ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η κρυφή αγάπη του νεοφιλελευθερισμού για το βρώμικο χρήμα
Thursday
18/01/2024
15:09 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Διαφθορά Καπιταλισμός Κώσ. Μελάς Νεοφιλελευθερισμός οργανωμένο έγκλημα
0

Σχόλιο GMR: [Από τη μία προχωρεί σε μια ακατάσχετη νομοπαραγωγή των Κοινοβουλίων με στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Από την άλλη, η ίδια η πολυνομία, ουσιαστικά, θωρακίζει τη διαφθορά. Ταυτόχρονα, όμως, το κράτος απελευθερώνει νομοθετικά όλες εκείνες τις οικονομικές λειτουργίες που επιτρέπουν την εμφάνιση της διαφθοράς και επιβιώνουν από αυτήν. Στην καλοπροαίρετη εκδοχή αυτού του σχήματος θα λέγαμε ότι το κράτος “κυνηγάει την ουρά του”.] Μας λέει ο αρθρογράφος Κ.Μελάς.

Γι’ αυτό (δηλαδή, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και σε ολες τις τις διαστάσεις, εύρος-βάθος-μέγεθος, η παραβατικότητα που ελίσσεται στα πλοκάμια της πολυνομίας), οφείλουμε πάντα, ερευνώντας-τεκμηριώνοντας-καταγγέλλοντας το άδικο, να στηριζόμαστε οπωσδήποτε στην παραβίαση βασικών και θεμελιωδών δικαιϊκών αρχών, αυτές να τις κατανέμουμε καταγγελτικά και στα επιμέρους άρθρα της πολυνομίας (και να συνδέουμε τις πολλές διαφορετικές πλευρές του άδικου, την πολυπαρανομία, με τους πολλούς ξεχωριστούς νόμους/πολυνομία), αλλά και αντίστροφα.

 

Με αυτή την μέθοδο οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στην “πολιτική εγκληματικότητα” στην οποία αναφέρεται ο αρθρογράφος Κ.Μελάς: [Οι κυβερνήσεις, στις δυτικές δημοκρατίες τείνουν να λειτουργούν σαν ιδιωτικοοικονομικές επιχειρήσεις με συνεταίρους μονοπωλιακά και ολιγοπωλιακά συγκροτήματα. Νομοθετούν ενάντια σε οποιονδήποτε ορθολογισμό της αγοράς ή οποιονδήποτε υγιή ανταγωνισμό.

Ο νεοφιλελευθερισμός της μαζικοδημοκρατικής εποχής είναι το καθεστώς της πολιτικής-επιχειρηματικής ανομίας ανοιγμένο σε πλανητικά μεγέθη.]

Και μάλιστα, να κατακεραυνώνουμε τους “αριστερούς” που μετά βδελυγμίας απορρίπτουν την διεκδίκηση εφαρμογής του Ισχύοντος Δικαίου, προβάλλοντας το “αριστερό” αξίωμα, “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό”.

Αν το ποινικό αδίκημα βαφτίζεται πολιτική διαφορά, τότε κάτι βρώμικο τρέχει με τους “αριστερούς” νονούς της βάφτισης.

Πολιτική διαφορά μπορεί να είναι όποια διαφορά δεν εισέρχεται στην πολιτική με καταπάτηση νόμων-συντάγματος-δικαιωμάτων.

Αν μάθουμε αυτό το μάθημα, δεν θα χρειαζόμαστε “αριστερούς” να μας καθησυχάζουν πως θα βρούμε το δίκιο μας στην δευτέρα (μετά το 1917) παρουσία της “εξουσίας όλης στο κόμμα”, αντί βεβαίως της “εξουσίας όλης στσ σοβιέτ” που προσπάθησε ανεπιτυχώς στην μικρή του (και με την τραγικότητα υου λάθους της κατάπνιξης στο αίμα της δικαιολογημένης εξέγερσης της Κροστάνδης) ζωή ο Λένιν.

_.

