ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Λαφαζάνης – Μαζαράκης: Η Ανάγκη Δημιουργίας ενός Αντιμνημονιακού Μετώπου
Wednesday
28/08/2019
16:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ε.ΠΑ.Μ. ΛΑ.Ε. Παν. Λαφαζάνης Φώτης Μαζαράκης
0

Σχόλιο GMR : Φοβερή κατοχικο-αντιπροσωπευτικο-κοινοβουλευτική κολεγιά! (*)

Αφού ΑΠΕΤΥΧΕ η προσπάθεια δημιουργίας “πατριωτικού” ακροδεξιού εκλογικού  σχήματος (εδώ SigklisiPatriotikwnKommatwn και εδώ με σχετικό σχόλιο μας), στην ουσία ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟΥ, ο Παν. Λαφαζάνης (εδώ) δίνει την χείρα του, ώστε το ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ να βαπτιστεί σε ΑΡΙΣΤΕΡΟ!

Έπειτα μερικοί αναρωτιούνται (ακόμα) πως βαπτίστηκε ο Τσίπρας ως πολιτική αυθεντία… .

(*)Ετυμολογία: κολεγιά > από το λατινικό collegium = αδελφότητα

 

Π. Λαφαζάνης – Φ. Μαζαράκης , 4 Ιουνίου 2019

 

 

Για τη λεγόμενη «αναθεώρηση» του Συντάγματος
Tuesday
19/02/2019
03:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Φώτης Μαζαράκης
0

Σχόλιο G-M-R : Κύριε Μαζαράκη, το φάρμακο για την περιγραφόμενη κατάσταση είναι, δώστε ψήφο να μπούμε σ’αυτή τη Βουλή, ή είναι, ένα παλλαϊκό αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο που θα ενεργοποιήσει το άρθρο 120Σ;

 

 

Φώτιου-Σπυρίδωνος Μαζαράκη , 14 Φεβ. 2019

 

 

 

Το Σύνταγμα, νομοτεχνικά, είναι ένα συνοπτικό κείμενο Θέσεων και Αρχών. Περιέχει τους βασικούς κανόνες που ρυθμίζουν την κοινωνική συμβίωση, αλλά και τους όρους για τη διεκδίκηση και την άσκηση της δημόσιας εξουσίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός πλαισίου που διαμορφώνεται από την ιστορική αντιπαλότητα συγκρουόμενων κοινωνικών δυνάμεων. Από αυτήν την έποψη, το Σύνταγμα είναι η νομική απεικόνιση αυτού του συσχετισμού. Πρόκειται για μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ εμπολέμων και των συμμάχων τους. Οι εκτιμήσεις για την έκταση και τη βεβαιότητα της νίκης, για την ισχύ και το απόθεμα δυνάμεων του καθενός, διαμορφώνουν και το περιεχόμενο των όρων της ειρήνης. Αν οι αξιολογήσεις είναι σαθρές ή οι όροι δυσβάστακτοι για κάποια πλευρά, θα πρόκειται, τελικά, για σύντομη ανακωχή. Το ιστορικό αίτιο μπορείς να το ξεγελάσεις, δεν μπορείς όμως να το εξαφανίσεις, όσους μάγους κι’ αν φωνάξεις σε βοήθεια.

Οι ιστορικές διαδικασίες παραγωγής του Συντάγματος που καταγράφονται από τη στιγμή της δημιουργίας του με τη σύγχρονη έννοια και περιεχόμενο, από το τέλος δηλαδή του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, είναι δύο: μια πρωτότυπη και μια παράγωγη.

(more…)