ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρετεντέρης και Σπυράκη: Ξέραμε αλλά… δεν λέγαμε την αλήθεια
Saturday
07/11/2020
13:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Γιάν. Πρετεντέρης Μαρ. Σπυράκη Μνημόνια
0

 

 

 

spirospero_gr, 2013

 

 

 

 

Απέκρυψε το Mega πληροφορίες που σχετίζονταν με την πορεία της χώρας, όπως αποκαλύπτουν το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως γράφει το tribune.gr και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» και της στήλης «Τυπολογίες», μετά τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος έχει δηλώσει πως γνώριζαν εξαρχής ότι η ιστορία του χρέους δεν έβγαινε, ήρθε η αποκάλυψη – βόμβα της Μαρίας Σπυράκη.
Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα:
Η μέχρι πρότινος πολιτική συντάκτρια για θέματα της ΝΔ, η οποία παραιτήθηκε για να κατέβει υποψήφια του κόμματος, αποκάλυψε στη συνέντευξή της στο Κρήτη TV ότι, ενώ γνώριζε πως έρχονταν χρήματα από την Ιταλία κατά το διάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, δεν το είπε.
Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί πολιτικό ζήτημα τεραστίων διαστάσεων για τον ρόλο του τηλεοπτικού σταθμού στην επιβολή του Μνημονίου και τη στήριξη των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Η παραδοχή σε τηλεοπτικό σταθμό πως το Mega -που χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα- και η ίδια η σημερινή υποψήφια της ΝΔ απέκρυψαν μια τόσο σοβαρή είδηση επιβάλλει εκ των πραγμάτων το ΕΣΡ να καλέσει τον τηλεοπτικό σταθμό για περισσότερες εξηγήσεις. Στην περίπτωση των προηγούμενων αποκαλύψεων του Γιάννη Πρετεντέρη είχε αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα, επικαλούμενο το επιχείρημα πώς επρόκειτο για συνέντευξη σε σάιτ. Τώρα όμως πρόκειται για μαρτυρία που έγινε σε τηλεοπτικό σταθμό, συνεπώς υπάρχει και τυπικά πεδίο ευθύνης.
Σπυράκη: Ξέραμε για τις τράπεζες και δεν το λέγαμε
«Η Ελλάδα είχε bank run την περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν τα λεφτά τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να το πει κανείς άνθρωπος στη θέση μου (…) Υπήρχε μια διαδικασία πολύ οδυνηρή. Και ήταν η διαδικασία τροφοδοσίας της Ελλάδας με μετρητά. Έφευγε το αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία, επέστρεφε με μετρητά, που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε δικαίωμα να το πούμε ποτέ. (…) Και προφανώς τη διήγηση δεν μπορώ να σας πω από ποιον την έχω, αλλά την έχω από εκείνους που το ήξεραν με όλη του τη λεπτομέρεια».
Πρετεντέρης: Ξέραμε την αλήθεια για το χρέος και δεν τη λέγαμε
Ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει περιγράψει το ρόλο του, όπως και του Mega, στο βιβλίο του «Ο Ψυχρός Εμφύλιος» (Εκδόσεις Πατάκη). Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Ανέστη και στο iefimerida.gr παραδεχόταν τα εξής:
-Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της αυτοκριτικής κύριε Πρετεντέρη;
«Φωνάξαμε “λύκος” περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα Μέσα Ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημοσίου συμφέροντος».
-Πείτε μου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, παρακαλώ.
«Η αναδιάρθρωση του χρέους: Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήταν βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε “όχι, δεν είναι!’. Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση».