 

 

 

 

Κώστας Μελάς, 16 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η όψιμη μαζικοδημοκρατική κοινωνία χαρακτηρίζεται από την καινοτομία που αφορά στην οικονομικώς λειτουργική ενσωμάτωση στον πυρήνα του μαζικοδημοκρατικού υστεροκαπιταλιστικού συστήματος, της “συστημικής διαφθοράς” και του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαίτερα μετά τη δεκαετία του ’80 και την επικράτηση του ριγκανισμού και του θατσερισμού, με τη μονοδιάστατη “ενιαία σκέψη” και το νεοφιλελευθερισμό.

Μοχλοί προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα χρηματιστήρια και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρόκειται για αυτό που ονομάζεται “συμπερίληψη της διαφθοράς”. Το παραβατικό κανονικοποιείται και από ανωμαλία μετατρέπεται σε προϋπόθεση της ομαλής λειτουργίας του νεοκαπιταλιστικού μηχανισμού. Η διαφθορά τείνει να αυτοαναπαράγεται μαζί με ένα σύστημα κανόνων και αξιών. Αυτή είναι η σκοτεινή όψη του συστήματος, που παρότι διαφέρει από το νόμιμο ομόλογό του, απέχει πολύ από το να συνιστά ανομία.

Στις αναπτυγμένες χώρες, η ραγδαία αποβιομηχάνιση και η μεταφορά πλήθους παραγωγικών δραστηριοτήτων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, επέτρεψε στην εικονική οικονομία των πληροφοριοποιημένων συναλλαγών να καταλάβει το προσκήνιο. Ο καπιταλισμός των χρηματιστηρίων και των υπηρεσιών είναι πλέον εγγενώς συνδεδεμένος με το οργανωμένο έγκλημα και κυρίως:

    • Με τα συστήματα αναθέσεων και προμηθειών στις δημόσιες εργολαβίες και στα εξοπλιστικά προγράμματα. Κατ’ επέκταση έχουμε τις δωροληψίες και το ξέπλυμα χρήματος με βασικά πλυντήρια, ύστερα από τους υπεράκτιους μεσολαβητικούς σταθμούς, τους μεγάλους νόμιμους τραπεζικούς οργανισμούς, το real estate, την αγορά Τέχνης κτλ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Der Spiegel: “Μήπως είχε δίκιο τελικά ο Μαρξ;” – Το εξώφυλλο που “τελειώνει” τον καπιταλισμό
Sunday
01/01/2023
19:32 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Adame Tooz Καπιταλισμός Καρλ Μαρξ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Αντί να σχηματίσουν μια δεξαμενή σκέψης-δράσης (σχετική πρόταση θα βρείτε ανοίγοντας τον σύνδεσμο στο τέλος του σχολίου της ανάρτησης   Τί θα κάνουμε που οι πολιτικοί μας δεν έχουν “Κα”; – Λέτε να πιάσει ένα τάμα; ) κανονικοί (λέμε τώρα…) αριστεροί, που δεν θέλουν – πάει και τέλειωσε – να επιβεβαιώνουν εμπράκτως την αριστεροσύνη τους, θέλει και μπορεί ποιός παρακαλώ;;;

Το eteron (ΕΚΑΤΕΡΟΝ);

Ο Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο του Columbia στη Νέα Υόρκη Adam Tooze, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στους Δελφούς, ως προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών “Eteron” και συζήτησε με τον διευθυντή του Ινστιτούτου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

…, Και από οικονομική άποψη, η ζημιά που προκλήθηκε στην Ελλάδα είναι τόσο κακή όσο οτιδήποτε άλλο συνέβη στην Ευρώπη από την Μεγάλη Ύφεση του 1929, … κλπ!!!

_.

 

 

 

 

Der Spiegel, 30 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Με ένα πολύ ενδιαφέρον εξώφυλλο κυκλοφορεί το γερμανικό περιοδικό, το οποίο αποδομεί το καπιταλιστικό μοντέλο, αφού πλέον “δεν λειτουργεί”. Οι “πολυκρίσεις” του Adam Tooze και η κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης.

