ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι πέντε υπεκφυγές της Γερμανίας για να μην πληρώσει επανορθώσεις
Saturday
05/11/2022
03:49 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γερμανικές Αποζημιώσεις Στ. Λυγερός
0

_.

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 28 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Παρότι υπεύθυνη για πρωτοφανή εγκλήματα, η ηττημένη Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ευνοήθηκε γενναιόδωρα από τους νικητές. Η ίδια, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε στην ηθική και συμβατική υποχρέωσή της προς την Ελλάδα για να εξοφλήσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και να καταβάλει τις οφειλόμενες επανορθώσεις. Ακολούθησε παρελκυστική τακτική. Παρέπεμψε την ικανοποίηση των ελληνικών απαιτήσεων, όσον αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις, μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, το Βερολίνο ισχυρίσθηκε ότι το θέμα έχει κλείσει!

Η πρώτη γερμανική υπεκφυγή είναι ότι το ζήτημα έχει κλείσει με υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1960 και την καταβολή εκ μέρους της Γερμανίας 115 εκατ. μάρκων. Η αλήθεια είναι πως για να επιτύχουν την αποφυλάκιση του δημίου των 54.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν, που είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση, η γερμανική κυβέρνηση κατέβαλε 115 εκατ. μάρκα ως αποζημίωση, την οποία «δικαιούνται Έλληνες υπήκοοι διωχθέντες από 6 Απριλίου 1941 μέχρι τέλους του 1945, υπό οργάνων του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος δια λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς ή αντιθέσεως προς την εθνικοσοσιαλιστικήν κοσμοθεωρίαν». Δηλαδή για αποζημίωση κυρίως των Εβραίων θυμάτων του Γ’ Ράιχ.

 

Για να μην υπάρξει, μάλιστα, η οποιαδήποτε παρεξήγηση, σε επιστολή του (αποτελεί μέρος της συμφωνίας) προς τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας ο τότε Έλληνας πρεσβευτής στη Βόννη Θωμάς Υψηλάντης αναφέρει: «(η Ελλάδα) επιφυλάσσεται εντούτοις όπως προβάλη νέας απαιτήσεις, αίτινες προέρχονται εξ εθνικοσοσιαλιστικών μέτρων διώξεως κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής». Με άλλα λόγια, η Αθήνα δεν έχει ποτέ παραιτηθεί από τις αξιώσεις της, κάτι που ομολογεί και η Γερμανία σε απαντητική ρηματική διακοίνωσή της στις 31-3-1967.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

Η Μέρκελ δεν άκουσε στην Αθήνα για κατοχικό δάνειο και επανορθώσεις
Monday
01/11/2021
13:24 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Γερμανικές Αποζημιώσεις Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:   Μόνο που για αυτές τις απαιτήσεις, και την αντιμετώπιση του ζητήματος δηλαδή αντιμετώπιση χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να κάνει κάτι, μόνο βουρ για την βουλή και οι υπόλοιποι, ειδημοσύνη χωρίς το παραμικρό αντιστασιακό κόστος.

_.

 

 

 

 

Στ. Λυγερός, 30 Οκτ. 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η Μέρκελ ήλθε και απήλθε και όπως αναμενόταν ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Πρόεδρος Δημοκρατίας ξεστόμισαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τις λέξεις κατοχικό δάνειο και γερμανικές επανορθώσεις. Κι όμως, δεν θα έπρεπε να αναμενόταν. Πρόκειται δια παραλείψεως εθνικό έγκλημα, το οποίο με ρητορικές διακοπές συνεχίζεται για δεκαετίες. Κι αν επαναφέρουμε σήμερα (σε δύο διαδοχικά άρθρα) το ζήτημα είναι για να υπογραμμίσουμε όχι μόνο την ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και την αφόρητη υποκρισία της Γερμανίας.

Διευκολυνόμενο από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, το Βερολίνο συνεχίζει να αρνείται να πληρώσει τις επιβαλλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις, ακόμα και το κατοχικό δάνειο. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που κουνάει το δάκτυλο στους Έλληνες και που βεβαίως αρνείται επιμόνως την οποιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προς την Ευρωζώνη. Μπορεί ο Σόιμπλε να έπαιζε τον ρόλο του “κακού μπάτσου”, αλλά ήταν η Μέρκελ, ο “καλός μπάτσος”, που είχε την μπαγκέτα.