 

Πηγή: spirospero.gr

 

 

Απίστευτο σχόλιο Πρετεντέρη για Παυλόπουλο: Βασιλική Θάνου με παντελόνια
Sunday
05/01/2020
20:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Πρετεντέρης Προκ. Παυλόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Που τέλος πάντων στηρίζεται και δεν ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ, η πεζοδρομιακού επιπέδου ενδομνημονιακή αντιπροσωποκοινοβουλευτική αντιπαράθεση;

Μα, στην έλλειψη ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ανιδιοτέλειας (“τι κι αν είναι Κατοχή” εμείς πολιτευόμαστε ΠΑΡΕΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!), στην έλλειψη ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΗΘΟΥΣ (κομματικός εγωκεντρισμός υπεράνω παλλαϊκής ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ αντίστασης), στο πλεόνασμα ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κατά μη οπαδών ψηφοφόρων (δεν το έχετε διαπιστώσει;), στην τελική, ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ (και μόνον) ΕΠΩΦΕΛΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Και ο λαός;

Ο λαός, υφίσταται την “εντός ορίων” δημοσιογραφική ενημέρωση με εξαίρεση μερικών ιστοσελίδων όπως ενδεικτικά justiceforgreece, Γεριτσίδου, Δημητρόπουλος, Κασιμάτης, G-M-R, κλπ.

Επίσης, ενδεικτικά, σκεφθείτε ΠΟΣΟ και ΠΩΣ εμφανίστηκε δημοσιογραφικά το θέμα των μηνύσεων εσχάτης προδοσίας για τα μνημόνια, από όταν ο GAP ισχυριζόταν πως οι πολίτες συμφωνούν με τις επιλογές του μέχρι σήμερα.

Αλλά, ξεχάσαμε, “το θέμα δεν είναι νομικό-είναι πολιτικό”(όλοι οι “αριστεροί” και όχι μόνο), δηλαδή, είναι μια ΝΟΜΙΜΗ πολιτική διαφορά απόψεων και πρακτικών! Ανά τετραετία όλα αυτά μπορούμε να τα αλλάζουμε όμορφα, ειρηνικά, δημοκρατικά. Σφετερισμός εξουσίας, ποινικές ευθύνες ουδόλως υφίστανται, ενώ αν κατά τύχη εμφανιστούν τέτοιες οφείλουν να λοιδορηθούν ως έννοιες συγκάτοικες της φαντασίας, αποκυήματα νοσηρών σκέψεων.

 

 

Γιάν. Πρεντετέρης, 5 Ιανουαρίου 2020

 

 

Ένα απίστευτο σχόλιο έγραψε ο δημοσιογράφος των Νέων Γιάννης Πρετεντέρης για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Σχολιάζοντας την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον κ. Παυλόπουλο για να ανανεώσει την θητεία του, ο γνωστός αρθρογράφος σημείωσε στην στήλη του Εμπιστευτικά, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “εκθέτουν τον Παυλόπουλο. Τον περιφέρουν, σημειώνει, σαν διατηρητέο εξάρτημα της προηγούμενης διακυβέρνησης. Και καταλήγει: Σαν την Βασιλική Θάνου με παντελόνια”.

Τι έγραψε ο Γιάννης Πρετεντέρης:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ τι ζόρι τραβάει με τον Παυλόπουλο; Τι τον κόφτει αν θα εκλεγεί η δεν θα εκλεγεί;

Διότι ζούμε ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο. Μια αριστερή αντιπολίτευση σε συνεννόηση με τον Τύπο της Ακρας Αριστεράς και της Ακρας Δεξιάς δίνουν οδηγίες για την Προεδρική Εκλογή σε έναν Πρωθυπουργό που κατά τα άλλα βδελύσσονται!

Προφανώς δεν τις δίνουν για το καλό του.

Η μία εξήγηση είναι οτι θέλουν να στραπατσάρουν τον Μητσοτάκη. Ωραία, αλλά τελικά εκθέτουν τον Παυλόπουλο. Τον οποίο περιφέρουν σαν διατηρητέο εξάρτημα της προηγούμενης διακυβέρνησης. Βασιλική Θάνου με παντελόνια”…

 

Πηγή: thetoc.gr