Την αποδόμηση του καπιταλισμού με ένα αν μη τι άλλο ξεχωριστό εξώφυλλο επιχειρεί το Der Spiegel που κυκλοφορεί.

Με ένα ιδιαίτερο πορτρέτο του Καρλ Μαρξ να φιγουράρει, το γερμανικό περιοδικό αναρωτιέται αν τελικά “είχε δίκιο”, αφού όπως αναφέρει “ο κλασικός καπιταλισμός δεν λειτουργεί πια”.

 

Το Der Spiegel σημειώνει πωςκαθοδηγούμενες από συνεχώς νέες παγκόσμιες κρίσεις και μια επικείμενη κλιματική κατάρρευση, αναδύονται συγκεκριμένες ιδέες μεταρρυθμίσεων: λιγότερη ανάπτυξη, περισσότεροι κυβερνητικοί στόχοι”, ενώ στη συνέχεια σχολιάζει τα λεγόμενα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και διαχειριστή hedge fund, Ρέι Ντάλιο, αναφέροντας πως τον τελευταίο καιρό ο ίδιος φαίνεται ότι δεν διαβάζει πια τα πρωινά τη Wall Street Journal στη βίλα των 2.000 τ.μ, αλλά το “Κεφάλαιο του Μαρξ”.

“Πάρα πολλά πράγματα δεν λειτουργούν πλέον. Η παγκοσμιοποίηση πρόκειται να καταρρεύσει, παίρνοντας μαζί της το γερμανικό οικονομικό μοντέλο. Η διεθνής κοινότητα εγκλωβίζεται σε ανταγωνιστικά μπλοκ, ο πληθωρισμός διευρύνει περαιτέρω το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και έχουμε χάσει σχεδόν όλους τους κλιματικούς στόχους μας”, σημειώνει το περιοδικό, ενώ επικαλείται και τον Βρετανό ιστορικό Adame Tooze, για να αναφερθεί στην εποχή των “πολυκρίσεων” και στο “αόρατο χέρι της αγοράς” , το οποίο “δεν εμφανίζεται πλέον ως θαυματουργή λύση” πριν περάσει στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

“Η κλιματική κρίση είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που προκαλεί ο καπιταλισμός. Οι τρέχοντες περιβαλλοντικοί κίνδυνοι συνδέονται στενά με τις μαρξιστικές κριτικές του καπιταλισμού. Πριν από 150 και πλέον χρόνια, ο Καρλ Μαρξ είχε εντοπίσει τους κινδύνους αυτού του συστήματος για τον πλανήτη”.

 

Πηγή: news247.gr

 

 

Αλέκα Παπαρήγα: «Ατσάλινη» στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Saturday
19/11/2022
13:15 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλέκα Παπαρήγα Καπιταλισμός
0

Σχόλιο GMR: Τεράστιος ο σεβασμός από το newpost για  την Παπαρήγα…

Έτσι, ούτως ώστε, όσοι τρελαίνονται με κάτι τέτοια, να πηγαίνουν ζούπητοι σε Κασιδιάρη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Καζάκη κλπ αντί προσώπου σου καπιταλιστικά στηρίγματα.

_.

 

 

 

NewPost-newsroom, 17 Νοεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

Η Αλέκα Παπαρήγα στην κορυφή του αγώνα, παρά τα κινητικά της προβλήματα.

 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος δήλωσε το παρών στη μεγαλειώδη πορεία για το Πολυτεχνείο, με την Αλέκα Παπαρήγα να «κλέβει» τις εντυπώσεις.

