ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι αθέατοι μηχανισμοί της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη
Friday
10/07/2020
00:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Γερμανική Κατοχή Γεώργ. Ρακκάς
0

Σχόλιο GMR: Εξαιρετικά χρήσιμο το άρθρο αλλά έχουμε μια σοβαρή παρατήρηση. Οι Γερμανοί δεν φέρνουν μόνο  χάντρες στους ιθαγενείς, αλλά δεσμά παγκοσμιοποίησης (αντίθετα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, εδώ σχετική καταγγελία σε Άρειο Πάγο)-χρεοκρατίας.

Απέναντι σε αυτές τις χάντρες-δεσμά, δεν αρκεί η επιλεκτική, όσο κι αν είναι καλή, αρθρογραφία.

 

 

 

Γ. Ρακκάς, 8 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας αφορά ένα πρόγραμμα του γερμανικού κράτους το οποίο “σέρνεται” από το 2014. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις που πέρασαν από τότε το έχουν υποστηρίξει, ενώ η συμφωνία για την ίδρυσή του υπεγράφη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, και μονογραφήθηκε το 2018.

Τώρα, είναι η σειρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προωθήσει στην υλοποίησή του, και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης –ως διαχρονικός αρωγός του– βρέθηκε η έδρα του ιδρύματος. Είναι το πανέμορφο νεοκλασικό “Βίλα Πετρίδη”, που ανήκει και ανακαινίστηκε την τελευταία δεκαετία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε με σκοπό την «βελτίωση της αλληλοκατανόησης των νέων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Προωθεί επίσης τις αξίες της ομοσπονδιακής Ευρώπης, και ενθαρρύνει την κινητικότητα των εργαζομένων. Δραστηριοποιείται ακόμα, με κοινά πρότζεκτ και σε ζητήματα ευαίσθητα στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, όπως τα πεπραγμένα της Γερμανίας στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Τα 12 αιτήματα του δικηγορικού κόσμου στον υπουργό Δικαιοσύνης
Friday
26/07/2019
00:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανική Κατοχή Δικηγορικοί Σύλλογοι
0

Σχόλιο GMR : Βλέπετε μέσα στα αιτήματα κάτι για την Γερμανική Κατοχή;

Κατά τα λοιπά:

Ο λαός κουνάει το κεφάλι του, οι Συντεχνίες κουνάνε το μαντήλι στον λαό, οι Δημοσιολογούντες του ζητάνε τα ρέστα, οι Πολιτευόμενοι τον θέλουν μόνο οπαδό-ψηφοφόρο. Κάτι έξω από αυτά;;;

 

 

 

Δικηγορικοί Σύλλογοι, 24 Ιουλίου 2019

 

 

Δώδεκα ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο έθεσε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον υπουργό Κώστα Τσιάρα και τον υφυπουργό Δημήτρη Κράνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν από την πλευρά των δικηγόρων, ήταν η αντίθεσή τους στην αναστολή εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η μείωση του ΦΠΑ στις δικηγορικές και στις δικαστηριακές υπηρεσίες, κ.λπ.

Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή έθεσε στη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τα ακόλουθα 12 θέματα:

(more…)