ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιούνκερ: Ο Τσίπρας δέχτηκε τα πάντα
Saturday
18/11/2023
21:54 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Ζαν Γιούνκερ Μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει

και

Σε ό,τι αφορά το εάν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει μιλήσει με πολιτικούς της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όσα συμφωνήθηκαν θα υπερψηφιστούν από την ελληνική Βουλή.

_.

 

 

 

 

 

Lifo_gr/Newsroom, 14 Ιουλίου 2015

 

 

 

 

 

Καλή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Ζαν κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι μια ελληνική έξοδος θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο Πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε σε ερώτηση για το αν ο Τσίπρας δέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε με το δημοψήφισμα: «Πρέπει ψύχραιμα να διαπιστώσω ότι ο κ. Τσίπρας, τον οποίο είχα προειδοποιήσει πριν από το δημοψήφισμα, δεν επιβλήθηκε. Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη – και έγινε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα. Δεν βελτίωσε την κατάσταση των Ελλήνων, αλλά η συνολική συμφωνία είναι θετική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

Για την συμφωνία και τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε ότι «η γερμανική κυβέρνηση κινήθηκε με μέτρο προς τις ελληνικές ευαισθησίες και η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε πολύ έντονα και γρήγορα, μετά το δημοψήφισμα, προς τα απαιτούμενα τα οποία ηγέρθησαν από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης».

Σε ό,τι αφορά το εάν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει μιλήσει με πολιτικούς της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όσα συμφωνήθηκαν θα υπερψηφιστούν από την ελληνική Βουλή.

 

Πηγή: lifo.gr

 

Στέφανος Κασσελάκης:”Γουστάρει” παιδιά με παρένθετες μητέρες]
Thursday
12/10/2023
17:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

 

Η γερμανική ΤΑΖ αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας

 

 

 

 

 

 

 

Το βαρύ αποτύπωμα της Χαμάς στην Αριστερά
Tuesday
10/10/2023
01:46 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ Κωνσταν. Χαροκόπος Παλαιστίνη ΠΑΣΟΚ Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ Χαμάς
0

Σχόλιο GMR: Η κτηνωδία με μορφή δηθενιάς ως φιλεργοδοτικότητας, του ΚΚΕ, που αρνήθηκε να συμπολεμήσει ως αποσιώπησε την απόφαση ΕΕΔΑ κατά της ενοικίασης εργαζομένων (ekthesi2002_gr , βλ.σελ 161), αλλά και (ενδεικτικά της αριστεροσύνης του) αγνόησε ενσυνείδητα και επίμονα ως και με ειρωνεία τα 1) Προειδοποιητική Επιστολή Commission 2003 για ΥΑΕ, με την οποία το ΚΚΕ αρνήθηκε να ασχοληθεί λέγοντας “δεν θα βάλουμε την ΕΕ επιδιαιτητή” 2) Απόφαση ΕΕΔΑ κατά Ενοικίασης Εργαζομένων, 3) Αγώνες Νίκου Στεφανή[1] για παρανομίες ΥΑΕ-Περιβάλλοντος-Προμήθειες υλικών ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, 4) το ΚΚΕ βολευόταν στην μνημονιακή βουλή και ευρωβουλή ενώ οι Ελληνίδες “Παλαιστίνιες” έδιναν (και δίνουν ακόμα όπου και όπως μπορούν πλέον) ολομόναχες τον τίμιο αγώνα τους (ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδιο με Παπούλια, Ιερώνυμο, Σαμαρά στην Ακαδημία Αθηνών – ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ) , έχει διαπιστωθεί από όσους υπήρξαν συνεπείς συνδικαλιστές μέσα στην πάλη την ταξική, κορυφώθηκε στα μνημόνια με το “θα είναι καταστροφή αν βγούμε από το ευρώ[2] και με το “δεν βλέπω-δεν ξέρω-δεν ακούω μηνύσεις εσχάτης προδοσίας”=ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ (που ο Εισαγγελέας Α.Π. διαβίβασε στη βουλή κατ’ άρθρο 86Σ). Τώρα, το ΚΚΕ πρόσθεσε και την κτηνώδη υποστήριξή του στα κτηνώδη εγκλήματα της Χαμάς. Επισημειώνουμε πως και σε μια σειρά άλλα ζητήματα, το “κόμμα” ολιγώρησε έως συνήργησε σε πολλά βαθιά δικαιϊκά ζητήματα, όπως πχ υποστηρίζοντας γεωγραφικό προσδιορισμό στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Παρεμφερείς στάσεις τήρησε και η υπόλοιπη “ατόφια” αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) η οποία ως γνωστόν υποστηρίζει ιδεολογικά και νομικά τις συστηματικές εδώ και δεκαετίες, “αριστερές” προβοκάτσιες και λοιπές καθαρά εγκληματικές πράξεις (δολοφονίες-ληστείες βλέπε και γιό του ΠτΒ [Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη] κλπ), που σημειωτέον (αυτές οι πράξεις) τυγχάνουν του πλέριου χαϊδολογήματος μυστικών και φανερών υπηρεσιών.

Σχετικό για την πλήρη ΠΡΟΣΦΑΤΗ ταύτιση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ:ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό – Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

———————————

Υστερόγραφο,

απέναντι στις δημοσιογραφικές ολιγωρίες, να παρέμβουν δηλαδή άμεσα με διακοπή της μετάδοσης εξηγώντας και το γιατί:

Αφιερωμένο στο Κτήνος που ονομάζεται Διαμάντω Μανωλάκου και που το βράδυ των Αυτοδιοικητικών Εκλογών υπερασπίστηκε τηλεοπτικά (ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΔΩΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ) ΜΑΝΙΩΔΩΣ το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της ΧΑΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ .

Οι κτηνωδίες του Ισραήλ ΔΕΝ αντιμετωπίζονται, με τέτοιες κτηνωδίες χρηματοδοτούμενες μάλιστα στα περιδιαβαίνοντα κοινωνία και τηλεόραση κόμματα από το υστερημα του λαού. Αντιμετωπίζονται τριπλοσυνδυασμένα αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά από το πεζοδρόμιο ως και διεθνώς, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ και όχι “ψήφισέ με γιατί μόνη λύση (αλλιώς καταστροφή) είναι κυβέρνηση ΚΚΕ κομμουνιστική” (να σε τρομοκρατεί “κομμουνιστικά” αλά Στάλιν και αλά Χαμάς).

Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη ίσως κρίνει ποινικά κολάσιμες τις δηλώσεις του, περιορισμένης κατά δήλωση του μόρφωσης, Μπέου για Κασσελάκη, ο οποίος ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ Κασσελακης διαφημίζει με ρατσισμό φύλου και ΑΣΥΣΤΟΛΗ προπαγάνδα ομοφυλοφυλίας το τέκνο που ΑΝΤΙΔΙΚΑΙΪΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ.

———————————

[1]Καταδικάστηκαν πρωτόδικα 7 στελέχη της ΔΕΗ, για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου το 2017

[2]ΚΚΕ-λύκος-με-προβιά-προβάτου/

_.

 

 

 

Κων. Χαροκόπος, 9 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

Η ανακοίνωση του Σύριζα για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, καταλήγει στην ευχή για λύση δύο βιώσιμων κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε επίθεση, που απειλεί να ματαιώσει τα δίκαια ιστορικά αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Δεν γνωρίζουμε τι προσλαμβάνουσες παραστάσεις έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά μετά από τον Ιανουάριο του 2006, όταν στις παλαιστινιακές εκλογές στη Λωρίδα της Γάζα, είχαν βγει νικητές οι δυνάμεις της Χαμάς, με βαριά ηττημένη την προηγούμενη Παλαιστινιακή Αρχή, η κυρίαρχη θέση της Χαμάς ήταν και παραμένει ότι δεν υπάρχει λύση για το Παλαιστινιακό ζήτημα, παρά μόνο μέσω της Τζιχάντ.

Και μάλιστα το Κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη που είχε ιδρυθεί το 1981 στη Ραμάλα, είχε απορρίψει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του, τη λύση των δύο κρατών. Και έκτοτε με κάθε τρόπο προωθεί τη στρατιωτική καταστροφή και εξαφάνιση των Εβραίων. Και παράλληλα διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση, πως η Παλαιστινιακή Αρχή της Δυτικής Όχθης είναι προδότες που συναλλάσσονται με το Ισραήλ και τη Δύση.

(more…)

Το φαινόμενο Κασσελάκης: Μπήκε σφήνα μεταξύ των υποψηφίων προέδρων και έγινε γνωστός πανελληνίως σε μόλις 19 ημέρες
Tuesday
19/09/2023
20:22 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR:  Ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, υπήρξε ένα κόμμα, που νοιαζόταν για τα “δικαιώματα” των ομοφυλόφιλων και των από την Τουρκία διαβιβαζομένων μεταναστών (όχι για την τύχη τους στην χώρα τους, κυρίως, και στην Ευρώπη μετά) και όχι για τα δικαιώματα στην εργασία και στις πολιτικές αποφάσεις, όλων των ανθρώπων. Παρέα με ΚΚΕ και Ανταρσύα, ο ΣΥΝ, εξαντλούσε τη δραστηριότητά του σε αερολογίες, διαφημιστικό της ύπαρξής του διαδηλωτισμό, ουδέποτε νοιάστηκε ουσιαστικά και τριπλοσυνδυασμένα, συνδικαλιστικά-νομικά-πολιτικά, για τα ποινικά αδικήματα επιβολής της εργοδοτικής δύναμης επί της εργατικής αδυναμίας, την ενοικίαση εργαζομένων και λοιπές σχετικές διασπάσεις σχέσης από σύμβαση εργασίας, τις παραβιάσεις Y.A.E. (Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας) κλπ. Έτσι η όποια μέσα στο κόμμα “δημοκρατία”, είχε να κάνει με την “δημοκρατία” του πολιτικού τυχοδιωκτισμού των φατριών. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ως νομικός και πολιτικός βοήθησε ουσιαστικά και ανιδιοτελώς πολλούς πολίτες που κυνηγήθηκαν για την ουσιαστική συνδικαλιστική και κοινωνική δράση τους, όμως, δεν πέρασε και στο κόμμα αυτή την αντίληψη και πρακτική, δεν έθιξε τους κομματικούς μηχανισμούς που δεν ακολουθούσαν το παράδειγμά του, να παλεύει δηλαδή το κόμμα ολόκληρο το συνδικαλιστικό, το νομικό, το πολιτικό, τριπλοσυνδυασμένα και το κυριότερο, όχι Δήθεν.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε με την ανεξήγητη αψυχολόγητη αποχώρηση του Α. Αλαβάνου, ο οποίος ήταν ικανός ακόμα και για το καλύτερο (όπως και για το χειρότερο όπως απέδειξε σε εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής Κεντρικής Επιτροπής, απογοητεύοντας οικτρά ανθρώπους των οποίων ζήτησε την βοήθεια, υπέρ άλλων που μια βδομάδα πριν ήθελε να αποκλείσει απο την Κ.Ε., αλλά και όπως έδειξε η αλλοπρόσαλλη και υπέρ και όχι υπέρ του ευρώ μετά το 2010).

Αυτή η αποχώρηση, μην ξεχνάμε ήταν ο μοναδικός με δυνατότητα για κάτι καλό μέσα στον Συνασπισμό, συνοδεύτηκε με ανακήρυξη ενός πολιτικοαγωνιστικού Τίποτα του Τσίπρα, ως τον σούπερ ηγέτη.

Ο Τσίπρας, με την βοήθεια των απελπισμένων από το κόμμα τους πασόκων, έφθασε χαχανίζοντας ( μιμούμενος με γελοίο τρόπο τη φωνή του Αντρέα και ξεπουλώντας ως ΨΕΥΤΗΣ και ένοχος εσχάτης προδοσίας https://greek-market-research.com/clink/to-tsoglani-vasika-enochos-eschatis-prodosias/) την Ελλάδα σε δήλωση πίστης στο ευρώ (Η ομιλία Τσίπρα στο Τέξας για το ευρώ, τις ευρωεκλογές και το «game on») στο Ωστιν του Τέξας ως και το δημοψήφισμα του 2015, να γίνει το Νο ένα παγκόσμιο πολιτικό τυχοδιωκτικό κατασκεύασμα, μέχρι την έλευση του Ζελένσκι.

Σήμερα, μετά την εκλογική του συντριβή, ο Τσίπρας, ακολουθώντας την μέθοδο Αλαβάνου, δίνει το δαχτυλίδι(*) στο πολιτικοαγωνιστικό, μόνον υπέρ του δικαιωματισμού της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, εισαχθέν φαινόμενο, Στέφ. Κασσελοπολάκη (Κασσελάκης: Έξαλλοι οι δικαστές για τις δηλώσεις του ότι “γουστάρει” να ξεδοντιάσει το σύστημα δικαστών και δημοσιογράφων) στο πνεύμα πάντα της ποινικά ελεγχόμενης τσογλάνικης συμπεριφοράς ( Περίεργη δήλωση Τσίπρα περί “αρμών της εξουσίας” που θα …ελέγξει τη δεύτερη φορά! ).

Ο ίδιος ο Τσίπρας όμως δεν θα εξαφανιστεί όπως ο αψυχολόγητα και όχι σύμφωνα με τις καλές του δυνατότητες/πλευρές το έπαθε, Αλέκος Αλαβάνος.

Θα έχει, την υποστηριζόμενη απο ΕΕ-ΗΠΑ τύχη του ΓΑΠ, να περιδιαβαίνει τον κόσμο ολόκληρο, ως “αποτελεσματικός” εθνοπροδότης.

Όσο για την συνυποψήφια κα Αχτσιόγλου, γνήσιο πολιτικό τεκνο του “εγώ είμαι κομμουνιστής” και γελούσε ολόκληρη η βουλή Γ. Κατρούγκαλου, έχει ακόμα να ξεπουλήσει (μετά το δημοψήφισμα του 2015…).

(*) Τέλος απαντώντας στο ερώτημα για το εάν στηρίζει τον γιο του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε τα εξής: «Έτσι πιστεύω και μπράβο του».
Συγκινημένος ο πατέρας Κασσελάκη: Πιστεύω ότι θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή – Δείτε βίντεο

_.

 

 

 

 

newsbeast.gr- Newsroom, 18 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

 

 

 

Από τις 29 Αυγούστου που συστήθηκε λέγοντας «με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σου πω» βρίσκεται καθημερινά στο επίκεντρο της δημοσιότητας

 

 

Οταν πριν από μόλις 19 ημέρες ο νεαρός επιχειρηματίας Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωνε ότι θα κατέλθει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οι περισσότεροι έψαχναν να βρουν… ποιος είναι αυτός και από πού έρχεται. Όσοι τον ήξεραν ήταν μέσα από το κόμμα κι αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε βάλει σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.  

Κι όμως με μια τεράστια επικοινωνιακή καταιγίδα τριών εβδομάδων, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθως από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, ο 35χρονος εξ Αμερικής ερχόμενος φέρελπις πολιτικός, κατάφερε να πείσει χιλιάδες πολίτες να τον ψηφίσουν, θεωρώντας πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αντιπαρατεθεί έναντι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Με λένε Στέφανο και κάτι έχω να σας πω»

Ήταν Τρίτη 29 Αυγούστου όταν ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε σε ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών με τη φράση «με λένε Στέφανο και κάτι έχω να σας πω», ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε στον πλευρό του ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και αργότερα συμπορεύτηκαν μαζί του κι άλλα στελέχη. Ο πέμπτος υποψήφιος μετά την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα, μετέβη αμέσως στα Χανιά, «εκλογική περιφέρεια του κ. Πολάκη, και περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν «κουζουλό» που γύρισε από το εξωτερικό προκειμένου ν’ αφήσει «μία παρακαταθήκη στην πατρίδα».

Στα προσόντα του, μεταξύ άλλων, πρόβαλε το γεγονός ότι μιλάει καλύτερα αγγλικά από τους «δήθεν άριστους», όπως αποκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ σε εσωκομματικό επίπεδο σημείωνε πως έχει επίγνωση ότι δεν διαθέτει κομματική προϋπηρεσία. «Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία, στην κοινωνική ζωή […] Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το ελληνικό όνειρο που έχουμε τόσο ανάγκη» κατά τα λεγόμενά του.

Η αναφορά στον Αλέξη

Έκανε βέβαια και αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως: «Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη. Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική. Όπως και η ζωή μου», δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η υποψηφιότητα όσο περνούσαν οι μέρες προκαλούσε όλο και μεγαλύτερη αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος καθώς ανατρέπονται ορισμένες βεβαιότητες στα επιτελεία των υπολοίπων υποψηφίων. Ακόμη και η «Εφημερίδα των Συντακτών» που διάκειται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έγραφε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «βρίσκεται στην Ελλάδα λίγους μήνες, δεν έχει κανένα πολιτικό παρελθόν στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφιος στο Επικρατείας και ξαφνικά αποφασίζει να κατέβει για πρόεδρος…».

