ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Χρ. Σπίρτζης για τραγωδία στα Τέμπη: «Όχι, δεν φταίμε όλοι»
Saturday
11/03/2023
21:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζης
0

Σχόλιο GMR: Ο κύριος Σπίρτζης δήλωσε, πως επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνέβαινε αυτό το ατύχημα.

Πιθανόν να έχει δίκιο ως προς την περίπτωση τότε να υπήρχαν τα στοιχειώδη (μόνο) μέσα, ποιοτικά-ποσοτικά-οργάνωσης, αλληλοειδοποίησης σταθμαρχών-προϊσταμένων-μηχανοδηγών συν η ΤΥΧΗ.

Όμως ΤΟΤΕ-ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ, συνέβη το 2017 ΤΟ παρακάτω (σε λινκ) ατύχημα στο Άδενδρο. Οι δημοσιογράφοι κκ Κουτρας-Ντζούνος φάνηκαν απολύτως ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για να συζητήσουν το θέμα. Ο κος Σπίρτζης “τυχερός” που στην θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΑΜΕ (ΕΜΕΙΣ ο λαός, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ), “μόνο” 4 νεκρούς και 2 τραυματίες, ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ εκείνο το δυστύχημα (ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΙΤΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΚΕΠΕΚ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, δλδ μέσων-οργάνωσης, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

Εκείνο το δυστύχημα, περίπτωση υπέρβασης ταχύτητας, υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ τους συναρμόδιους, απο ΟΣΕ- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΑΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να εγκαταστήσει σύστημα ΑΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ,  ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ και ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ αλλά ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΩΝ ΕΩΣ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Υπάρχει τέτοιος έλεγχος-παρέμβαση;

Α(να)σφαλώς ΟΧΙ.

ΕΝ ΓΕΝΕΙ, Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΥΑΕ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΠΟΥ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ;;;) ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ “ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ” ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ.

Εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο (2017)

_.

 

 

 

 

Χρ. Σπίρτζης, 10 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

«Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης δεν αρνηθήκαμε να την πάρουμε αλλά τεκμηριωμένα με στοιχεία»

 

 

Τον ισχυρισμό «όλοι φταίνε» για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη απέρριψε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φταίει», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι». «Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης δεν αρνηθήκαμε να την πάρουμε αλλά τεκμηριωμένα με στοιχεία», ανέφερε και πρόσθεσε:

 

«Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμή έγινε μετωπική σύγκρουση. Μέχρι το 2018 είχαμε μονή γραμμή και δεν είχαμε τέτοια σύγκρουση. Είχαμε άλλα ατυχήματα αλλά οχι τέτοιο». «Μην με τρελαίνετε», τόνισε, όταν αναφέρθηκε εκ νέου στο επιχείρημα «όλοι φταίνε».

Όπως δήλωσε «κατέρρευσε το στύστημα του ΟΣΕ γιατί επικράτησε μια άλλη λογική» μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετώ το ανθρώπινο λάθος, έπρεπε να γίνει συντήρηση στο δίκτυο που δεν έγινε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στον ΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών όταν σου λέει κάποιος έχει θέμα ασφάλειας, σταματάς, εγώ το έκανα στο Τραμ» ενώ για το δυστύχημα στο Άδενδρο ζήτησε «με όλο τον σεβασμό στους τέσσερις νεκρούς να μην γίνεται σύγκριση σε ανόμοια πράγματα».

«Οι ευθύνες δεν είναι διαχρονικές, είναι προσωποποιημένες. Η Δικαιοσύνη θα τα βρει όλα… Εγώ θα παρακαλέσω τον κύριο Μητσοτάκη να μου κάνει τη χάρη να στείλει άλλη μία επιστολή στον κύριο Ντογιάκο και να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ», είπε, ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη «στη Λάρισα, υπήρχε και δεύτερο σύστημα τηλεδιοίκησης που υπέστη βλάβη το 2019 και κάηκε και δεν το έφτιαξε κανείς. Γιατί δεν το έφτιαξε κανείς; 9,5 δισ. απευθείας αναθέσεις έκαναν».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εξέφρασε «τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν και στους εργαζόμενους και σε όλο τον ελληνικό λαό που πενθεί».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι «κρύβεται» τόνισε: «Όλες αυτές τις ημέρες, μέσα στο θρήνο, υπάρχει η στοχευμένη προπαγάνδα “που είναι ο Σπίρτζης;”. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ και δεν έχω λόγο να κρυφτώ. Όταν βλέπεις να σπαράζουν οι μανάδες και οι πατεράδες, δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις για τηλε-καυγάδες στα κανάλια με τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη». Σεβάστηκα τον πόνο, δεν μπήκα στην ιστορία αυτή»

«Δεν είχαμε το σύστημα τηλεδιοίκησης (σ.σ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) αλλά υπήρχε ασφάλεια, θα πηγαίναμε σε 3,5 ώρες στη Θεσσαλονίκη αν είχαμε το σύστημα αυτό» είπε ακόμα ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για τις προσλήψεις κατά τη διάρκεια της θητείας του και απάντησε ότι «μέσα στο Μνημόνιο έγινε προκήρυξη και φέραμε προσωπικό που είχε φύγει από το 2010. Μετατάγησαν μου φαίνεται 100 άτομα από άλλες υπηρεσίες και ο οργανισμός (ΟΣΕ) είχε 1.200 άτομα μόνιμο προσωπικό».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για την περιβόητη σύμβαση 717 και είπε ότι «το 2016 καταλάβαμε ότι ήταν άθλια η σύμβαση 717 και κάναμε συμπληρωματική σύμβαση ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν μετά τους σχετικούς ελέγχους». Υποστήριξε, επίσης, ότι «παραδώσαμε το 68% του έργου αλλά η Αlstom δεν υπέγραφε τις μελέτες»

Στην ερώτηση, τέλος, αν αισθάνεται ότι έγιναν παραλείψεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο τότε υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι «προφανώς θα είχαμε παραλείψεις» ενώ σε νέα ερώτηση για το εάν κοιμόταν ήσυχος ότι τα τρένα ήταν ασφαλή επί δικής του υπουργείας απάντησε «ναι, όταν δεν ένιωθα ότι ήταν ασφαλές το Τραμ, το έκλεισα».

Δείτε το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: newsbeast.gr