ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Εποχή της ελλειματικής δημοκρατίας
Monday
20/05/2024
02:36 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γεώργιος Σκλαβούνος Παρακμή Θεσμών
0

Σχόλιο GMR: Μάλλον λύθηκε η “στενάχωρη απορία” μας του σχολίου μας στο κείμενο γνώμης https://greek-market-research.com/article/vradia-dimokratikoy-provlimatismoy-dimokratikoi-thesmoi-kai-leitoyrgies-ston-sygchrono-kosmo-prokliseis-kai-prooptikes/ .

Λίγο-πολύ φταίει ο Λένιν (μήπως και ο Τσε Γκεβάρα;) για Χρεοκρατία/Μνημόνια και για την Έξωθεν Εξάρτηση, όπως εξηγεί η εν λόγω ανάρτηση που αφορά την βραδιά δημοκρατικού προβληματισμού του Φ.Σ. Παρνασσός .

Το να αναζητείται εξήγηση για την “εποχή της ελλειμματικής δημοκρατίας”, στην ταύτιση μιας συγκλονιστικής ιστορικής περιόδου με τα “κόμματα κληρονόμους” αυτής της περιόδου, πιό συγκεκριμένα της περιόδου από το ΚΚΣΕ της Σταλινικής περιόδου και μετά, χωρίς να μας ξεφεύγει η επί Λένιν τραγική ως εγκληματική υπερτίμηση της εργατικής τάξης έναντι και εναντίον των λοιπών τάξεων ιδιαίτερα της αγροτοκτηνοτροφικής, βλέπετε την βίαιη καταστολή της Εξέγερσης της Κροστάνδης το 1921 Εξέγερση της Κροστάνδης – Βικιπαίδεια, μοιάζει από αδόκιμο ως αρκετά περίεργο.

Είναι φανερό στην G-M-R, πως εκτιμούμε και έχουμε ως οδηγό παροτρύνσεις διανοουμένων, συμπεριλαμβανομένου του Γ. Σκλαβούνου με το εξαιρετικό άρθρο του (το έχουμε “Σημαία μας” εξ άλλου στην G-M-R) https://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/ , όμως χρειάζεται και η μετουσίωση των κειμένων σε πράξη https://greek-market-research.com/clink/epistoli-i-metoysiosi-keimenon-se-praxi-anagkaia-oso-pote-protasi-ylopoiisis/ .

Πάντως, μιας και η αναφορά από τον Γ. Σκλαβούνο στην αριστερά του 1917, την αριστερά που και άλλοι διανοούμενοι, μπορεί να την συνδέουν με τις υπέρ ή κατά αυτής, θεωρητικές προσεγγίσεις τους και να αποσυνδέουν αυτές τις προσεγγίσεις από την στάση ζωής τους απέναντι στα τρεχούμενα, εμείς ως G-M-R, δίπλα στον Μ. Μπρεχτ “να πολεμάμε την αδικία ακόμα και με αδύναμα μεσα https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ και τον Ρήγα Βελεστινλή https://greek-market-research.com/clink/rigas-o-pateras-tis-ellinikis-anexartisias/ και https://greek-market-research.com/article/scripta-manent-rigas-velestinlis-ta-dikaia-toy-anthropoy/ , θέτουμε επίσης ως ηθικό και πολιτικό, εν τέλει ΑΞΙΑΚΟ οδηγό και στήριγμα της πράξης/αντίστασής μας, τον τελευταίο και πιο πρακτικά κοντινό από χρονολογική άποψη στην βιομηχανική κοινωνία διανοητή και αγωνιστή της αριστεράς των Μαρξ-Ενγκελς, τον Γκράμσι, https://greek-market-research.com/clink/quot-xanadiavazontas-ton-gkramsi-quot-ekdoseis-stochastis-sel-43-44-pos-i-istoria-synechizetai/ , https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/ , https://greek-market-research.com/clink/i-igemonia-ston-gkramsi/ .

