα.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ακούμε ή διαβάζουμε όσα λέγονται με την άλλη, την γνωστή σε όλους μας ελληνική γλώσσα. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, ζητάει τροποποιήσεις για το ελληνογαλλικό σύμφωνο στα άρθρα 2 και 18, προκειμένου να το ψηφίσει ως εξής: τα γαλλικά στρατεύματα να υπερασπίζονται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, εναέριος χώρος), τα οποία η χώρα δεν έχει ανακηρύξει επισήμως, ούτε ο ίδιος φρόντισε όσο ήταν πρωθυπουργός.

Αλλά τα ελληνικά να μην (επαναλαμβάνω: να μην) εμπλέκονται σε πολεμικές συγκρούσεις της Γαλλίας σε περιοχές του πλανήτη, όπου η χώρα αυτή έχει όχι μόνο κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και ευθέως εθνική κυριαρχία. Πρόκειται για τις υπερπόντιες κτήσεις, οι οποίες είναι διεθνώς κατοχυρωμένες ως γαλλικό εθνικό έδαφος.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ελληνική Επανάσταση: Τα “ψάρια” μπορούν να γνωρίζουν την ιστορία τους;
Saturday
27/03/2021
18:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Πέτρος Πιζάνιας
0

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 22 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Για ποιο λόγο κάθε τόσο διάφοροι Έλληνες που θέλουν να φανούν ένθερμοι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης, ή και ανυποχώρητοι ευρωπαϊστές, όπως μέλη της Επιτροπής για το 2021 επιδίδονται στον δημόσιο αναθεματισμό και ενίοτε στην κατασυκοφάντηση της Ελλάδας, των Ελλήνων και μαζί της ιστορίας μας; Τι τους κάνει να υποστηρίζουν χυδαίες συκοφαντικές δηλώσεις ξένων σε βάρος της χώρας και της ιστορίας; Και ακόμα γιατί να επαναλαμβάνουν κάθε αυθαίρετη ενίοτε και βλακώδη δήλωση του οποιουδήποτε ισχυρού Ευρωπαίου για την Ελληνική Επανάσταση;

Από άλλη πλευρά τι μπορεί να καταλάβει κανείς για τις διάφορες διακρατικές επιτροπές, των οποίων ο ρόλος είναι να διορθώσουν τα σχολικά βιβλία ιστορίας προς το ηπιότερο; Με βάση τα ιδεολογικά μέτρα του politicaly correct; Μπορούμε, ας πούμε να “διορθώσουμε” τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και φαινόμενα, όπως τις επαναστάσεις, τη δημιουργία κρατών, τους πολέμους, την εργασία και τον τρόπο οργάνωσής της, τις κοινωνικές δομές, τις μορφές πολιτικής οργάνωσης των κοινωνιών σαν να είχαν κάποια βλάβη; Διορθώνεται η ιστορία; Με κριτήριο τις ευρωπαϊκές, ή μήπως ειδικότερα τις γερμανικές χρηματοδοτήσεις διαφόρων ιδρυμάτων;

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Το 1821 ως εθνικό ιδεολογικό επίδικο – Οι εκατέρωθεν μύθοι
Saturday
27/03/2021
11:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Πέτρος Πιζάνιας
0

 

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 23 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Σχεδόν όλες οι εθνικές άρχουσες τάξεις, του δυτικού ή του υπόλοιπου κόσμου, που θεμελιώθηκαν πολιτικά με επανάσταση, τιμούν το ιδρυτικό γεγονός του νεωτερικού εθνικού τους κράτους, επειδή θεωρούν πως είναι συνεχιστές εκείνου του πρωταρχικού επιτεύγματος και εν πολλοίς κάτοχοι.