Ας δούμε, όμως, την εικόνα. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019, η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα είχε θέσει με ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο 2019 η απόφαση της ελληνικής Βουλής –με συντριπτική πλειοψηφία– να ενεργοποιήσει τις διεκδικήσεις για όσα η Ελλάδα υπέστη κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους ναζί του Χίτλερ. Η ΝΔ του Μητσοτάκη είχε υπερψηφίσει, αλλά ως κυβέρνηση έπαθε …αμνησία.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Υπ’ όψιν καθηγητή κ. Χάινς Ρίχτερ: Τίποτε δεν είναι λήξαν, οι μεταπολεμικές ευθύνες της Γερμανίας είναι ενεστώσες…
Thursday
10/06/2021
02:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Πέτρος Μηλιαράκης: « για τους υπερασπιστές των πατρίων εδαφών ισχύει ότι ουδείς κατακτητής έχει δικαίωμα να καταπατά τη γη τους και να παραβιάζει την κυριαρχία τους».

Ειναι συγκλονιστική η ιστόρηση των Γερμανικών Εγκλημάτων κατά της οικογένειας Μηλιαράκη, οπωσδηποτε ως μικρογραφία των Γερμανικών Εγκλημάτων κατά της Ελλάδας και κατά της Ανθρωπότητας.

Αυτό που ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ με την αξιολόγηση και επαναξιολόγηση της Γερμανικής Εγκληματικότητας, Εγκληματικότητας τόσο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και των τωρινών Εγκλημάτων της υπό Γερμανική Εποπτεία και Έλεγχο Χρεοκρατίας από τον κύριο Πέτρο Μηλιαράκη σύμφωνα με την παρούσα ανάρτηση και https://greek-market-research.com/clink/i-chrisimotita-toy-pet-miliaraki/, είναι, η αδιατάρακτη επιμονή του Π.Μ. πως ακόμα δεν κατέστη “αδιστάκτως αδύνατη” η παραμονή μας στην ευρωζώνη, Π.Μ: “Η ανάγκη εντός του 2016 επιτέλους να εκπονηθεί ένα σχέδιο τέτοιο που θα εγγυάται (εφόσον καταστεί αδιστάκτως αδύνατη η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη) την ομαλή μετάβαση της χώρας μας σε εθνικό νόμισμα, εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε απολύτως επιβεβλημένη. Μια τέτοια αμέλεια θα είναι προδήλως ασυγχώρητη και θα συνεπάγεται σοβαρές όχι μόνο πολιτικές αλλά και ευρύτερες ευθύνες.” από τον επίλογο της εργασίας του, https://greek-market-research.com/article/nomika-zitimata-metavasis-sto-ethniko-nomisma-entos-tis-eyropaikis-enosis/ .

Υπενθυμίζουμε στον σεβαστό Π.Μ. τα σχετικά ντοκουμέντα https://greek-market-research.com/clink/soimple-gioynker-gia-ekchorisi-ethnikis-kyriarchias/ και ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ-ΣΤΟ-KONTRA-CHANNEL-ΓΙΑ-ΤΟ-ΑΡΘΡΟ-86Σ .

Τώρα το αν υπάρχει ένα σχέδιο τέτοιο που θα εγγυάται … το πως θα καταφέρουμε να καταστούμε ικανοί να το εφαρμόσουμε, πράγμα που προαπαιτεί οπωσδήποτε, “ανατροπή και αναδόμηση των πραγμάτων” https://greek-market-research.com/article/synenteyxi-loyka-axeloy-prepei-na-ginei-anatropi-kai-anadomisi-ton-pragmaton/, μπορούμε να το δούμε στο εξής τεκμηριωμένο και στην πράξη πολυδοκιμασμένο σε μικρές και μεγάλες εξεγέρσεις σχέδιο, που παίρνει υπ’όψιν, τόσο τα εμπόδια (ιδιαίτερα τα συνήθως υποτιμώμενα “εκ των έσω”) όσο και ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ: https://greek-market-research.com/article/24860/

_.

 

 

 

Π. Μηλιαράκης, 8 Ιουνίου 2021

 

 

 

Ο καθηγητής κ. Χάιντς Ρίχτερ, μιλώντας στο portal T-online, επανήλθε στην επίσημη θέση της Γερμανίας, που θεωρεί τις αποζημιώσεις για την Ελλάδα ως «ζήτημα λήξαν».