Υστερόγραφο: Οσο δε για το “παρακμή ως αποτέλεσμα της επικυριαρχίας ενός α-νομικού και αντικοινωνικού ατομικισμού που εντείνεται και βαθαίνει” και μάλιστα “καταλύοντας την κοινωνική συνοχή και κάθε δυνατότητα κοινωνικής αντίστασης” επισημαίνουμε, το “α-νομικού”, του οποίου το στερητικό α, δηλώνει έλλειψη, απουσία, στέρηση νομικού και το αυθαίρετο “καταλύοντας την κοινωνική συνοχή και κάθε δυνατότητα κοινωνικής αντίστασης” .

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, το πως (πως;;;) ο ατομικισμός του μεταμοντέρνου νεοφιλελευθερισμού, καταγγέλθηκε στην βραδιά δημοκρατικού προβληματισμού ως “μη διαθέτων νομική βάση”, αντί του επαχθέστερου, ότι δηλαδή παραβιάζει και στην βάση του και στο εποικοδόμημα τα ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ από τον κατακτημένο νομικό πολιτισμό(*) .

Μετα λύπης μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως αυτό το “καταλύοντας την κοινωνική συνοχή και κάθε δυνατότητα κοινωνικής αντίστασης“, αποτελεί διανοητική (και μάλιστα πολλών καλών διανοουμένων) δικαιολογία για την αρνητική διάθεση συνέργειας σε αντίσταση απέναντι σε χρεοκρατία-έξωθεν εξάρτηση (άρνηση συνέργειας σε προτάσεις από https://greek-market-research.com/clink/antimnimonio-antimnimonio-kai-to-kratos-toy-kratoys/ ως και https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/ ).

(*) βλέπετε το https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ ως οδηγό της λαϊκής αντιστασης, μαζί με τις προτροπές των Μπρέχτ-Ρήγα-Γκράμσι, διότι δεν μπορούμε να μιλάμε για παρακμή και το χειρότερο “αδυναμία κοινωνικής αντίστασης απέναντι στην παρακμή”, αφήνοντας στο απυρόβλητο, την αιχμή του δόρατος της παρακμής κατά λαού-πατρίδας=Χρεοκρατία, αυτής της παρακμής).

_.

 

 

 

 

Γεώργ. Σκλαβούνος , 27 Απριλίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οι θεσμοί του κόμματος και του κοινοβουλίου, της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας βρίσκονται σε παρακμή, ευγενικά εκφραζόμενη ως “έλλειμμα δημοκρατίας”. Ουσιαστικά ως αποτέλεσμα της παρακμής του συμμετοχικού μας πολιτισμού, του συμμετοχικού ήθους και της μετατροπής του πολίτη σε μαζικά μοναχικού καταναλωτή. Μαζικά μοναχικό καταναλωτή αγαθών, πληροφοριών, πολιτικών προϊόντων…

Βρίσκονται σε παρακμή ως αποτέλεσμα μιας φαραωνικού τύπου υπερσυγκέντρωσης ισχύος, γνώσης, πλούτου, μέσων παραγωγής, γης, μέσων διακίνησης αγαθών πληροφοριών, υπερσυγκέντρωσης μιας τεχνολογικά και κατασταλτικά υπέρ-εξοπλισμένης εξουσίας και της αντιστρόφως ανάλογης κατά κεφαλήν κατανομής αυτών των πόρων και αγαθών μεταξύ των απλών ανθρώπων. Της αποδοχής και χρήσης της πολιτικής, εντός και μεταξύ κρατών, ως πάλης για την απόκτηση ισχύος και της πρόσληψης του κράτους “ως της κοινότητας που αξιώνει για τον εαυτό της το μονοπώλιο της Νόμιμης χρήσης της βίας” ( σε πλήρη αντίθεση με την Ελληνική πολιτική παράδοση).

Βρίσκονται σε παρακμή ως αποτέλεσμα της επικυριαρχίας ενός α-νομικού και αντικοινωνικού ατομικισμού που εντείνεται και βαθαίνει στον σύγχρονο κόσμο καταλύοντας την κοινωνική συνοχή και κάθε δυνατότητα κοινωνικής αντίστασης στο εδραιωμένο ολιγοπώλιο οικονομικής και μιντιακής εξουσίας . Σήμερα αντί του ενεργού υπεύθυνου και συμμετοχικού πολίτη αντιμετωπίζουμε το άκριτο μαζικά μοναχικό καταναλωτή αγαθών, πληροφοριών και πολιτικών προϊόντων.

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr