ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Για τον Γιώργο Δελαστίκ
Saturday
17/10/2020
09:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Δελαστίκ Σταύρ. Μαυρουδέας
0

Σχόλιο GMR: Το κλείσιμο της παρέμβασης του Γιώργου Δελαστίκ στην εδώ εκπομπή στον Ενικό 8/6/2015, “εγώ θέλω την ρήξη …(και πιο κάτω)…δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε ρήξη διότι δεν το θέλει ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Ελληνικός λαός“, δείχνει το πως ένας πολύ μορφωμένος αριστερός και κυρίως ΤΙΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, εμποδίζεται από το κομματικό σχήμα στο οποίο παραμένει πιστός, να προσεγγίσει τις πραγματικές και όχι δημοσκοπικές ΘΕΛΗΣΕΙΣ του λαού. Αυτές οι θελήσεις αποδείχτηκαν περίτρανα από το – λίγες ημέρες μετά την εκπομπή – δημοψήφισμα της 5/7/2015 και οπωσδήποτε υποδεικνύουν στον σεχταρισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των υποσχημάτων της, πως αυτός (ο σεχταρισμός του τύπου δέχομαι βοήθεια-αλλά δεν σου δίνω) εμποδίζει το φανέρωμα των πραγματικών ΛΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ και φυσικά ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, όπως πχ ένα απλό σχόλιο (εδώ που ακόμα από 2/10/2020 περιμένει έγκριση) “που κόβεται από την λογοκρισία” στην ιστοσελίδα του καλού οικονομολόγου Σταύρου Μαυρουδέα. Εμείς πάντως κρατάμε και την προσωπικότητα του Γιώργου Δελαστίκ και τις κάποιες μικρές, αλλά κρίσιμης για εμάς σημασίας, τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί του, στην καρδιά μας.

._

 

 

 

Στ. Μαυρουδέας, 16 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

Για τον Γιώργο Δελαστίκ

16/10/2020

Έφυγε χθες για το ταξίδι χωρίς επιστροφή ο Γιώργος Δελαστίκ. Η βιογραφία του είναι γνωστή, ιδιαίτερα στους ανθρώπους του κομμουνιστικού κινήματος αλλά και ευρύτερα, οπότε τα πολλά λόγια είναι περιττά σε τέτοιες στιγμές. Δυο – τρεις κουβέντες μόνο. Γέννημα της γενιάς της αντιδικτατορικής πάλης, αταλάντευτος κομμουνιστής, εξαιρετικό μυαλό και αφοπλιστικά ευγενής άνθρωπος. Ο Γιώργος δεν εξαργύρωσε τα πιστεύω του, την διαδρομή του και τις ικανότητες (όταν πολλοί σαφώς υποδεέστεροι του το έκαναν αδίστακτα). Έμεινε μέχρι τέλους πιστός στη νιότη του και στη «νιότη του κόσμου» που πρέπει να παλέψεις και να πληρώσεις για να έρθει. Άνθρωπος εξαιρετικά ικανός και αποτελεσματικός στις δουλειές που συμμετείχε και οργάνωνε. Με μία ιδιαίτερη και χαρακτηριστική ευγένεια ακόμη και στις πιο «θερμές» στιγμές συζητήσεων και διαφορετικών απόψεων.

Ορισμένες στιγμές μένουν ανεξίτηλα εντυπωμένες στη μνήμη. Τον θυμάμαι μέσα στο πλήθος στην κηδεία ενός άλλου μεγάλου εκλιπόντος (από αυτές που γίνονται ολοένα και πιο πυκνές και πικρές στη δίσεκτη σημερινή εποχή), με τις σκέψεις να τρέχουν γρήγορα, να κοιτάζει κι αυτός ένα συννεφάκι που πέρναγε φευγαλέα στον καταγάλανο ουρανό. Μετά έγραψε ένα υπέροχο κείμενο για τον Κώστα ξεκινώντας από αυτό το συννεφάκι που σαν να εκπροσωπούσε τις σκέψεις, τις πράξεις, τις χαρές και τις πίκρες όλων όσων ακολουθούν την φλογάτη παντιέρα.

Για όσους από εμάς είχαμε την χαρά και την τιμή να δουλέψουμε μαζί του στην κοινή υπόθεση η μνήμη του θα παραμένει ανεξίτηλη. Το ίδιο έντονη και δυσαναπλήρωτη θα είναι και η απουσία του στη δύσκολη και απαιτητική περίοδο που διανύει το κίνημα της οικοδόμησης ενός νέου κόσμου της εργασίας και της δικαιοσύνης.

Σταύρος Μαυρουδέας

 

Πηγή: stavrosmavroudeas.wordpress.com