ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κοινό άρθρο Τσίπρα – Ζάεφ: Καλούν σε μέτωπο προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων κατά του εθνικισμού
Wednesday
12/06/2024
23:58 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Ζόραν Ζάεφ
0

Σχόλιο GMR: Ο εξευτελισμός ενός πολιτικού στην χώρα του, βρίσκει στην εποχή της ελεύθερης (βλέπετε κατευθυνόμενης) διακίνησης ανθρώπων-εμπορευμάτων-κεφαλαίων, εναλλακτική λύση, στην κατευθυνόμενη στο διεθνές στερέωμα, διακινηση πολιτικών ρεμαλιών.

Για του λόγου δε το αληθές, δείτε, Ινστιτούτο Α. Τσίπρα: Κι άλλοι ξεχωριστοί καλεσμένοι στη Διάσκεψη για την Ειρήνη | in.gr
https://www.in.gr/2024/06/12/politics/institouto-tsipra-ki-alloi-ksexoristoi-kalesmenoi-sti-diaskepsi-gia-tin-eirini/ .

Με τέτοια ξεγυρισμένη στήριξη του Δυτικού κόσμου, και ο σκύλος μας θα μπορούσε να αναδειχθεί πολιτική προσωπικότητα παγκόσμιας αξίας.

_.

 

 

 

 

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, 12 Ιουνίου 2024

 

 

 

 

«Καθώς η ακροδεξιά δυναμώνει, οι δημοκρατικοί, μετριοπαθείς και ιδιαίτερα οι προοδευτικοί ηγέτες πρέπει να συνεργαστούν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους, για να αντιταχθούν στον εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση», τονίζουν οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ σε κοινό άρθρο που υπογράφουν στο euroactiv.

Το άρθρο δημοσιεύεται σήμερα, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη εβδομάδα το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζάεφ, στο Ωδείο Αθηνών, όπου θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καλεσμένοι από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Έξι χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και λίγες μέρες μετά τη νίκη της Δεξιάς στη Βόρειο Μακεδονία, η οποία τη θέτει σε αμφισβήτηση, οι δύο ηγέτες τονίζουν ότι η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι ο σεβασμός της Συμφωνίας είναι ο μόνος δρόμος προς την ευρωπαϊκή ενταξιακή διαδικασία, την προενταξιακή στήριξη και την οικονομική σύγκλιση.

(more…)