Η επίσκεψη στη Μακρόνησο που έφερε αναταραχή

Ο γεννημένος στο Μαρούσι και μεγαλωμένος στην Εκάλη και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ πολιτικός, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος, όταν μετέβη για τις ανάγκες του προεκλογικού του σποτ στην Μακρόνησο, τόπο εξορίας χιλιάδων αριστερών κατά το παρελθόν. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος», φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνηση αυτή, κάτι για το οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών μετάνιωσε αργότερα. Ο κ. Κασσελάκης αυτό που ήθελε όμως το είχε πετύχει. Όλη την εβδομάδα στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσαν για το πρόσωπό του, κάτι που του έδωσε όπως φάνηκε ακόμη περισσότερους πολιτικούς πόντους που μεταφράστηκαν σε ψήφους.

 

δείτε ΦΩΤΟ και video της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Χρ. Σπίρτζης για τραγωδία στα Τέμπη: «Όχι, δεν φταίμε όλοι»
Saturday
11/03/2023
21:59 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζης
0

Σχόλιο GMR: Ο κύριος Σπίρτζης δήλωσε, πως επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνέβαινε αυτό το ατύχημα.

Πιθανόν να έχει δίκιο ως προς την περίπτωση τότε να υπήρχαν τα στοιχειώδη (μόνο) μέσα, ποιοτικά-ποσοτικά-οργάνωσης, αλληλοειδοποίησης σταθμαρχών-προϊσταμένων-μηχανοδηγών συν η ΤΥΧΗ.

Όμως ΤΟΤΕ-ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ, συνέβη το 2017 ΤΟ παρακάτω (σε λινκ) ατύχημα στο Άδενδρο. Οι δημοσιογράφοι κκ Κουτρας-Ντζούνος φάνηκαν απολύτως ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για να συζητήσουν το θέμα. Ο κος Σπίρτζης “τυχερός” που στην θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΑΜΕ (ΕΜΕΙΣ ο λαός, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ), “μόνο” 4 νεκρούς και 2 τραυματίες, ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ εκείνο το δυστύχημα (ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΙΤΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΚΕΠΕΚ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, δλδ μέσων-οργάνωσης, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

Εκείνο το δυστύχημα, περίπτωση υπέρβασης ταχύτητας, υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ τους συναρμόδιους, απο ΟΣΕ- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΑΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να εγκαταστήσει σύστημα ΑΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ,  ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ και ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ αλλά ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΩΝ ΕΩΣ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Υπάρχει τέτοιος έλεγχος-παρέμβαση;

Α(να)σφαλώς ΟΧΙ.

ΕΝ ΓΕΝΕΙ, Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΥΑΕ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΠΟΥ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ;;;) ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ “ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ” ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ.

Εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο (2017)

_.

 

 

 

 

Χρ. Σπίρτζης, 10 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

«Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης δεν αρνηθήκαμε να την πάρουμε αλλά τεκμηριωμένα με στοιχεία»

 

 

Τον ισχυρισμό «όλοι φταίνε» για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη απέρριψε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φταίει», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι». «Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης δεν αρνηθήκαμε να την πάρουμε αλλά τεκμηριωμένα με στοιχεία», ανέφερε και πρόσθεσε:

 

«Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμή έγινε μετωπική σύγκρουση. Μέχρι το 2018 είχαμε μονή γραμμή και δεν είχαμε τέτοια σύγκρουση. Είχαμε άλλα ατυχήματα αλλά οχι τέτοιο». «Μην με τρελαίνετε», τόνισε, όταν αναφέρθηκε εκ νέου στο επιχείρημα «όλοι φταίνε».

Όπως δήλωσε «κατέρρευσε το στύστημα του ΟΣΕ γιατί επικράτησε μια άλλη λογική» μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετώ το ανθρώπινο λάθος, έπρεπε να γίνει συντήρηση στο δίκτυο που δεν έγινε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στον ΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών όταν σου λέει κάποιος έχει θέμα ασφάλειας, σταματάς, εγώ το έκανα στο Τραμ» ενώ για το δυστύχημα στο Άδενδρο ζήτησε «με όλο τον σεβασμό στους τέσσερις νεκρούς να μην γίνεται σύγκριση σε ανόμοια πράγματα».

«Οι ευθύνες δεν είναι διαχρονικές, είναι προσωποποιημένες. Η Δικαιοσύνη θα τα βρει όλα… Εγώ θα παρακαλέσω τον κύριο Μητσοτάκη να μου κάνει τη χάρη να στείλει άλλη μία επιστολή στον κύριο Ντογιάκο και να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ», είπε, ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη «στη Λάρισα, υπήρχε και δεύτερο σύστημα τηλεδιοίκησης που υπέστη βλάβη το 2019 και κάηκε και δεν το έφτιαξε κανείς. Γιατί δεν το έφτιαξε κανείς; 9,5 δισ. απευθείας αναθέσεις έκαναν».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εξέφρασε «τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν και στους εργαζόμενους και σε όλο τον ελληνικό λαό που πενθεί».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι «κρύβεται» τόνισε: «Όλες αυτές τις ημέρες, μέσα στο θρήνο, υπάρχει η στοχευμένη προπαγάνδα “που είναι ο Σπίρτζης;”. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ και δεν έχω λόγο να κρυφτώ. Όταν βλέπεις να σπαράζουν οι μανάδες και οι πατεράδες, δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις για τηλε-καυγάδες στα κανάλια με τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη». Σεβάστηκα τον πόνο, δεν μπήκα στην ιστορία αυτή»

«Δεν είχαμε το σύστημα τηλεδιοίκησης (σ.σ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) αλλά υπήρχε ασφάλεια, θα πηγαίναμε σε 3,5 ώρες στη Θεσσαλονίκη αν είχαμε το σύστημα αυτό» είπε ακόμα ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για τις προσλήψεις κατά τη διάρκεια της θητείας του και απάντησε ότι «μέσα στο Μνημόνιο έγινε προκήρυξη και φέραμε προσωπικό που είχε φύγει από το 2010. Μετατάγησαν μου φαίνεται 100 άτομα από άλλες υπηρεσίες και ο οργανισμός (ΟΣΕ) είχε 1.200 άτομα μόνιμο προσωπικό».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για την περιβόητη σύμβαση 717 και είπε ότι «το 2016 καταλάβαμε ότι ήταν άθλια η σύμβαση 717 και κάναμε συμπληρωματική σύμβαση ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν μετά τους σχετικούς ελέγχους». Υποστήριξε, επίσης, ότι «παραδώσαμε το 68% του έργου αλλά η Αlstom δεν υπέγραφε τις μελέτες»

Στην ερώτηση, τέλος, αν αισθάνεται ότι έγιναν παραλείψεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο τότε υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι «προφανώς θα είχαμε παραλείψεις» ενώ σε νέα ερώτηση για το εάν κοιμόταν ήσυχος ότι τα τρένα ήταν ασφαλή επί δικής του υπουργείας απάντησε «ναι, όταν δεν ένιωθα ότι ήταν ασφαλές το Τραμ, το έκλεισα».

Δείτε το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 πρελούδιο της συνθηκολόγησης και του 3ου Μνημονίου, του Χρήστου Παπαδόπουλου
Wednesday
22/02/2023
21:10 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Γιάν. Βαρουφάκης Μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Παπαδόπουλος
0

_.

 

 

 

 

Χρήστος Παπαδόπουλος(*), 22 Φεβρουάριο 2021

 

 

 

 

 

 

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες έξι χρόνια από την ιστορικών διαστάσεων, όπως αποδείχτηκε, συμφωνία του Γιούρογκρουπ της 20ης Φλεβάρη 2015 που υπογράφηκε, πριν κλείσει μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ της 25ης Γενάρη 2015.

Ήταν η συμφωνία της κυβέρνησης Α. Τσίπρα με υπουργό Οικονομικών το Γ. Βαρουφάκη με την Tρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Ο Γ. Βαρουφάκης αντιτάχθηκε εξαρχής στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη δέσμευση προς τον Ελληνικό λαό, το δηλώνει στο βιβλίο του, θέτοντας δικές του προτεραιότητες οικονομικών μέτρων με την ανάληψη της θέσης του Υπουργού Οικονομικών. Για παράδειγμα, ενώ το κυβερνητικό πρόγραμμα μιλούσε για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αυτός έβαζε το θέμα της αναδιάρθρωσης με ανταλλαγή χωρίς μείωση του συνολικού ποσοστού του χρέους.

Παράλληλα, στις αρχές Φλεβάρη οι δηλώσεις του ότι το 70% του μνημονίου είναι αποδεκτό και το 30% όχι, προκάλεσαν την κατακραυγή και την κατηγορία για ενδοτισμό από την Αριστερή Πλατφόρμα και από την εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά όπως ό ίδιος αναφέρει.

Η ηγετική ομάδα του πρωθυπουργού που αποφάσιζε λειτουργούσε σε ένα στενό κύκλο στου Μαξίμου ουσιαστικά έξω από την κυβέρνηση και το κόμμα, τον οποίο κύκλο ο Γ.Β. τον παρουσιάζει ως «πολεμικό υπουργικό συμβούλιο».

(more…)

Μαρτυρίες – καταπέλτης στη δίκη για το Μάτι: «Ανοργανωσιά, παντελής έλλειψη συντονισμού και θέατρο ενώ ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί»
Sunday
04/12/2022
01:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΜΑΤΙ-ΠΥΡΚΑΪΑ ΣΥΡΙΖΑ
0

_.

 

 

 

 

hellasjournal-ειδήσεις, 1 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Γύρω στις 2 το πρωί, το σπίτι της αδελφής μου ήταν ανοιχτό. Δεν βρήκα κανέναν μέσα, το αυτοκίνητο της αδερφής μου ήταν στο σπίτι. Στα 50 μέτρα είδα κάποιες σορούς σκεπασμένες με ένα λευκό σεντόνι».

Ο Αριστείδης Χερουβείμ που κατέθεσε στη δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έχασε μέσα στις φλόγες τη μητέρα του, την αδελφή του και τις δύο ανήλικες ανιψιές του. Συγκινημένος ο μάρτυρας, που ήταν στην Αθήνα όταν ξέσπασε η φωτιά, περιέγραψε στους δικαστές ότι επί ώρες προσπαθούσε με δεκάδες τηλεφωνήματα σε αρμόδιες Αρχές να μάθει τι απέγιναν οι δικοί του που βρίσκονταν στο Μάτι όταν σάρωσε τα πάντα η φωτιά, χωρίς κανένας να ξέρει να του πει το παραμικρό. Ώσπου αργά το βράδυ έφθασε στο σπίτι της αδελφής του και είδε σκεπασμένες σωρούς: «Απέναντι ακριβώς (από τις σωρούς) ήταν ένα ζευγάρι. Ήταν εντελώς καμένοι σε κοινή θέα, χωρίς να είναι καν καλυμμένοι. Οι αστυνομικοί μου είπαν ότι κάτω από το σεντόνι ήταν δύο γυναίκες και δυο παιδιά. Κατάλαβα ότι ήταν οι δικοί μου συγγενείς. Αλλά μου είπαν ότι ήταν νεαρές γυναίκες. Ζήτησα να κάνω αναγνώριση. Εκεί υπήρχε μια δυσκολία, γιατί αφενός δεν είχαν γάντια και αφετέρου είπαν ότι δεν ήθελαν να διαταράξουν το σκηνικό του εγκλήματος. Τελικά τα καταφέραμε, αναγνώρισα την αδερφή μου, τη μητέρα μου και το ένα παιδάκι.

 

  • Το άλλο ήταν πολύ καμένο. Οι σοροί ήταν άσπρες… Έσβησαν τα παιδιά με πυροσβεστήρα… Αυτό επιτρέπεται; Αυτό έγραψαν στην αναφορά τους οι αστυνομικοί, ότι εντόπισαν τις σορούς και άδειασαν τον πυροσβεστήρα του περιπολικού».

Ο μάρτυρας οργισμένος κατέθεσε πως «κάποιοι από τους κατηγορούμενους θα έπρεπε να είναι στη φυλακή και σίγουρα όλοι, την επόμενη ημέρα, θα έπρεπε να είχαν ξηλωθεί από τις θέσεις τους».

Εύχομαι κανείς να μη ζήσει ό,τι έζησα

Όπως είπε ο κ. Χερουβείμ: «Εύχομαι να μη ζήσει κάποιος αυτό που έζησα εγώ και ή οικογένειά μου. Δεν γνωρίζουν πως είναι να μαζεύεις μισοκαμένα παιχνίδια από τον κήπο. Να πρέπει να αξιολογήσεις τι από τα πράγματα των κοριτσιών θα πρέπει να πετάξεις και τι να δώσεις. Όσοι μείναμε πίσω ζούμε ένα μαρτύριο. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ σαν και εμένα που πρέπει να μας προστατεύσετε, εμείς είμαστε τα θύματα κυρία πρόεδρε».

(more…)

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιανόητα τα ψέματα Βαξεβάνη – Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν
Saturday
12/11/2022
23:17 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Κυρ. Μητσοτάκης Κώσ. Βαξεβάνης Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ
0

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”, η οποία μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σχόλιο GMR: Υπενθύμισε ότι ο κ. Βαξεβάνης αναφέρεται ότι σε υπόθεση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από ρώσο ολιγάρχη προς τη χώρα μας για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Στον δρόμο που χάραξε η “Η γάτα των Ιμαλαΐων” https://www.tovima.gr/2016/02/27/politics/o-igetis-o-ekdotis-kai-i-gata-twn-imalaiwn-2/ για λογαριασμό του “πρώτη φορά Αριστερά”.

Πρόκειται για συστηματικό και εναλλασσόμενο αριστεροδεξιό σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας, στον οποίο σφετερισμό, οι εκάστοτε κυβερνώντες, διαπλέκονται σε καταστάσεις “απλά”, σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας. Το να προσθέταμε χαρακτηρισμούς (από αυτούς που περισσεύουν στην πολιτική αντιπαράθεση), καταστάσεις βρώμικες, σκοτεινές, ύποπτες, δυσώδεις, θα μειώναμε την ποινική σημασία του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας.

Όμως, για αριστερούς και διανοουμένους, για τους μεν πρώτους “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό“, για δε τους δεύτερους, θέλουν να αγνοούν συστηματικά το νομικό, ιδιαίτερα την υποχρέωσή τους να αντιμετωπίζουν αιτίες (και όχι ξέρω οικονομικά-δεν ξέρω νομικά, κλπ υπεκφυγές) και υπαιτιότητες (και όχι λέω τι φταίει αλλά όχι ποιός φταίει) ως ενεργοί πολίτες, οπωσδήποτε ΚΑΙ την Ηγεσία της Τακτικής Δικαιοσύνης (διότι στα ενδιάμεσα κλιμάκια έχουμε δείγματα ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ που την αφήνουμε ανυπεράσπιστη).

Αντί δε για την οφειλόμενη εξ αριστερών και εκ της διανόησης αλληλεγγύη προς τον υφιστάμενο τον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας Λαό, “για όλα φταίει ο Λαός”!!!

Το καπιταλιστικό σύστημα δεν εκμεταλλεύεται “προσωρινά πια” τις κοινωνίες. Και τούτο διότι το καπιταλιστικό επί του συνόλου της κοινωνίας εποικοδόμημα, έχει καταπλακώσει ήθος και ψυχή, πρώτα πρώτα των πνευματικών ΚΑΙ “ΤΑΞΙΚΩΝ” ταγών.

Και βέβαια, αν τυχόν ο πρωθυπουργός, την ώρα που καταγγέλλει τον κο Βαξεβάνη, εμμέσως ή αμέσως και τον Α.Τσίπρα, ως «Επαγγελματίες εκβιαστές» κατήγγειλε ο Μητσοτάκης: Τι είπε για παρακολουθήσεις, Βαξεβάνη, εκλογές, Ολυμπιακό και υδρογονάνθρακες, ΔΕΝ τους μηνύσει (αλλά “στηρίζεται στην δικαιοσύνη και στον εισαγγελέα του Α.Π να ζητήσει αποδείξεις και διευκρινιστικά στοιχεία”… όπως ανέφερε) για την εκβίαση και μάλιστα συστηματική (“επαγγελματίες“), συνοδευόμενη από δόλια παραπλάνηση του λαού και λοιπά εμφανή ή υποκρυπτόμενα σοβαρότατα αδικήματα, καθίσταται συνένοχος αυτής της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, καθίσταται συνένοχος επί των από τον ίδιο καταγγελλομένων μεγεθών.

Για να δούμε (η G-M-R θα βλέπει, όχι απραγώς) αν θα γίνει μήνυση (ή εξεταστική επιτροπή https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-70/ για να σέρνεται πολιτικάντικα ένα ποινικό θέμα άσχετο με πολιτικές υποχρεώσεις). Εφ’ όσον γίνει μήνυση, αν θα δεχθεί η Τακτική Δικαιοσύνη πως υπάρχει οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση (πχ άρθρο 86Σ κλπ) και θα διαβιβάσει στη Βουλή την δικογραφία, ή αν η Τακτική Δικαιοσύνη θα θεωρήσει πως τέτοια αδικήματα ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με κοινοβουλευτικές και κυβερνητικές αρμοδιότητες (αλλά πραγματοποιήθηκαν δι’ ίδιον ή αλλότριον όφελος “επ’ ευκαιρία” αυτών) και επίσης, εφ’ όσον ο εκβιασμός καταγγέλλεται ως “επαγγελματικός”, πρέπει να εξεταστεί αν λειτουργούσε από εποχής “γάτας των Ιμαλαΐων και εντεύθεν”).

 

Επί του θέματος προσθέτουμε σχετικούς συνδέσμους με σχόλιά μας:

https://edolio5.blogspot.com/2022/11/500000-15-predator.html , ένα άρθρο του οποίου ο συντάκτης θα πρέπει να κληθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ΑΜΕΣΩΣ να καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτει. Το γιατί βέβαια, ο δημοσιογράφος Αρης Σπίνος https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/i-diki-tis-hrysis-aygis/194274_eide-o-spinos-ton-maiandro-anapoda που διαχειρίζεται αυτή την ιστοσελίδα ΔΕΝ έστειλε “από υπέρμετρη αγάπη προς την πατρίδα” (βλέπετε περί αυτής της αγάπης στον αμέσως πιο πάνω σύνδεσμο), δεν είναι να απορεί κανείς.

Πρόκειται για δημοσιογραφικό υποβιβασμό των εγκλημάτων σε εμπόρευμα, εμπόρευμα (συναλλακτικό-συναλλαγής τύπου συναλλαγών Τάκη Μπαλτάκου(1) – Ηλία Κασιδιάρη) δημοσιογραφικό-πολιτικό, εμπόρευμα τεράστιου ποινικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπλέκονται (για ποιούς λόγους, … , συναλλακτικούς, εκβιαστικούς, … , εξαγοράς,…, ;;;) σύμφωνα με το άρθρο και δικαστικοί, όπως διαβάζουμε(2).

Βεβαίως το ξε-κουκούλωμα της υπόθεσης, ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (αυτό θα σημαίνει πως το άρθρο δικαίως την εμπλέκει και αυτήν είτε αμέσως, είτε εμμέσως αυτό δεδομένο σύμφωνα με το “Πολλές συνομιλίες αφορούν και δικαστικούς λειτουργούς!”), είναι υπόθεση όσων αντι-τίθενται, όχι βερμπαλιστικά στον καπιταλισμό ή στην κυβέρνηση, αλλά “ακόμα και με αδύναμα μέσα” (3) στην ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΑ.

 

(1) από Τάκης Μπαλτάκος

Ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά μέχρι τις 2 Απριλίου 2014, όταν και παραιτήθηκε λόγω της αποκάλυψης υπόγειων συνομιλιών του με τον Ηλία Κασιδιάρη. Σε αυτές τις συνομιλίες ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μιλούσε για τις δικαστικές διώξεις της Χρυσής Αυγής, τις οποίες μάλιστα αποδόμησε, κάνοντας λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Νίκο Δένδια.[2]

 

(2) Ηχογραφημένες συνομιλίες και SMS που υπάρχουν και διακινούνται πλέον από χέρι σε χέρι είναι ικανά να κλείσουν πολλούς στην φυλακή και να δημιουργήσουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Πολλές συνομιλίες αφορούν και δικαστικούς λειτουργούς!

 

(3) Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ στο άρθρο του “Πρέπει να πολεμάει κανείς την αδικία ακόμα και με αδύναμα μέσα” τοποθετείται πολύ καθαρά στο ζήτημα (συνημμένες 4 φωτογραφίες από το βιβλίο Scripta Manent των Εκδόσεων Στοχαστής/Λουκά Αξελού).

 

Εν συνεχεία προσθέτουμε τον σύνδεσμο:

https://www.kathimerini.gr/opinion/562127395/to-diplo-skandalo-ton-ypoklopon/

Ακόμη και τον σύνδεσμο: Σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων (2022) , από όπου, ενθυμούμενοι την υπόθεση Vodafone/δολοφονία Κώστα Τσαλικίδη/απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, https://greek-market-research.com/article/19133/ , που έχουν σχέση και με την στάση του Κώστα Καραμανλή στο Κυπριακό, αντιγράφουμε:

Σε μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν διαρροές από την συνεδρίαση σύμφωνα με τις οποίες ο Κοντολέων παραδέχθηκε πως η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε τον Κουκάκη και πως αυτό συνέβη κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών.

 

Τέλος τον σύνδεσμο: Σκάνδαλο υποκλοπών: Καταπέλτης για την Ελλάδα η έκθεση PEGA – Οι αρχές δεν ερεύνησαν την Intellexa

_.

 

 

 

Liberal-Πολιτική, 7 Νοεμβρίου. 2022

 

 

 

 

 

«Ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι με απίστευτα ψεύδη ότι παρακολουθούσα υπουργούς», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Σαφή μηνύματα από τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν. Κάποιοι, επειδή έχουν μια ομάδα ή μέσα μαζικής ενημέρωσης, θεωρούν ότι μπορούν να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν τη διαδρομή της χώρας, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απίστευτα ψέματα, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, χωρίς καμία σύνδεση με την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, κάλεσε από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία και αποδείξεις, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα συρθεί σε εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές, όπως τους αποκάλεσε, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους.

«Υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι τα 3μιση χρόνια κρίσεων στον ελεύθερο χρόνο να παρακολουθώ τους υπουργούς και τις συζύγους τους»; αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας. «Μας καλούν εμάς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και όχι ο κ. Βαξεβάνης να αποδείξει αυτά που λέει» πρόσθεσε.

