ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Γύρισε φοβιτσιάρη να ιδείς τον εαυτό σου”
Friday
12/03/2021
13:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μουτζουρίδης
0

Σχόλιο GMR: Αφιερωμένο εξαιρετικά, στους αρνησιπάτριδες, δήθεν πούρους μαρξιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ=Αντί-προσώπου Σου (διαρκώς προεκλογικά επιθυμούντες προς τούτο, μηδέποτε συνεργαζόμενοι για τα εργατικά προβλήματα, ευχαρίστως όμως δεχόμενοι οι ίδιοι βοήθεια…) και μάλιστα προς δόξαν του Κράτους του Κράτους(*) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ΜΑΖΙ ΜΕ το μπαχαλοκουφοντινέϊκο. Συμπόρευση σεχταριστική με τους εικονολάτρεις της μη μαρξιστικής-λενινιστικής ( https://greek-market-research.com/clink/i-igemonia-ston-gkramsi/ ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ της “κομμουνιστικής” κρατοκρατίας επί της κοινωνίας (ΚΚΕ που κατάντησε —> https://greek-market-research.com/clink/kke-lykos-me-provia-provatoy/ ), ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ “αναρχο”τρομοκρατική με την ατομική τρομοκρατία (υποψηφια βουλευτής Ι.Κούρτοβικ κλπ), αλλά, επίσης ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, και με κάθε αριστεροπαγκοσμιοποιητική δόλια και εγκληματική παραπλάνηση όπως των ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ25 , εδώ η διαδηλωσιακή τους (πέρα από την κοινοβουλευτική αποδοχή της μνημονιακής “κανονικότητας”) συνεργασία : https://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ .

(*) https://greek-market-research.com/clink/antimnimonio-antimnimonio-kai-to-kratos-toy-kratoys/

_.

 

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 11 Μαρτίου 2021

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ογδόη Μαρτίου κι ένας μήνας ολόκληρος αφιερωμένος, επίσημα από τον ΟΗΕ, στη γυναίκα και την ισότητα, ένα αίτημα και δικαίωμα τόσο παλιό και ωστόσο ανεκπλήρωτο. Η πληθώρα των δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ και ιδίως τα social media κινδυνεύει να μετατρέψει αυτές τις συμβολικές μέρες σε μια εθιμοτυπική συνθηματολογία. Η επίκληση της ισότητας καταλήγει συχνά να είναι αυτοσκοπός. Δεν ήταν πάντα έτσι, όμως.

Σχεδόν έναν αιώνα πριν, στην Ελλάδα, το γυναικείο κίνημα ήταν πέρα για πέρα ζωντανό, με ένθερμους υποστηρικτές, που με όλα τα καλά και τα ελαττώματά τους, έδιναν το στίγμα της χειραφετημένης γυναίκας, και μάλιστα σε μια εποχή που οι γυναίκες ‒ιδιαίτερα των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων‒ γνώριζαν μια ζωή σκληρή, κοπιαστική και υποταγμένη στην πατριαρχία.

Το φεμινιστικό κίνημα έχει το δικό του Τύπο, ήδη από τα 1870, με την “Εφημερίδα των Κυριών”, της δυναμικής Καλλιρρόης Παρρέν να ξεχωρίζει. Τότε ετίθεντο στη δημόσια συζήτηση φλέγοντα θέματα, από τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ως την εκπαίδευση και την εκμετάλλευση των γυναικών στο χώρο εργασία. Η αποδόμηση των συντηρητικών στερεοτύπων για τη θέση της γυναίκας δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Φυλή μικροεπενδυτών τρώει λύκους της Wall Street – Η περίπτωση του GameStop
Sunday
07/02/2021
22:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μουτζουρίδης Οργάνωση-Συντονισμός-Σχέδιο
0

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης , 2 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μετά τη νίκη του “Δαυίδ” εναντίον του “Γολιάθ”, δηλαδή μερικών χιλιάδων μικροεπενδυτών εναντίον των πανίσχυρων hedge funds, η υπόθεση της GameStop προσελκύει το όψιμο ενδιαφέρον των παραγόντων και αναλυτών της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς για θεσμική παρέμβαση. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Γκάρι Γκένσλερ, τον άνθρωπο που αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς, της περίφημης SEC.

Κι αυτό γιατί η SEC θα κληθεί να διαχειριστεί τη στρεβλή κατάσταση που επικρατεί σε μια κεφαλαιαγορά η οποία μετασχηματίζεται συνεχώς, κι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι πια η συμμετοχή “μιας νέας φυλής επενδυτών” –όπως την αποκαλούν– που συναλλάσσεται με εντελώς αντισυμβατικό τρόπο.