Πέραν του ότι η θέση αυτή πλανάται και περί το δίκαιον και περί τα πράγματα, ο κ. καθηγητής προέβη σε μία προδήλως απαράδεκτη δήλωση ότι: «οι Έλληνες αντάρτες όταν σκοτώνουν αιχμάλωτους Γερμανούς, αυτό το έπρατταν γνωρίζοντας ότι το τίμημα θα το πλήρωναν άμαχοι»(sic).

Περαιτέρω επισήμανε ότι: «για τους Γερμανούς τέτοιες επιχειρήσεις που είναι πράξεις αντιποίνων, καλύπτονται από το δίκαιο του Πολέμου»(sic).

Βεβαίως, ο κ.καθηγητής είναι ιστορικός και όχι νομικός και προτού τον ανακαλέσουμε στη νομική τάξη, του επισημαίνουμε ότι:

«Για τους Γερμανούς μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά για τους υπερασπιστές των πατρίων εδαφών ισχύει ότι ουδείς κατακτητής έχει δικαίωμα να καταπατά τη γη τους και να παραβιάζει την κυριαρχία τους».

Επίσης, να του επισημειωθεί ότι:

«Για τους Γερμανούς θα έπρεπε να ήταν τα αντίποινα “παλικαρίσια”, να βρουν και να αντιμετωπίσουν τους αντάρτες και όχι να εκτελούν άμαχους πολίτες».

  • Αυτό το υποστηρίζω και σε προσωπικό επίπεδο γιατί αυτά τα «παλικάρια»(!) εκτός του ότι εκτέλεσαν του πατέρα μου την αδελφή (άοπλη γυναίκα) είχαν το «κουράγιο» να θέσουν και την πατρική μου οικία στη γενεά του πυρός, χωρίς να αρκεστούν μάλιστα σ’ αυτό, γιατί αποφάσισαν να την ανατινάξουν εκ θεμελίων με δυναμίτη.

Πέραν αυτών, ανεξαρτήτως ότι η οικογένειά μου μετρά δεκαέξι (16) θύματα εκτελεστικών αποσπασμάτων, στην ιστορία μετρά και δύο (2) μέλη της, που «γνώρισαν» και το Μάουτχαουζεν.

(more…)

Να μην ξεχνάμε τις γερμανικές οφειλές με αφορμή το έπος του ’40
Thursday
29/10/2020
12:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις
0

Σχόλιο GMR: Να μην ξεχνάμε, αλλά, ΚΑΙ να μην ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ, και ο νοών νοείτω(*), αγαπητά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σημειώνουμε δε, πως (εκ του κειμένου σας) …συνιστά έναρξη της αντίστασης ΚΑΤΑ του Κατακτητή (σήμερα Χρεοκρατία-Εθελοεκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μετά το 2014 οπότε και κατεστάλησαν και προδόθηκαν και εκ των έσω, βλέπετε θρίαμβο του κατοχικού αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού, οι λαϊκές αντιστάσεις)

Στην διάθεση σας, για τα περί ΜΗ ΑΝΟΧΗΣ περαιτέρω.

———————-

(*) Σε περίπτωση που “μα, δεν καταλαβαίνουμε τι εννοείτε”, δείτε το εδώ σχόλιο: https://greek-market-research.com/article/o-thanatos-toy-ellina-mikroidioktiti-kai-i-aygi-ton-trapezoypikoon/

._

 

 

 

 

Εθν.Συμβ.Διεκδ/σης των Οφειλών Γερμανίας, 28 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι μία «ημέρα – τομή στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας καθώς ο ελληνικός λαός κατόρθωσε με σκληρούς αγώνες και βαρύ φόρο αίματος να απαλλαγεί από τη βάρβαρη κατοχή, ωστόσο «δεν δικαιώθηκε πλήρως».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.  Η αντίσταση και η θυσία της Ελλάδας «παραμένει χωρίς δικαίωση» όσο εκκρεμεί η «απόδοση των απαράγραπτων και θεμελιωμένων στο Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορία γερμανικών οφειλών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μάλιστα το Συμβούλιο κατηγορεί την Γερμανία ότι «αντί να αναλάβει την ευθύνη της για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα και να αποδώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα επιδίδεται σε πρωτοβουλίες αποικιοκρατικού χαρακτήρα για τον έλεγχο της ιστορικής μνήμης και την υπονόμευση της διεκδίκησης των οφειλών της προς την Ελλάδα μέσω των πρωτοβουλιών ψευδεπίγραφης συμφιλίωσης όπως η “Ελληνογερμανική Συνέλευση”, το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, το “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας” και άλλες ενέργειες που πλήττουν ευθέως τα εθνικά μας δίκαια».

«Η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει άμεσα να αποχωρήσει από τα παραπάνω όργανα και να προχωρήσει σθεναρά, μεθοδικά και αποφασιστικά στην διεκδίκηση, με κάθε μέσο, των γερμανικών οφειλών, σύμφωνα με το ιστορικό και σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, το οποίο εκφράζει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού», καταλήγει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940

«Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα, 
μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα» (Κωστής Παλαμάς)

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα – τομή στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας καθώς συνιστά την έναρξη της Αντίστασης και του Αγώνα ενάντια στον φασισμό. Το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού συμβολίζει τη χαλύβδινη και ομόθυμη απόφασή του να αποκρούσει την απροκάλυπτη επίθεση της Ιταλίας του Μουσολίνι εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, σε μια εποχή, μάλιστα, που το σύνολο σχεδόν των χωρών της Ευρώπης είχαν κατακτηθεί από τις δυνάμεις του Άξονα και αρκετές είχαν προσχωρήσει οικειοθελώς.

Λέγοντας το μεγάλο ΟΧΙ στον φασισμό και στην υποδούλωση της πατρίδας του ο Ελληνικός Λαός θεμελίωσε όχι μόνο το νικηφόρο εθνικό-αμυντικό και απελευθερωτικό αγώνα κατά της φασιστικής Ιταλίας και την ηρωική αντίσταση εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας, ένας αγώνας που κράτησε 219 ημέρες, ένας άθλος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες που υπέκυψαν εντός ολίγων ημερών στις δυνάμεις του Άξονα. Επιπλέον όμως το ΟΧΙ έθεσε τις βάσεις για την οικοδόμηση του θαυμαστού ως προς τη μαζικότητα, μαχητικότητα και δημοκρατική συγκρότηση κινήματος της Εθνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων της τριπλής γερμανο-ιταλο-βουλγαρικής κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους.

Οι αυθόρμητοι πανηγυρισμοί με την κήρυξη του πολέμου και τη γενική επιστράτευση, το γεγονός ότι οι φαντάροι μας έσπευδαν στο μέτωπο με το χαμόγελο στα πρόσωπά τους, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου επικρατούσε η περίσκεψη και ο φόβος, η καθολική συμμετοχή στο εθνικό προσκλητήριο, οι θρυλικές γυναίκες της Πίνδου, συνέθεσαν το πνεύμα του ηρωισμού και της νίκης. Το έπος του ’40 υπήρξε η πρώτη νίκη των Συμμάχων – μία αχτίδα φωτός στην πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της Ευρώπης – και αποτέλεσε, δικαίως, παράδειγμα και πηγή θάρρους και έμπνευσης για όλους τους Λαούς.

Χωρίς αμφιβολία, το Έπος του ’40, η Μάχη της Κρήτης και η Εθνική μας Αντίσταση ήταν η εκδήλωση ενός πνεύματος αντίστασης στη ναζιστική «νέα τάξη», αλλά και η έκφραση του βαθύτερου πόθου του Λαού, που ήλπιζε να χτίσει  μια νέα ανεξάρτητη, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα μετά τον πόλεμο, μία Ελλάδα της εργασίας, του πολιτισμού και της προκοπής. Η ελπίδα του αυτή δυστυχώς δεν εκπληρώθηκε. Ο αδελφοκτόνος εμφύλιος πόλεμος μετέτρεψε τις δίκαιες ελπίδες, που με αγώνες είχαν υφανθεί, σε εφιάλτη, οι άμεσες συνέπειες του οποίου διήρκεσαν μέχρι το 1974.

Ο Ελληνικός Λαός κατόρθωσε με σκληρούς αγώνες και βαρύ φόρο αίματος να απαλλαγεί από την βάρβαρη κατοχή αλλά δεν δικαιώθηκε πλήρως. Ακόμα και σήμερα, 80 χρόνια από το έπος του 1940, 75 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και 30 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας η Αντίσταση και η θυσία της Ελλάδας παραμένει χωρίς δικαίωση όσο εκκρεμεί η απόδοση των απαράγραπτων και θεμελιωμένων στο Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορία γερμανικών οφειλών.

Ζούμε, μάλιστα, το εξής εξωφρενικό: η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας αντί να αναλάβει την ευθύνη της για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα και να αποδώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα επιδίδεται σε πρωτοβουλίες αποικιοκρατικού χαρακτήρα για τον έλεγχο της ιστορικής μνήμης και την υπονόμευση της διεκδίκησης των οφειλών της προς την Ελλάδα μέσω των πρωτοβουλιών ψευδεπίγραφης συμφιλίωσης όπως η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» και άλλες ενέργειες που πλήττουν ευθέως τα εθνικά μας δίκαια. Η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει άμεσα να αποχωρήσει από τα παραπάνω όργανα και να προχωρήσει σθεναρά, μεθοδικά και αποφασιστικά στην διεκδίκηση, με κάθε μέσο, των γερμανικών οφειλών, σύμφωνα με το ιστορικό και σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, το οποίο εκφράζει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Τιμή και δόξα στο «Όχι» των Ελλήνων και στην Εθνική Αντίσταση!
Ανυποχώρητος αγώνας για μνήμη και δικαιοσύνη!

 

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

 

Το Βερολίνο παγιδεύει την Ελλάδα – Ο άσσος των γερμανικών χρεών
Thursday
20/08/2020
01:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Μάκης Ανδρονόπουλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή!

G-M-R: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΉΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΟΛΙΓΩΡΊΑΣ-ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 18 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Για όσους δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους είναι οφθαλμοφανές πως η Ελλάδα έχει εκτός από την Τουρκία ένα ακόμα σκληρό γεωπολιτικό αντίπαλο εδώ και 150 χρόνια, τη Γερμανία. Οι δήθεν καλές της υπηρεσίες στην διένεξη Τουρκίας-Ελλάδας δεν είναι απλώς ετεροβαρείς υπέρ της Άγκυρας, όπως ξεκάθαρα φάνηκε στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής. Αποτελούν και παγίδα.

Ο πολιτικός κόσμος έχει χώσει το κεφάλι του στην άμμο, από την κυβέρνηση, από τους δήθεν σκληρούς σαμαρικούς υπερπατριώτες που ποιούν τη νύσσα, τους συριζαίους κάθε απόχρωσης, τους κιναλιστές κ.ο.κ. Συμφέροντα, ολιγωρία και υποταγή! Είναι προφανές ότι χρησιμοποιούν τον τρόμο του κορονοϊού για να κάνουν τους συμβιβασμούς και τις δουλειές τους. Όμως, σύμφωνα με το web-social listening-analytics tool PaloPro η κοινή γνώμη, όπως εκφράζεται στα κοινωνικά δίκτυα (και όχι στις καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις), άλλα φρονεί για τις γεωπολιτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: slpress.gr

Οι αθέατοι μηχανισμοί της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη
Friday
10/07/2020
00:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Γερμανική Κατοχή Γεώργ. Ρακκάς
0

Σχόλιο GMR: Εξαιρετικά χρήσιμο το άρθρο αλλά έχουμε μια σοβαρή παρατήρηση. Οι Γερμανοί δεν φέρνουν μόνο  χάντρες στους ιθαγενείς, αλλά δεσμά παγκοσμιοποίησης (αντίθετα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, εδώ σχετική καταγγελία σε Άρειο Πάγο)-χρεοκρατίας.

Απέναντι σε αυτές τις χάντρες-δεσμά, δεν αρκεί η επιλεκτική, όσο κι αν είναι καλή, αρθρογραφία.

 

 

 

Γ. Ρακκάς, 8 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας αφορά ένα πρόγραμμα του γερμανικού κράτους το οποίο “σέρνεται” από το 2014. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις που πέρασαν από τότε το έχουν υποστηρίξει, ενώ η συμφωνία για την ίδρυσή του υπεγράφη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, και μονογραφήθηκε το 2018.