Συνέδεσε το δημοσίευμα με τη μόνιμη στοχοποίησή του, με διαρκείς επιθέσεις λάσπης, επειδή έχει αναλάβει μια προσπάθεια να σύρει τη χώρα προς μια κατεύθυνση εκσυχρονισμού, γεγονός που, όπως είπε, έχει ενοχλήσει πολλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να τον πολεμήσουν, ενώ χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο» τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι από πίσω του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι αδιανόητο να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός δίχως απολύτως κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Υπενθύμισε ότι ο κ. Βαξεβάνης αναφέρεται ότι σε υπόθεση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από ρώσο ολιγάρχη προς τη χώρα μας για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Ολυμπιακού, που μίλησε για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και μάλιστα τη συνέδεσε με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και με τον πρώην γ.γραμματέα του Μαξίμου, Γρ. Δημητριάδης, επισήμανε ότι περιμένει το σχόλιο να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδας, μιλώντας ταυτόχρονα για σύγχυση ρόλων.

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένοι.

Για να προσθέσει με νόημα ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση: «Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι».

 

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Να κάνει πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας

Σχετικά με τις εκλογές σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθούν το 2023, στο τέλος της τετραετίας. «Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές» είπε.

Προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάει στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για να πάρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκκωφαντική απάντηση από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ερωτηθείς σχετικώς, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται τις προϋποθέσεις, που έθεσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όπως είπε ο ίδιος, κατηγορώντας τον ότι αμφισβητεί ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αυτό της ομαλής εναλλαγής στην εξουσία. «Ακολουθεί την ίδια τακτική με τους λαϊκιστές σε άλλα μέρη του κόσμου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε: «υποχρέωση μου είναι να οδηγήσω την χώρα με ασφάλεια προς τα εμπρός και να μην επιτρέψω να βουλιάξει στο βούρκο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε εκ νέου πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουμε αυτήν την ιστορία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, τεχνικά δεν είναι τόσο απλό». Αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «προφανώς η διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν προβληματική» προαναγγέλλοντας πως στο μέλλον θα διασφαλιστούν αυστηρότερα φίλτρα. Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος πόθεν έσχες στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του.

Ελληνοτουρκικά

Σχετικά με την επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει ο Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έχει να κάνει με τις τουρκικές εκλογές, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία, την ανάγκη του να αλλάξει την ατζέντα. «Υπάρχει, όμως, και ένας τουρκικός αναθεωρητισμός ο οποίος θα απαντηθεί από την χώρα μας, απαντιέται ήδη, με απόλυτη αυστηρότητα και συνέπεια» πρόσθεσε.

Για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όταν και όπου κρίνουμε θα το πράξουμε. «Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο. Χτίσιμο διεθνών συμμαχιών. Υπογραφή διεθνών συμφωνιών, όπως αυτές που έχουμε υπογράψει. Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Το έχουμε ήδη κάνει στο Ιόνιο» είπε.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε έρευνες για φυσικό αέριο

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα, σε μία – δύο ημέρες, όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκινούν σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την exxon mobil, κάτι, που θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, δε, ότι ματαιώνεται η διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς εξ αιτίας της μεγάλης στρατηγικής του σημασίας κρίθηκε πως πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά στη θέση της χώρας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η στάση μας υπέρ του αμυνόμενου στέλνει μήνυμα σε όλους όσοι διατηρούν αυτοκρατορικές φαντασιώσεις.

Ματαιώνεται η πώληση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή» τονισε.

 

Δείτε και το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: liberal.gr

 

Συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Ομόνοια από μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαιοσύνη για την 19χρονη»
Saturday
22/10/2022
23:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΣΥΡΙΖΑ
0

 

Σχόλιο GMR: Συγκέντρωση!!!

Από αυτούς που έκαναν τις ποινές Χάδι:   Νόμος Παρασκευόπουλου: 17.000 αποφυλακίσεις την περίοδο 2015 -2019 (protothema.gr)

_.

 

 

 

 

newsbeast-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 20 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10) έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, από μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε η υπόθεση με την καταγγελία της 19χρονης για βιασμό από δύο αστυνομικούς. Σημειώνεται πως για την υπόθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε δηλώσει πως περιμένει την άμεση διαλεύκανσή της.

 

«Δικαιοσύνη για την 19χρονη», έγραφε ένα από τα πανό που σηκώθηκε έξω από το Τμήμα, ενώ ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη ανέβηκαν στο κτίριο.

 

Δείτε ΦΩΤΟ της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πανηγύρισε» τον…Μελανσόν που χαρακτήριζε τον Τσίπρα ελεεινή φιγούρα
Saturday
18/06/2022
18:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Μάλιστα το 2018 είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του». !!!

_.

 

 

 

 

 

Νίκ. Παναγιωτόπουλος, 14 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

 

Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», που έδωσε τη νίκη στη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές θα είναι πλέον διμέτωπο καθώς στο «παιχνίδι» θα μπει με μεγαλύτερη ένταση και το ΚΙΝΑΛ εκμεταλλευόμενο τον  αρκετό χώρο και τις πολλές «τρύπες» στο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της συμμαχίας των αριστερών, σοσιαλιστικών, πράσινων δυνάμεων στον Α΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα εξέλιξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδουρου και εξηγεί: «Η δυναμική του NUPES δίνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την ανάγκη σύμπραξης των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων, με στόχο την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς και την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής“.

Αλλά στην Κουμουνδούρου θέλουν να ξεχνούν ότι οι «Ανυπότακτοι» του Μελανσόν, ο οποίος ηγείται της αριστερής συμμαχίας Nupes, έχει τη χειρότερη άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα το 2018 είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου BFMTV ρώτησε τον Μελανσόν για μία παλαιότερη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού, στην οποία είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Εχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».

(more…)

123..