ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι “Τέσσερις Καβαλάρηδες”, η woke κουλτούρα, τα ΜΜΕ και το κοπάδι…
Friday
13/10/2023
00:07 GMT+2
Κείμενα Γνώμης woke κουλτούρα Γιώρ. Χριστάκος ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΜΕ
0

_.

 

 

 

Γιώργος Χριστάκος, 22 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν που κατευθύνεται μία κοινωνία. Ας δούμε 2-3 από πρόσφατα ευρήματά τους στις ΗΠΑ: Το 34% των Αμερικανών πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο φύλα (woke κουλτούρα). Στο 34% ανήκει η μεγάλη πλειονότητα των νέων, που σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια το 34% θα γίνει πλειοψηφία! Άλλη έρευνα έδειξε ότι το 47% των νέων πιστεύει ότι οι Ιδρυτές του Αμερικανικού Έθνους (Washington, Jefferson, Franklin κλπ.) ήταν παλιάνθρωποι και όχι πατριώτες. Τέλος, έρευνα του Πενταγώνου έδειξε ότι το 80% περίπου των νέων δεν είναι σε θέση να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις για διάφορους λόγους (ψυχολογικά προβλήματα, ναρκωτικά, αλκόολ, φυσικές αδυναμίες, ποινικό μητρώο κλπ).

Η σημασία της ποιότητας μιας γενιάς στη διαμόρφωση της εποχής τους είναι τεράστια. Υπήρξαν γενιές που οδήγησαν σε μεγάλες προόδους και άλλες που επέφεραν καταστροφές, συχνά γκρεμίζοντας ότι έχτισαν οι προηγούμενες γενιές και κληρονομώντας τεράστια βάρη στις επόμενες. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν συνειδητοποιήσει αυτή την αλήθεια. Ο Ησίοδος στο “Έργα και Ημέραι” αναφέρεται στο Χρυσό Γένος: «Οι αθάνατοι αυτοί φύλακες είναι αποσταλμένοι από τον Δία και προερχόμενοι από το πρώτο γένος, το λεγόμενο Χρυσό Γένος..» (στίχοι, 123-125)  και πιο κάτω «υπάρχουν από τον Δία φύλακες αθάνατοι των θνητών ανθρώπων απάνω στην πολύκαρπη Γη. Και τούτοι παρακολουθούν τις δίκες και τα εγκλήματα γυρίζοντας αχνοντυμένοι παντού στην Γη» (στίχοι 252-255).

Στις ΗΠΑ διακρίνονται οι έξι γενιές με τους αντίστοιχους κοινωνιολογικούς χαρακτηρισμούς:

  • Η γενιά των Αγωνιστών (πολέμησαν στους δύο παγκοσμίους πολέμους και χαρακτηρίζονται Greatest Generation). Σημερινή ηλικία: 99-122.
  • Η γενιά των Εργασιομανών (με σκληρή δουλειά και υψηλή εργασιακή ηθική έχτισαν τη νέα Αμερική και χαρακτηρίστηκαν Silent Generation). Σημερινή ηλικία: 78-98.
  • Η γενιά των Άπληστων (έδωσαν έμφαση στην εξασφάλιση οικονομικής άνεσης και είναι γνωστοί ως Baby Boomers). Σημερινή ηλικία: 59-77.
  • Η γενιά των Υπεροπτών (μεγάλωσαν στην οικονομική άνεση και έδωσαν έμφαση στις προωθήσεις των συμφερόντων τους μέσω οργανωμένων ομάδων, συχνά χαρακτηρίζονται ως εκκεντρικοί υπερόπτες που χλεύασαν τις παραδόσεις, γνωστοί ως Generation X). Σημερινή ηλικία: 44-58.
  • Η γενιά των Εγωκεντρικών (Woke κουλτούρα, φωνακλάδες που αποφεύγουν το διάλογο, αποκαλούν “αξιοθρήνητους” όσους διαφωνούν, θεωρούν εαυτούς ως “πολεμιστές κοινωνικής δικαιοσύνης” (social justice warriors), γνωστοί ως Generation Y). Σημερινή ηλικία: 29-43.
  • Η γενιά των Τεχνοεξαρτημένων (η πρώτη γενιά που γεννήθηκε σε Κόσμο όπου είναι τεχνο-συνδεδεμένοι μεταξύ τους, γνωστοί ως  Generation Z). Σημερινή ηλικία: 11-28.

Οι κοινωνικές συνθήκες στις οποίες έζησαν οι γενιές των Αγωνιστών και των Εργασιομανών δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση. Οι βάσεις για τη σημερινή δομή του Δυτικού Κόσμου ετέθησαν από τη γενιά των Άπληστων. Η διαμόρφωση των μετα-μοντέρνων αντιλήψεων έγινε από τη γενιά των Υπεροπτών. Επιρροή έχει σήμερα η woke γενιά των Εγωκεντρικών. Τέλος η γενιά των Τεχνοεξαρτημένων δεν έχει βάλει ακόμα τη σφραγίδα της. Τα σημάδια δείχνουν ότι θα είναι η πρώτη γενιά που θα υποστεί “κοπαδοποίηση”.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Sky News – Με σπασίματα πιάτων γιόρτασαν την επιστροφή της Δεξιάς στην Ελλάδα (Vid.)
Friday
12/07/2019
01:05 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος SLpress ΜΜΕ
0

Σχόλιο GMR : Τέτοια και πολύ χειρότερη από ποινική άποψη, είναι η μέσω των ΜΜΕ διακίνηση ιδεών στην Ελλάδα.

Κατά τα λοιπά, αυτά τα ΜΜΕ είναι το αγαπημένο στέκι ΟΛΩΝ των αντιμνημονιακών πολιτευομένων.

 

 

SLpress , 10 Ιουλίου 2019

 

Ούτε οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες δεν γιόρτασαν με τόσο ενθουσιασμό την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη την 7η Ιουλίου. Με μουσική από το συρτάκι του Ζορμπά και σπασίματα πιάτων, οι παρουσιαστές της αμφιλεγόμενης γνωστής εκπομπής “The Outsiders” του Sky News άνοιξαν την εκπομπή της 9ης Ιουλίου.

«Καλώς ήρθατε σε μια ειδική εκπομπή των Outsiders. Τι γιορτάζουμε; Την εκλογή της συντηρητικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, την εκλογή του “κύριος Μητσοτάκης“» δήλωσε ο κεντρικός σχολιαστής Rowan Dean.

Ο παρουσιαστής είπε μάλιστα πως «Ο ελληνικός λαός έσφαξε άλλον έναν σοσιαλιστικό δράκο στην Ευρώπη και γι αυτό είμαστε χαρούμενοι ώστε να το γιορτάσουμε» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «διαλύσαμε τη σοσιαλιστική ιδεολογία όπως κάναμε σπάζοντας αυτά τα πιάτα». Πρόκειται για μια υπερσυντηρητική εκπομπή στην Αυστραλία που έχει προκαλέσει στο παρελθόν τόσο πολύ, ώστε πρόσφατα κάποιοι συνεργάτες απομακρύνθηκαν λόγω των σχολίων που ξεπέρασαν τα όρια.

Δείτε το σχετικό video εδώ

 

Πηγή: slpress.gr