ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση ακολουθεί ξεκάθαρα μνημονιακή ατζέντα σε όλα τα θέματα
Thursday
29/10/2020
01:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ευκλ. Τσακαλώτος
0

Σχόλιο GMR: Σωστά τα λέει ο κανονικός (εκ της “κανονικότητάς” του), ΑΛΗΤΗΣ.

._

 

 

 

 

Ευκλ. Τσακαλώτος, 27 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

 

 

Αυτό που κάνει ξεκάθαρα η κυβέρνηση είναι να νομοθετεί με μνημονιακή ατζέντα, τόσο πριν από την πανδημία όσο και κατά τη διάρκειά της, δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κατά συνέπεια μνημονιακές θα είναι και οι συνέπειες αυτών των μέτρων» υποστηρίζει παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα libre, χωρίς να αποκλείει και de jure μνημόνια σε δεύτερο χρόνο.

Ερωτηθείς για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα και την πρώτη κατοικία, ο τέως υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «ο κόσμος θα αναγκαστεί να μετακομίζει συνεχώς σε μικρότερα σπίτια και σε φτηνότερες γειτονιές, όπως ήταν άλλωστε η πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αυτό είναι αδιανόητο, χρειάζεται ως χώρα να έχουμε στεγαστική πολιτική, ένα ολιστικό πλαίσιο, και με μέριμνα για κοινωνική στέγαση, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πάντα στις αγορές. Και υπάρχει και κάτι ακόμα. Πέραν του ότι το νομοσχέδιο είναι σε λάθος κατεύθυνση έρχεται και σε μια πολύ λάθος στιγμή με δεδομένη την οικονομική ύφεση, την έλλειψη ρευστότητας και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία.

(more…)

Το κάνανε για να σώσουν τις τράπεζες, τα κάνανε, το κάνανε
Monday
20/07/2020
15:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ευκλ. Τσακαλώτος
0

 

 

Ευκλ. Τσακαλώτος, 16 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

 

16 ιουλίου, 2020, Παραδοχή και από τον Ευκλ. Τσακαλώτο πως τα μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες. Από την εκπομπή “Αντιθέσεις” συνέντευξη Ευκλ. Τσακαλώτου στον Γ. Σαχίνη , 16 Ιουλ. 2020.

Συνεχίζοντας αναφέρει “το πρώτο μνημόνιο, του Εεληνικού μνημονίου στο Καστελόριζο ήταν για την υποστήριξη των γερμανικών, των γαλλικών και των ολλανδικών τραπεζών, δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ,  το είπανε οι διευθυντές του ΔΝΤ όταν συζητήθηκε αυτό το πρόγραμμα, αυτό βγήκε στις εφημερίδες στο Wall Street Journal, βγήκε διαρροή ότι 7-8 διευθυντές είπαν μα τι κάνετε τώρα στην ελλάδα, αυτό δεν είναι πρόγραμμα για την ελλάδα, αυτό είναι πρόγραμμα…

 

Στο επόμενο video στο 38:45 έως 40:00