Η φυλή αυτή υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας εύκολη πρόσβαση στη χρηματαγορά μέσα από ηλεκτρονικές εφαρμογές συναλλαγών όπως το Robinhood, οι οποίες ανθούν ιδιαίτερα στις εποχές του lockdown. Μέσα από εκεί, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν απευθείας μετοχές ή και δικαιώματα προαίρεσης. Με τα τελευταία, κατάφεραν, άλλωστε, τα μέλη του γκρουπ WallStreetBets στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, να αποκρούσουν το σορτάρισμα των hedge funds στη μετοχή της GameStop, προκαλώντας τους τρομακτικές απώλειες.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Στο τιμόνι της Ιταλίας σπρώχνει τον “σούπερ Μάριο” το ευρωϊερατείο
Sunday
07/02/2021
19:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μουτζουρίδης ΙΤΑΛΙΑ
0

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 6 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ανακουφισμένοι και ικανοποιημένοι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, και φυσικά η γερμανική κυβέρνηση, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Ο “σούπερ Μάριο”, που πιστώνεται τη διάσωση του ευρώ ως επικεφαλής της ΕΚΤ ως το 2019, είναι για τις δυνάμεις του “ευρωπαϊκού τόξου” ο ιδανικός να αναλάβει τα ηνία της Ιταλίας.

Διότι, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, λιγότερο ή περισσότερο, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου πολιτικοοικονομική κρίση. Στο πρόβλημα της πανδημίας και της διαχείρισης του κορωνοϊού προστίθεται επικίνδυνα αφενός η κόπωση της κοινωνίας από τα περιοριστικά μέτρα και αφετέρου η οικονομική επιδείνωση για εκατομμύρια πολίτες. Είναι ενδεικτικό ότι η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε 8,8% το 2020, ενώ χάθηκαν περίπου μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Ο λόγος για τον οποίο ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έσπευσε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Ντράγκι δεν αφορά απλώς στα μικροπολιτικά παιχνίδια του οπορτουνιστή, πια, Ματέο Ρέντσι, ή στα κλισέ περί πολιτικής σταθερότητας, αλλά στο γεγονός ότι η κυριαρχούσα πολιτική και οικονομική ελίτ, στην Ιταλία και την Ευρώπη, δεν επιθυμεί πολιτικές ανατροπές.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Η Goldman Sachs εξαγοράζει την αθωότητά της με πρόστιμο 2,9 δισ.
Sunday
25/10/2020
23:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Goldman Sachs Αλέξ. Μουτζουρίδης
0

Σχόλιο GMR: “Ιδιωτική Πρωτοβουλία”(*) vs Κοινωνία.

Αυτά συμβαίνουν όταν η μία τάξη (έχοντες και κατέχοντες, μέσα παραγωγής και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ), επιΚΡΑΤΕΙ επί της άλλης (έχοντες την εργασία τους, την επιστήμη τους, την επιχειρηματική και άλλη εφευρετικότητα και ικανότητα, όχι όμως την ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ).

Την μια τάξη κρατάει ΟΡΘΙΑ η οργάνωσή της, και η παρεχόμενη από την ιντελιγκέντσια ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Την άλλη τάξη την κρατάει μην τυχόν και φέρει τα πάνω κάτω, η Πέμπτη Φάλαγγα.

(*) Βλέπετε το “κατόρθωμα” της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” στο τμήμα “Εργασία και Αλλοτρίωση”, του παρακάτω link: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Τελευταία (2010-2020 αν σας λέει κάτι η χρονική περίοδος) παρατηρούμε συνδυασμένες σπόντες και πλαγιοβολές διανοουμένων, τόσο κατά του Μάρξ, όσο και κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιστημονική κριτική συνδυασμένη με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, είναι χρησιμότατη, οι σπόντες και οι πλαγιοβολές, ας απασχολήσουν όσους αναζητούν αλλά και επιθυμούν αλήθειες.

._

 

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 25 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επέβαλε ποτέ ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος της περιβόητης πολυεθνικής επενδυτικής Goldman Sachs. Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός ήρθε σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές, συμφωνώντας να πληρώσει πρόστιμο 2,9 δισ. δολάρια, για την παραβίαση του νόμου κατά της διαφθοράς.

Με αυτόν τον τρόπο η Goldman κατάφερε να αποφύγει μια καταδίκη στο αμερικανικό δικαστήριο, μεταξύ άλλων για την εμπλοκή της στο γνωστό διεθνές σκάνδαλο οικονομικού εγκλήματος στη Μαλαισία. Από τα 2,9 δισ. άλλωστε τα 600 εκατομμύρια αφορούν στο συμβιβασμό της με την κυβέρνηση της Μαλαισίας, καθώς η θυγατρική της Goldman στην ασιατική χώρα δήλωσε ένοχη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του δημοσίου επενδυτικού ταμείου 1MDB.

Όπως δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα Μπράιαν Ράμπιτ, «η Goldman ανέλαβε την ευθύνη για το ρόλο της σε συνωμοσία με σκοπό τη δωροδοκία κορυφαίων αξιωματούχων της αλλοδαπής, και την απόκτηση ελκυστικών συμβάσεων και άλλων έργων που αφορούν στο 1MDB. Η Goldman οφείλει να παραδεχθεί αδικοπραξία και να πληρώσει σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr