ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, είναι το δίκιο της κοινωνίας
Wednesday
16/06/2021
03:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΡΓΑΣΙΑ Κωστής Χατζηδάκης ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Σε σχέση με την μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε για μια ακόμη φορά την έκπληξη του για τις αντιδράσεις. «Σας ενοχλεί που φτιάχνουμε μια ανεξάρτητη αρχή για να κάνει τους ελέγχους, αντί να τις κάνει το ίδιο το υπουργείο, και τελικά ο υπουργός. Η ΑΑΔΕ σήμερα δεν είναι κράτος; Τι είναι ο κ. Πιτσιλής; Δεν είναι κρατική αρχή; Πόση πολιτική υποκρισία λοιπόν; Πόσο μεγάλο πάθος;»

Απαντάμε:

Πρόκειται για μετατροπή του ΣΕΠΕ, που ΠΛΕΟΝ μετασχηματίζεται ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ σε Ανεξάρτητη Αρχή Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) – Τι θα την αντικαταστήσειστα πλαίσια της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ & ΣΤΗΡΙΞΗ (ΣΕΠΕ ως παράρτημα του Υπουργείου Εργασίας) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ της ΕΓΓΕΝΟΥΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ (ενδεικτικά: “Η συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελεύθερη λόγω της εγγενούς ανισότητας των μερών.”, από τον σύνδεσμο της ΑΠΔ Παραβίαση αρχών επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων από εργοδότρια εταιρία ) μέχρι χθες αναγνωρισμένης και από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ).

Με απλά λόγια, το Υπουργείο Εργασίας απεμπλέκεται απο την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ για την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της ΑΔΥΝΑΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.

Το επόμενο βήμα, η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ υποστήριξη της ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, πραγματοποιήθηκε ΚΙΟΛΑΣ!!! ΙΔΟΥ:  https://hellasjournal.com/2021/06/enosi-dikaston-ke-isangeleon-gia-to-ergasiako-nomoschedio-i-psifisi-tou-sinista-thesmiki-opisthodromisi/

_.

 

 

 

 

 

Newsbeast (εργασιακό νομοσχέδιο), 14 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν υποβάλει για το εργασιακό νομοσχέδιο το μεσημέρι της Δευτέρας (14/6) ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και λίγο αργότερα απορρίφθηκαν με την επίκληση της αρχής της δεδηλωμένης απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης, όταν ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας.

«Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια και αυτή είναι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου που φέρνουμε σήμερα», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κάλεσε μάλιστα τα δύο κόμματα να σταματήσουν να καλύπτουν συνδικαλιστές που έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων τους ή έχουν προβεί σε σεξουαλική παρενόχληση, και τους επισήμανε ότι εκτίθενται εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας για τη διάταξη που προβλέπει κυρώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντίστοιχο κλίμα επικράτησε στην απάντηση του υπουργού και στα άλλα άρθρα για τα οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ήγειραν ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Ξεχωριστή στιγμή της ομιλίας του Κωστή Χατζηδάκη, αυτή που σχολίασε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για την ελάχιστη υπηρεσία σε περιπτώσεις απεργίας.

(more…)