ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Goldman Sachs εξαγοράζει την αθωότητά της με πρόστιμο 2,9 δισ.
Sunday
25/10/2020
23:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Goldman Sachs Αλέξ. Μουτζουρίδης
0

Σχόλιο GMR: “Ιδιωτική Πρωτοβουλία”(*) vs Κοινωνία.

Αυτά συμβαίνουν όταν η μία τάξη (έχοντες και κατέχοντες, μέσα παραγωγής και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ), επιΚΡΑΤΕΙ επί της άλλης (έχοντες την εργασία τους, την επιστήμη τους, την επιχειρηματική και άλλη εφευρετικότητα και ικανότητα, όχι όμως την ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ).

Την μια τάξη κρατάει ΟΡΘΙΑ η οργάνωσή της, και η παρεχόμενη από την ιντελιγκέντσια ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Την άλλη τάξη την κρατάει μην τυχόν και φέρει τα πάνω κάτω, η Πέμπτη Φάλαγγα.

(*) Βλέπετε το “κατόρθωμα” της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” στο τμήμα “Εργασία και Αλλοτρίωση”, του παρακάτω link: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Τελευταία (2010-2020 αν σας λέει κάτι η χρονική περίοδος) παρατηρούμε συνδυασμένες σπόντες και πλαγιοβολές διανοουμένων, τόσο κατά του Μάρξ, όσο και κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιστημονική κριτική συνδυασμένη με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, είναι χρησιμότατη, οι σπόντες και οι πλαγιοβολές, ας απασχολήσουν όσους αναζητούν αλλά και επιθυμούν αλήθειες.

._

 

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 25 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επέβαλε ποτέ ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος της περιβόητης πολυεθνικής επενδυτικής Goldman Sachs. Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός ήρθε σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές, συμφωνώντας να πληρώσει πρόστιμο 2,9 δισ. δολάρια, για την παραβίαση του νόμου κατά της διαφθοράς.

Με αυτόν τον τρόπο η Goldman κατάφερε να αποφύγει μια καταδίκη στο αμερικανικό δικαστήριο, μεταξύ άλλων για την εμπλοκή της στο γνωστό διεθνές σκάνδαλο οικονομικού εγκλήματος στη Μαλαισία. Από τα 2,9 δισ. άλλωστε τα 600 εκατομμύρια αφορούν στο συμβιβασμό της με την κυβέρνηση της Μαλαισίας, καθώς η θυγατρική της Goldman στην ασιατική χώρα δήλωσε ένοχη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του δημοσίου επενδυτικού ταμείου 1MDB.

Όπως δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα Μπράιαν Ράμπιτ, «η Goldman ανέλαβε την ευθύνη για το ρόλο της σε συνωμοσία με σκοπό τη δωροδοκία κορυφαίων αξιωματούχων της αλλοδαπής, και την απόκτηση ελκυστικών συμβάσεων και άλλων έργων που αφορούν στο 1MDB. Η Goldman οφείλει να παραδεχθεί αδικοπραξία και να πληρώσει σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr