ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: “Σε σχέση με την μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε για μια ακόμη φορά την έκπληξη του για τις αντιδράσεις. «Σας ενοχλεί που φτιάχνουμε μια ανεξάρτητη αρχή για να κάνει τους ελέγχους, αντί να τις κάνει το ίδιο το υπουργείο, και τελικά ο υπουργός. Η ΑΑΔΕ σήμερα δεν είναι κράτος; Τι είναι ο κ. Πιτσιλής; Δεν είναι κρατική αρχή; Πόση πολιτική υποκρισία λοιπόν; Πόσο μεγάλο πάθος;»
Απαντάμε:
Πρόκειται για μετατροπή του ΣΕΠΕ, που ΠΛΕΟΝ μετασχηματίζεται ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ σε Ανεξάρτητη Αρχή ( Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) – Τι θα την αντικαταστήσει) στα πλαίσια της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ & ΣΤΗΡΙΞΗ (ΣΕΠΕ ως παράρτημα του Υπουργείου Εργασίας) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ της ΕΓΓΕΝΟΥΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ (ενδεικτικά: “Η συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελεύθερη λόγω της εγγενούς ανισότητας των μερών.”, από τον σύνδεσμο της ΑΠΔ Παραβίαση αρχών επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων από εργοδότρια εταιρία ) μέχρι χθες αναγνωρισμένης και από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ).
Με απλά λόγια, το Υπουργείο Εργασίας απεμπλέκεται απο την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ για την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της ΑΔΥΝΑΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.
Το επόμενο βήμα, η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ υποστήριξη της ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, πραγματοποιήθηκε ΚΙΟΛΑΣ!!! ΙΔΟΥ: https://hellasjournal.com/2021/06/enosi-dikaston-ke-isangeleon-gia-to-ergasiako-nomoschedio-i-psifisi-tou-sinista-thesmiki-opisthodromisi/
_.
Newsbeast (εργασιακό νομοσχέδιο), 14 Ιουνίου 2021
Στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν υποβάλει για το εργασιακό νομοσχέδιο το μεσημέρι της Δευτέρας (14/6) ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και λίγο αργότερα απορρίφθηκαν με την επίκληση της αρχής της δεδηλωμένης απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης, όταν ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας.
«Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια και αυτή είναι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου που φέρνουμε σήμερα», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Κάλεσε μάλιστα τα δύο κόμματα να σταματήσουν να καλύπτουν συνδικαλιστές που έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων τους ή έχουν προβεί σε σεξουαλική παρενόχληση, και τους επισήμανε ότι εκτίθενται εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας για τη διάταξη που προβλέπει κυρώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντίστοιχο κλίμα επικράτησε στην απάντηση του υπουργού και στα άλλα άρθρα για τα οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ήγειραν ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Ξεχωριστή στιγμή της ομιλίας του Κωστή Χατζηδάκη, αυτή που σχολίασε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για την ελάχιστη υπηρεσία σε περιπτώσεις απεργίας.
Σχόλιο GMR: Καλοοοός ο Καφετζόπουλος!
Θα μπορούσε, ίσως, η καλοσύνη του, να αποδειχθεί ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ!!!
Μα πως, αφού ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ισοϋψείς (από άποψη ύψους δημοσίου μεγέθους), καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, να του ανοίξουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ(*), για το πως πρέπει να εφαρμόζεται και στην περίπτωση της ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ (=βιασμός Ελλάδας-Ελλήνων), το “Ο νόμος είναι νόμος και η κοινωνία είναι κοινωνία. Ο πρώτος υπάρχει για να παρακολουθεί και να ρυθμίζει τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της δεύτερης.“ που τόσο εύστοχα θέτει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.
(*) πχ όπως: https://greek-market-research.com/article/to-megalytero-psema-poy-akoysame-gia-to-1821/
_.
Αντ. Καφετζόπουλος, 15 Φεβρουαρίου 2021
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος εναντιώνεται σε όσους προσπαθούν να “ξεπλύνουν” τους θύτες των καταγγελιών στο θέατρο. Η αναφορά στον Χρήστο Χωμενίδη και η απάντησή του.
Καθώς συνεχίζονται οι καταγγελίες για λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική βία και παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος επανήλθε με μια ανάρτηση – “φωτιά” εναντίον όσων προσπαθούν να “ξεπλύνουν” τους θύτες.
Ο διάσημος ηθοποιός εναντιώνεται σε εκείνους που προσπαθούν να καλύψουν με κάθε τρόπο τις απαράδεκτες πράξεις των κακοποιητών, κάνοντας αναφορά, μεταξύ άλλων, και στον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη. Ο τελευταίος είχε κάνει πρόσφατα διάφορες τοποθετήσεις σε άρθρα του σχετικά με τις καταγγελίες και την ανησυχία του για το θέατρο που βάλλεται.
Σχόλιο GMR: Αν εξαιρέσουμε το διαβολοανέκδοτο περί “εθνικά έργα στην μεταμνημονιακή περίοδο” (Βλ. τελευταία παράγραφο ανάρτησης στο slpress.gr) το άρθρο υποδεικνύει αστικές ευθύνες (αστικές, τουλάχιστον) για κακοδιαχείριση δημόσιας διοίκησης.
Μάκης Ανδρονόπουλος, 2 Δεκεμβρίου 2019
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Την περίοδο της Τρόικας, ένας ξένος τεχνοκράτης είχε αναρωτηθεί off the record «πόσους νόμους μπορεί να αφομοιώσει μια κοινωνία;», διαπιστώνοντας την τεράστια παραγωγή νέων νόμων που επέβαλαν οι δανειστές στην Ελλάδα. Ανεπίσημες εκτιμήσεις ανεβάζουν την παραγωγή νόμων από το 1975 μέχρι σήμερα πάνω από τις 5.000! Έτσι προκύπτουν δύο εύλογα ερωτήματα: Πρώτον, η θεσμική αυτή κατάσταση διασφαλίζει τη δυνατότητα του πολίτη να είναι νόμιμος; Δεύτερον, η τεράστια αυτή πολυνομία διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας;
Μια γεύση του μεγέθους της ελληνικής γραφειοκρατίας δόθηκε από μελέτη του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που καταμέτρησε 171.500 ρυθμίσεις μεταξύ 1975-2005, δηλαδή 20 ρυθμίσεις την ώρα! Σε τριάντα χρόνια παρήχθησαν 3.450 νόμοι, 20.580 προεδρικά διατάγματα, 114.905 υπουργικές αποφάσεις, 24.010 αποφάσεις Περιφερειών και 8.575 αποφάσεις διοικητικών αρχών!
Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.
Πηγή: slpress.gr