Το ίδιο και οι ελληνικές άρχουσες τάξεις σε όλες τις ιστορικές παραλλαγές τους, αλλά μόνο μέχρι το 1940. Μετά ξεκίνησε μια μεγάλη “αμηχανία”, μια βαθμιαία πτώση. Θα περιοριστώ εδώ να διατυπώσω μια υπόθεση αφήνοντας την εκτενέστερη ανάλυσή της για ένα άλλο σημείωμα. Όταν ο Μεταξάς, ακριβέστερα οι ιδεολόγοι του, έφτιαξαν τον δικό τους θεμελιωτή μύθο για το έθνος, τον συνόψισαν στο “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και την ιστορία των Ελλήνων σε μια καρικατούρα της τρισχιλιετούς συνέχειας, επαναφέροντας τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό ως είδος συνθήματος.

Το ιδεολογικό αυτό σύστημα, σημασιολογικά εντελώς ασήμαντο, δεν διέθετε κάποια σχέση με την ρεαλιστική πολυπλοκότητα της ιστορίας μας και συνεπώς γρήγορα εκτράπηκε σε καρικατούρα. Η Επανάσταση του 1821 σε αυτό το σχήμα εμφανιζόταν με ελάχιστα πειστικό τρόπο, σαν ένα ηρωικό ξέσπασμα αγανάκτησης των Ελλήνων μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, σαν να περίμεναν τέσσερις αιώνες για να πουν στο τέλος κάτι σαν: «Ε, φτάνει πια, δεν πάει άλλο με τους Τούρκους!» (που ήταν Οθωμανοί).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Υπό γερμανική εποπτεία η Ελλάδα – Μετά τα μνημόνια και στα ελληνοτουρκικά
Wednesday
16/12/2020
20:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Μνημόνια Πέτρος Πιζάνιας
0

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 16 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Αν διαβάσει κανείς τον Νόμο για τις αρμοδιότητες του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού, θα διαπιστώσει ότι διαθέτει πολύ ευρύτερες πάγιες και αρκετές έκτακτες εξουσίες, σε σύγκριση με αρχηγούς ισχυρών κρατών, όπως ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ή ο καγκελάριος της Γερμανίας.

Σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση εξουσιών του Έλληνα πρωθυπουργού, πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις άτυπες εξουσίες. Να συμπεριλάβουμε δηλαδή το γεγονός ότι η εκάστοτε κοινοβουλευτική του ομάδα και ως εκ τούτου η πλειοψηφία στη Βουλή, είναι απολύτως ελεγχόμενη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ως αρχηγό κόμματος, σε τέτοιο βαθμό υπακοής που θυμίζει σύνταγμα νεοσύλλεκτων!

Και τέλος, στις εξουσίες του Έλληνα πρωθυπουργού πρέπει να αθροίσουμε και τις ποικίλες συνάφειες με τα πολλά μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς, ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός ελέγχει τόσο την εκτελεστική εξουσία, όσο και τη νομοθετική και σε κάποιο βαθμό τους δημοσιογράφους. Θα παρακάμψω το προφανές συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα η Δημοκρατία λειτουργεί περισσότερο τυπικά και λιγότερο ουσιαστικά.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η ελληνική εκδοχή του Far West – Δικαιοσύνη και πολιτικό παζάρι
Monday
24/08/2020
11:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Πέτρος Πιζάνιας
0

Σχόλιο GMR: Αγαπητέ Κύριε Πιζάνια, στα πλαίσια του “δημοκρατικού διαλόγου”, όπου πιστεύουμε πως εμπίπτει η αρθρογραφία σας, σας διαβιβάζουμε το παρακάτω σχόλιό μας, αναμένοντας την οποιαδήποτε από πλευρά σας, κριτική, ή δημιουργική “δια τα περαιτέρω” ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ:

Άκρως καταγγελτικό από ποινική άποψη το άρθρο!

Ευνόητο το ΕΡΩΤΗΜΑ:

Ποιους ευνοεί και ποιών την ζωή υπονομεύει αυτή η συνεχής πτώση της κοινωνίας και της χώρας; Τι άλλο μας επιφυλάσσουν; Και εμείς πολίτες τι ευθύνες έχουμε;“!