 

«Ατσάλινη» και μαχητική, παρά το κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και τα 77 της χρόνια, η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως και προ ολίγων ημερών, εμφανίστηκε εκ νέου, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Αλέκα Παπαρήγα: Όταν το Twitter την αποθέωσε

Viral στο twitter έγινε η φωτογραφία της Αλέκας Παπαρήγα από την παρουσία της στην πορεία που έγινε με αφορμή την Πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Η Αλέκα Παπαρήγα στηριζόμενη σε «πι» συμμετέχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρά το γεγονός ότι έχει κάποια προβλήματα υγείας και γι αυτό η χρήση του βοηθητικού.

Η εικόνα της 77χρονης Αλέκας Παπαρήγα να συμμετέχει στην πορεία ακόμα και με το «πι» προκάλεσε αρκετά σχόλια για την πρώην Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, τα περισσότερα εκ των οποίων θετικά.

Οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν λέξεις όπως «σεβασμός» και «αναγνώριση» για να χαρακτηρίσουν την εικόνα της Αλέκας Παπαρήγα στην πορεία.

 

Δείτε ορισμένα από τα tweets:

 

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Τρίκαλα: Πρόστιμο 21.000 ευρώ σε δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών τους
Monday
24/08/2020
10:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Καπιταλισμός
0

Σχόλιο GMR:    Οι Γιαγιάδες είναι καλές μόνο για ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

Που να βρεθούν αρκετά βαρίδια να ξεσκίσουν το καπιταλιστικό υπέρ των πλουσίων αναδιανεμητικό οικονομικο-δικαιϊκο-φορολογικό έγκλημα!

Για την μοιρασιά όμως του αντιπροσωπευτικοκοινοβουλευτικού Ταμείου και των κρατικοκοινωνικοεπιχειρηματικών οφιτσίων, ξεσκίζονται!

ΨΗΦΙΣΤΕ (τους να διαιωνίζονται)!!!

._

 

 

 

NewsBeast, 21 Αυγ. 2020

 

 

 

Ηλικίας 76 και 81 ετών οι δύο αδελφές

Ένα απίθανο περιστατικό καταγράφηκε προ ημερών σε έλεγχο συνεργείου του ΕΦΚΑ στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr οι ελεγκτές βρήκαν δυο ηλικιωμένες αδελφές (76 και 81 ετών) να βοηθούν στην ταβέρνα των παιδιών τους, στην κουζίνα.

Επέβαλαν το προβλεπόμενο τσουχτερό πρόστιμο στην επιχείρηση (10.500 ευρώ στην καθεμία), παρά τη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ότι είναι συγγενείς και απλά βοηθούσαν λόγω της κίνησης των ημερών.

Οι ίδιοι προτίθενται να εξαντλήσουν κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, προκειμένου να αμφισβητήσουν την παράβαση.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Dalio (ιδιοκτήτης μεγαλύτερου Hedge Fund): Ο καπιταλισμός λειτουργεί ενάντια στην πλειοψηφία
Sunday
03/02/2019
00:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ray Dalio Καπιταλισμός
0

 

 

Ray Dalio, 1 Φεβ. 2019

 

 

Παραδοχή για τον καπιταλισμό από τον ιδρυτή του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο

Ο καπιταλισμός δεν λειτουργεί για την πλειοψηφία των πολιτών, παραδέχθηκε ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε ο Ray Dalio, θρυλικός επενδυτής με πλούτο άνω των 18 δισεκ. δολαρίων.
Μιλώντας από το Λος Άντζελες (σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος), σχολίασε για μία ακόμη φορά την τεράστια οικονομική ανισότητα στις σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι η κατάσταση
θα γίνει χειρότερη μελλοντικά!
«Σήμερα, το κορυφαίο 1% των πιο πλουσίων ανθρώπων κατέχει πλούτο ίσο με το κατώτατο 90%.
Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα μεγάλο γιγαντιαίο χάσμα πλούτου.
Αυτό τελευταία φορά παρατηρήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’30».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ΗΠΑ, η οποία δείχνει ότι το 40% των ενηλίκων στη χώρα δεν μπορεί να βρει 400 δολάρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
«Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος.
Αυτό είναι ένα ζήτημα»…

 

Πηγή: iskra.gr