ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Για ένα (1) ευρώ την ημέρα! Οι «μνημονιακές δεσμεύσεις» έχουν περιορίσει σοβαρά τα εισοδήματα…
Wednesday
26/05/2021
00:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος «Ταμείο Ανάκαμψης» Dept-Χρέος Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Πέτρ. Μηλιαράκης
0

Σχόλιο GMR: Το πόση σχέση έχει η σημερινή θέση του Π. Μηλιαράκη σχετικά με το Δημόσιο Χρέος, με τις παρακάτω προηγούμενες, ας κριθεί από τους αναγνώστες.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι (δηλαδή όλα σε όσα οι σύνδεσμοι αναφέρονται) άφησαν παγερά αδιάφορους ΟΛΟΥΣ τους αντιμνημονιακούς. Ενδεικτικά; σχετικά με την θέση του Γεωργίου Παντελή στον δεύτερο σύνδεσμο του newsbeast, “ο επικεφαλής της Αρχής ενάντια στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, Γιώργος Παντελής, που διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση της Αρχής στο έργο της Επιτροπής“, ποιός νοιάστηκε [;;;μήπως η ΛΑΕ και καλός νομικός ο κος Πέτρος Μηλιαράκης που δήλωναν μεγαλόστομα “και αυτό θα συμβεί(*) τον Αυγουστο του 2015] να ανασύρει και να συσχετίσει την χειρόγραφη Εισαγγελική ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Γεωργίου Παντελή ενδιαφέρουσα προσέγγιση των γεγονότων της σήμερον αλλά χωρίς αίτημα και ως εκ τούτου εκφεύγει της αρμοδιότητός μου, βλέπετε το έγγραφο https://greek-market-research.com/article/praxi-archeiothetisis-kataggelias-i-masseloy/ εντός του συνδέσμου https://greek-market-research.com/clink/giannis-masselos-parakatathiki/ .

 

(*) από τον πρώτο πιο κάτω σύνδεσμο: “Ο νέος πολιτικός φορέας Λαϊκή Ενότητα, οφείλει να αναλάβει (και θα αναλάβει!) έντονη δράση, ώστε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους να αποτελέσει κύριο αντικείμενο της πολιτικής ατζέντας εντός και εκτός της Χώρας. Το πολιτικό δε αυτό καθήκον θα επιτελεσθεί με όλους τους νόμιμους τρόπους και σε όλα τα ενδεδειγμένα Fora.

 

η λαϊκή ενότητα και η διαγραφή του χρέους, η νομική τεκμηρίωση

«Αυτό είναι επαχθές χρέος», Τι πρότειναν καθηγητές και ειδικοί στην επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του χρέους

Πέτ. Μηλιαράκης – Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν έχει συναφθεί στο Ονομα των Θεών!

Αθήνα, 7 Απριλίου 2015Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

_.

 

 

 

Πέτ. Μηλιαράκης, 24 Μαίου 2021

 

 

 

 

Υπάρχει ένα «ολόκληρο σύστημα», όπου η πολιτική μετατίθεται αμιγώς στην «επικοινωνία»! Ο πολίτης δηλαδή επιδιώκεται να μην ενημερώνεται στην ουσία των πολιτικών πραγμάτων, ώστε να μην κρίνει πολιτικές, αλλά να καταντά «καταναλωτής του πολιτικού προϊόντος».

Στο παρόν κείμενο επιχειρείται η καταγραφή της αλήθειας.

  • «ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα μέσω των «μνημονιακών δεσμεύσεων» έχουν περιορίσει σοβαρά τα εισοδήματα.

Είναι κανόνας της κοινής πείρας πως τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα για να… «ξεχρεώσει», αντί να ελαφρύνουν το δημόσιο χρέος, κατάφεραν το αντίθετο! Πρέπει οι πολιτικοί των μνημονιακών επιλογών να εξηγήσουν «πώς» μετά από τόσα δάνεια, η Ελλάδα χρωστά πολύ περισσότερα από αυτά που έλαβε για να ξεχρεώσει!..

Παραλλήλως πρέπει να εξηγηθεί γιατί έχουμε υποκύψει στις αξιώσεις της λιτότητας, που απομείωσε το ΑΕΠ της χώρας, ως εάν έχει προηγηθεί πόλεμος!

Η κατάσταση αυτή αφορά πριν την πανδημία. Η πανδημία «απλώς» λειτούργησε ως χαριστική βολή, ειδικότερα για τις οικονομικές μονάδες που μπορούσαν μέχρι τότε να αντέξουν. Έτσι, η πανδημία «έδωσε λουκέτα» στο 40% των επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας.Από κοντά είναι τα «κόκκινα δάνεια», οι πλειστηριασμοί και (προσοχή!) ο νέος πτωχευτικός νόμος, με βάση τον οποίο μπορεί να κηρυχθεί σε πτώχευση όχι μόνο ο έμπορος, αλλά και ο οποιοσδήποτε πολίτης!

(more…)