Απάντηση, ΟΜΩΣ, στο ερώτημα “και εμείς οι πολίτες…“;

“Εμείς”;

Λύσαμε (“οι Εμείς” που αρθρογραφούμε), το ζήτημα “και Εγώ που αθρογραφώ, ΤΙ ΠΡΑΤΤΩ;”, προκειμένου να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ (η απάντηση στο ευνόητο ΕΡΩΤΗΜΑ) το ΕΜΕΙΣ;

“ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ”: Σχετικά με το “αμελλητί“, πέραν της “γρήγορης”, ενδεχόμενα συγκυριακής, ως αιτιολογικής του όρου, σύνδεσης με βαλτούς μάρτυρες κατηγορίας, υπάρχει η δημόσια, “αμελητί” , ΕΝΩΠΙΟΣ-ΕΝΩΠΙΩ καταγγελία του μνημονιακού FAR WEST (“και ήταν μόνον τρεις γυναίκες, αυτές και το δίκιο ενός ολόκληρου λαού”), υπάρχει και η από τον καθηγητή Ανδρέα Δημητρόπουλο (και τον δικηγόρο κο Δ. Κουκιώτη και όχι μόνον) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ (όπου το “αμελλητί” αφορά την από την τακτική Δικαιοσύνη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ και όχι αμελλητί ξεπέτας στη Βουλή) κάθε “αμελητί ενδεδυμένου φύλλου αντιμνημονιακής συκής”, εδώ και εδώ (περιγράφει την αντισυνταγματική, ποινικά ελεγχόμενη Μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και που συνδυάζεται με το άρθρο περί ποινικής αντιμετώπισης (ως εγκληματική πράξη ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ)  αυτής της πολιτικής από την τακτική δικαιοσύνηαλλά όπως μπορείτε να δείτε ακόμη και εδώ.

 

Επίσης, υπάρχουν ΣΤΟ (διαρκώς αυθαίρετο κτίσμα) ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ, ντουζίνες ΑΔΙΑΒΑΣΤΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, (επί των οποίων, ουδέν είδαν-ουδέν άκουσαν (ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ-ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ), ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ οι, ΠτΒ, Υπουργοί και Βουλευτές του πρώτου εξαμήνου του 2015, αλλα και ολοι οι από 2010 ως 2020 πολιτευόμενοι!

 

 

 

Πέτ. Πιζάνιας, 21 Αυγ. 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Στα Συντάγματα όλων των δημοκρατιών του κόσμου, από τις εθνικές επαναστάσεις έως σήμερα, κατοχυρώνονται, μεταξύ άλλων, δύο θεμελιώδεις αρχές: η αρχή του νόμου και η ισότητα όλων ανεξαιρέτως έναντι του νόμου. Πρόκειται για μεγάλες κατακτήσεις, ιστορικής εμβέλειας, οι οποίες τυπικά ευνοούν τους κοινωνικά αδύναμους, ενώ ταυτόχρονα συνιστούν θεμέλια της κοινωνικής συγκρότησης.

Οι εναλλακτικές είναι είτε το Far West, είτε η απολυταρχία η οποία νομοθετεί αυτοβούλως. Στην κοινωνία μας ασφαλώς δεν βρισκόμαστε σε καθεστώς απολυταρχίας – την οθωμανική δεσποτεία την αποτινάξαμε με την Επανάσταση του 1821. Έχουμε όμως κάτι από Far West, χωρίς εξάσφαιρα, καραμπίνες, ούτε ακόμη δικαστές που οι κακοί παράνομοι τους καλύπτουν με πίσσα και πούπουλα προς συνετισμό.

Το δικό μας ανάλογο πνεύμα κατάκτησης της Δύσης ως προς την εφαρμογή των νόμων είναι μακράν και αναμφίλεκτα πιο πολιτισμένο: η δικαιοσύνη ασκείται με όρους διαπραγμάτευσης, πολιτικού παζαριού και σίγουρα στρεψόδικα. Βέβαια, καλού κακού, έχουν εξαιρεθεί από την δίωξη οι πολιτικοί, αλλά αυτό εφαρμόζεται απρόσωπα για κάθε πολιτικό ανεξαρτήτως ιδεολογίας, κόμματος κ.ο.κ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

 

12