Τώρα, είναι η σειρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προωθήσει στην υλοποίησή του, και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης –ως διαχρονικός αρωγός του– βρέθηκε η έδρα του ιδρύματος. Είναι το πανέμορφο νεοκλασικό “Βίλα Πετρίδη”, που ανήκει και ανακαινίστηκε την τελευταία δεκαετία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε με σκοπό την «βελτίωση της αλληλοκατανόησης των νέων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Προωθεί επίσης τις αξίες της ομοσπονδιακής Ευρώπης, και ενθαρρύνει την κινητικότητα των εργαζομένων. Δραστηριοποιείται ακόμα, με κοινά πρότζεκτ και σε ζητήματα ευαίσθητα στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, όπως τα πεπραγμένα της Γερμανίας στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Ανοιχτή επιστολή Εθνικού Συμβουλίου στον Μητσοτάκη για τις γερμανικές οφειλές
Thursday
25/07/2019
22:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Γερμανικές Αποζημιώσεις
0

Σχόλιο GMR : Αδήριτη η ανάγκη διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Αδήριτη ΚΑΙ η ανάγκη διεκδίκησης των Νεογερμανικών οφειλών αγαπητά μελή της Επιτροπής Διεκδίκησης τω Γερμανικών Οφειλών (ΕΔΩ η σχετική έκθεση-υπόδειξη του ΟΗΕ).

Όμως, η δεύτερη διεκδίκηση εμπεριέχει (ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ) την επίσης αδήριτη ανάγκη εκδίωξης και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ των ενόχων εσχάτης προδοσίας.

Αν οι ελπίδες του πρώτου αιτήματος εναποτίθενται στον εκ των ενόχων εσχάτης προδοσίας, δευτερευόντως ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟ (εδώ και εδώ), Πρωθυπουργό (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ), τότε η Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών υπονομεύει το ίδιο το αίτημά της.

 

 

 

G-M-R, 20 Ιουλίου 2019

 

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε μετά τη λαϊκή ετυμηγορία της 7ης Ιουλίου 2019, απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων και όλους τους βουλευτές με στόχο να επαναφέρει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

 

Όπως είναι γνωστό, η αρμόδια επιστημονική υπηρεσία του Ομοσπονδιακού Γερμανικού Κοινοβουλίου, κληθείσα από το κόμμα «Die Linke» να λάβει θέση επί του θέματος, μετά την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης από την ελληνική κυβέρνηση (4.6.2019), αποφάνθηκε ότι, παρά τα όσα ανυπόστατα και προκλητικά διακηρύσσει η γερμανική κυβέρνηση, το θέμα των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας δεν έχει κλείσει!

Αντίθετα, κατά γενική ομολογία, οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι απαράγραπτες και το ζήτημα παραμένει ανοικτό και επίκαιρο. Σύμφωνα, δε, με την προσφυή διατύπωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, οι ελληνικές αξιώσεις είναι «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Με βάση τα παραπάνω και με την ευκαιρία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης καλούμε, ιδίως, τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τους πολιτικούς αρχηγούς, να θέσουν το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών κατά τις ομιλίες τους.

(more…)

Γερμανός ιστορικός καλεί τη Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις
Sunday
17/02/2019
21:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γερμανικές Αποζημιώσεις Καρλ Χάιντς Ροθ
0

 

 

Καρλ Χάιντς Ροθ, 15 Φεβ.2019

 

Οι ελληνικές αξιώσεις ανέρχονται στα 190 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Καρλ Χάιντς Ροθ

«Η Γερμανία οφείλει να αποδεχτεί να πληρώσει και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να διευθετηθεί το ζήτημα των μεγάλων καταστροφών που προξένησε η ναζιστική Γερμανία την περίοδο της Κατοχής». Αυτό ανέφερε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, ο συγγραφέας, ιστορικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα Καρλ Χάιντς Ροθ (Karl-Heinz Roth).

Ο Γερμανός ιστορικός βρίσκεται στο Ηράκλειο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, που συνέγραψε με τον επίσης Γερμανό ιστορικό Χάρτμουτ Ρούμπνερ (Hartmut Rubner, «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ο τόπος μου».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός ιστορικός ανέφερε ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, οι ελληνικές αξιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 190 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν και κάλεσε τους πολίτες, τα κινήματα, στην Ελλάδα και στη Γερμανία να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το δίκαιο αίτημα.

(more…)