ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το ελληνικό χρέος πιθανότατα να χρειαστεί νέα αναδιάρθωση, χωρίς κούρεμα – Έχει εκτιναχθεί στα 356 δισ λόγω 29 δισ repos
Monday
02/03/2020
03:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος bankingnews Dept-Χρέος
0

Σχόλιο GMR: Αντιγράφουμε το απόσπασμα-την ΟΥΣΙΑ:

Θα πρέπει επίσης να διαχωριστούν οι έννοιες βιωσιμότητα από εξυπηρετησιμότητα.

Πρακτικά το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο αλλά βραχυπρόθεσμα είναι εξυπηρετήσιμο.

Συν τοις άλλοις γιατί οι δανειστές έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα να διακρατεί το 3,5% του ΑΕΠ σε πλεόνασμα έως το 2022 και από το 2023 και για 40 χρόνια το 2,2% του ΑΕΠ.

Για 40 χρόνια 2,2% του ΑΕΠ θα διακρατάται για το χρέος που σημαίνει σε παρούσες αξίες περί τα 170 δισεκ. ευρώ.

Επ’ αυτών:

Η νέα ΠτΔ, βρίσκει (1, 2, 3) πολυ φυσιολογική/πολύ “tina” (there is no alternative), αυτή την από το 2010 κατάσταση (την διαρκώς και επ’ άπειρον βραχυπρόθεσμη κατάσταση/”κανονικότητα”).

Ο Π. Παυλόπουλος, δεν την έβρισκε φυσιολογική αλλά είχε λύση (εδώ καταλύσαμε το Σύνταγμα για να το σώσουμε).

Πρόκειται για την υψηλότερη θεσμικά ενσωματωμένη μορφή Συμμορίας [εδώ “συμμορία” – “κακοποιός“] (με το νομικό περιεχόμενο, που προσδιορίζεται από τα καταγγελλόμενα των μηνύσεων εσχάτης προδοσίας σε συνδυασμό με ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ), η οποία ταυτοχρόνως με το έγκλημα Εθελοεκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας Σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας-Εσχάτης Προδοσίας (4,5,6), μαζεύει παράσημα από την διεθνή κοινότητα των Επικυρίαρχων (7).

Και η ιντελιγκέντσια;  Ναι, είναι εδώ (8,9,10,11).

Διέξοδος;

Η μετά Συστολής, επιστολή προς Σ. Λυγερό για την εδώ ανάρτηση του κ. Μάκη Γιομπατζολιά, όπου το αντίστοιχο σχόλιο περιλαμβάνει και την συνολική οικονομικοδικαιϊκοσυνταγματική απάντηση – ΠΡΟΤΑΣΗ/ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ  και για το τώρα και για το μετά στο “there is no alternative” (μπορείτε να δείτε αυτή την πρόταση και ΕΔΩ).

==========  ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

(1) https://greek-market-research.com/article/mydroi-enantion-tis-sakellaropoyloy-apo-to-eniaio-diktyo-syntaxioychon/

(2) https://greek-market-research.com/article/sakellaropoyloy-proteraiotita-i-diasfalisi-tis-ethnikis-mas-kyriarchias-kai-tis-edafikis-akeraiotitas/

(3) https://greek-market-research.com/article/sakellaropoyloy-etsi-apofasisame-gia-ta-mnimonia/

(4) https://www.real.gr/archive_politiki/arthro/antidraseis_gia_tis_diloseis_giounker-396838/

(5) https://www.tovima.gr/2011/10/31/finance/soimple-i-ellada-ekxwrei-meros-tis-ethnikis-tis-kyriarxias/

(6) http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5805

(7) https://www.protothema.gr/politics/article/865815/vraveusi-tsipra-zaef-i-apotheosi-apo-tous-vauarous-kai-i-diavevaiosi-tou-skopianou-igeti-oti-paramenei-makedonas/

(8) https://greek-market-research.com/article/asfalistiko-kai-epanastatiki-gymnastiki-prin-ton-nomo-gia-tis-poreies/

(9) https://greek-market-research.com/article/castells-mia-vathyteri-optiki-se-ena-katalaniko-ethimo/

(10) https://greek-market-research.com/article/stin-politiki-prepei-na-egkataleipsoyn-ta-dieftharmena-kommata-kai-sto-podosfairo-toys-poylimenoys-paragontes/

(11) https://greek-market-research.com/article/i-lipotaxia-tis-inteligkentsias/

._

 

BankingNews, 21 Φεβρουαρίου  2020

 

 

 

Η Ελλάδα λόγω της δομής του χρέους της υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση χρέους αλλά χωρίς κούρεμα….

Στα 356 δισεκ. το ελληνικό χρέος στο τέλος του 2019 λόγω προφανώς της αύξησης των repos από 21 σε 29 δισεκ. επαναφέρει στο προσκήνιο ένα βασικό ερώτημα το οποίο μονοπώλησε για χρόνια την επικαιρότητα.
Χρειάζεται η Ελλάδα νέα αναδιάρθρωση χρέους χωρίς όμως κούρεμα;
Τα 356 δισεκ. χρέους κεντρικής διοίκησης έναντι των 190 δισεκ. που είναι το ΑΕΠ της Ελλάδος διαμορφώνουν σχέση χρέους προ ΑΕΠ 187%.
Οι βασικές παραδοχές του ελληνικού χρέους είναι

1)     Η Ελλάδα έχει δανειστεί 272 δισεκ. από ESM, EFSF, διακρατικά δάνεια GLF Greek Loan Facility, ΔΝΤ που έχουν ελαχιστοποιηθεί, ΕΤΕπ κ.α.
Τα GLF 52,9 δισεκ. και τα 4,5 δισεκ. του ΔΝΤ είναι τα πιο ακριβά δάνεια και του ESM με επιτόκιο 0,89% τα πιο φθηνά.
Το ελληνικό χρέος λοιπόν στηρίζεται σε επιτόκια 0,89% όπως του ESM, επίπεδα στα οποία βρίσκονται πλέον τα ελληνικά ομόλογα.
Και ενώ η καθολική πλειοψηφία του ελληνικού χρέους είχε επιτόκια πολύ χαμηλά π.χ. ESM 0,89% όλες οι DSA οι εκθέσεις βιωσιμότητας χρέους κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Η Ελλάδα είχε επιτόκια 0,89% αλλά το χρέος ήταν μη βιώσιμο.
Τα σχεδόν 40 δισεκ. χρέους που βρίσκονται σε κυκλοφορία καθώς είναι εκδόσεις ομολόγων έχουν μέσο επιτόκιο 1,2% δηλαδή κινούνται κοντά στα επίπεδα του ESM.
Πως λοιπόν θα αλλάξει η DSA η έκθεση βιωσιμότητας για την Ελλάδα όταν π.χ. ο ESM εδώ και χρόνια δανείζει την Ελλάδα με 0,89% αλλά παρ΄ όλα αυτά το χρέος θεωρείται μη βιώσιμο;

(more…)