ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης: Το επίπεδο του δημοκρατικού πολιτεύματος καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την υπευθυνότητα
Sunday
05/03/2023
19:45 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Κέντας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Το άρθρο θα ήταν πλήρες και ΣΩΣΤΟ και συνεπές με το σύνολο των πρεπόντων λαϊκών απαιτήσεων από τους θεσμούς, άν στον επίλογο είχε προστεθεί, με bold:

Κι όταν η πολιτική ευθύνη δεν αναλαμβάνεται σύμφωνα με τον John Locke, (και το Εισαγγελικοδικαστικό Λειτούργημα δεν ανταποκρίνεται), τότε ο λαός είναι υποχρεωμένος να απαιτήσει έμπρακτα και μαζικά την επιστροφή της εντολής στο εκλογικό σώμα.

_.

 

 

 

 

Γιώρ. Κέντας, 5 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το τραγικό συμβάν στην κοιλάδα των Τεμπών προκλήθηκε από μια αλυσίδα κακών, εγκληματικών χειρισμών, οι οποίοι οδήγησαν στη μαζική απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Όταν προκαλείται ένα τέτοιο συμβάν, συμβάν μαζικής απώλειας ζωών, συνεπεία συσσωρευμένης αμέλειας, τότε θα πρέπει να υπάρχει άμεση ανάληψη πολιτικής ευθύνης.

Η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να αναμένει αποτελέσματα ερευνών. Δεν μπορεί να αναμένεται να «αποδειχθεί» η άμεση διασύνδεση του συμβάντος με την πολιτική ευθύνη. Η πολιτική ευθύνη πηγάζει από την άσκηση εκτελεστικής εξουσίας. Η άσκηση εκτελεστικής εξουσίας σε δημοκρατικά πολιτεύματα απαιτεί άμεση ανάληψη πολιτικής ευθύνης έναντι του συνόλου των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

Όταν παραβιάζεται το υπέρτατο ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή και ιδιαίτερα όταν προκαλούνται μαζικές απώλειες ανθρωπίνων ζωών από ατύχημα που προκύπτει από αμέλεια δημοσίων λειτουργών ή λειτουργών που εποπτεύονται από το κράτος, τότε η πολιτική ευθύνη είναι αυτονόητη και πρέπει να αναλαμβάνεται άμεσα.Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: hellasjournal.com