ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αθώοι οι 19 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Greek Mafia
Saturday
18/02/2023
18:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιάν. Ρουμπάτης ΕΥΠ
0

Σχόλιο GMR:   Να τιμωρηθούν με παραδειγματικές ποινές όσοι εκτόξευσαν βαρύτατες κατηγορίες κατά όλων αυτών των αθώων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των Εισαγγελέων που χωρίς αποδεικτικά στοιχεία κατέστησαν κατηγορουμένους αθώους πολίτες!

Φανταζόμαστε πως όλοι αυτοί οι αθώοι πολίτες θα στραφούν με καταγγελίες-μηνύσεις κατά όλων των παραπάνω, όσων σπίλωσαν την προσωπικότητά τους…

Όπως ακριβώς και πομπωδώς έπραξε (μήνυσε) ως Υπουργός βεβαίως βεβαίως, ο κος Υπουργός.

Δεν υπονοούμε πως συσχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο οι δύο υποθέσεις.

_.

 

 

 

 

newsbeastΚΟΙΝΩΝΙΑ, 1 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσά τους εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, «νονοί» της νύχτας, ποινικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι

Αθωωτική ήταν η κρίση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της αποκαλούμενης Greek Mafia.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία αθώους τους 19 κατηγορούμενους, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, «νονοί» της νύχτας, ποινικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι. Η υπόθεση αφορούσε έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 σχετικά με διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα. Μάλιστα, τέσσερα άτομα που μπήκαν στο στόχαστρο των αρχών ως εμπλεκόμενα έχουν δολοφονηθεί.

Η απαλλαγή των κατηγορουμένων έμοιαζε μονόδρομος καθώς, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας, το «αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο»

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στο σκέλος της υπόθεσης που παραμένει ανοικτή και αφορά αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο», τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ένα ενημερωτικό δελτίο 70 σελίδων το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Η απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, που είχαν καταγραφεί σε 90 cd , ανατέθηκε στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ. Ωστόσο, το σύνολο του περιεχομένου φέρεται να μην αξιοποιήθηκε για τεχνικούς λόγους ενώ στη συνέχεια η υπηρεσία εμφανίζεται να επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και το υλικό πέρασε στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας.

Όταν άνοιξε η αυλαία του δίκης για τις πλημμεληματικές πράξεις, υπό το φόβο της παραγραφής, διαπιστώθηκε πως στο δικαστήριο είχαν σταλεί οι αρχικές χειρόγραφες σημειώσεις . Στη συνέχεια οι δικαστές έκριναν πως μεγάλο μέρος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δεν μπορεί να αξιολογηθεί καθώς δεν υπήρχαν οι σχετικές διατάξεις για την άρση απορρήτου που θα αποτελούσε τη «σφραγίδα» νομιμότητας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα, μεταξύ των οποίων, εγκληματική οργάνωση και εκβίαση , σε πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και στα δυο σκέλη της υπόθεσης. Πλέον, την υπόθεση χειρίζεται ανακριτής ο οποίος καλείται να ρίξει φως στη διαδρομή χιλιάδων ευρώ που, σύμφωνα με την κατηγορία, έφταναν στα μέλη του κυκλώματος από 300 χαρτοπαικτικές λέσχες-καζίνο, 350 οίκοι ανοχής και 250 καταστήματα studios και strip shows» προκειμένου να εξασφαλίζουν προστασία.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Χιλιάδες παρακολουθήσεις πολιτών εν αγνοία τους από την ΕΥΠ
Wednesday
12/01/2022
13:19 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΥΠ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
0

 

Σχόλιο GMR: Η άρση απορρήτου των επικοινωνιών δικαιολογείται ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

Σε αντίθετη περίπτωση, συνυπεύθυνη ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΟΥΛΗ (και αυτοί δηλαδή που ψήφισαν όχι, αλλά στην πράξη δεν το καταπολέμησαν τριπλοσυνδυασμένα – αγωνιστικά – δικαιϊκά – πολιτικά μαζί και αλληλέγγυα με την κοινωνία, αφήστε δε τους εν κοινωνική υπνώσει διανοούμενους).

_.

 

 

 

 

InfoWar, 05 Ιαν. 2022

 

 

 

Χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λάβουν γνώση αυτής της παρακολούθησης, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ των Νικόλα Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Σταύρου Μαλιχούδη για το Reporters United.

Με εκπρόθεσμη και άσχετη τροπολογία που κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 σε πολυνομοσχέδιο με «κατεπείγουσες ρυθμίσεις» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άλλαξαν οι κανόνες για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών. Με τις υπογραφές του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, η τροπολογία στέρησε από την Αρχή του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, αν ο λόγος της παρακολούθησής τους αφορά την εθνική ασφάλεια.

(more…)

Τι γράφει στο βιβλίο του ο Βαρουφάκης για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ
Tuesday
06/08/2019
17:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Βαρουφάκης ΕΥΠ
0

Σχόλιο GMR :   Και ΓΙΑΤΙ ο Γιάνης (Ο Δημήτρης, ο Παναγιώτης, η Ζωή, ο Στάθης μιας και πολιτεύεται, ο άλλος ο Δημήτρης ο Μπελαντής, ο νομικός, που γράφει για “Μετά την Αριστερά“, δεν στριμώχνουν ένας-ένας και όλοι μαζί για το θέμα αυτό την Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ζητώντας συμπαράσταση από όλους τους πολίτες που ψήφισαν το ΟΧΙ 5/7/2015;

 

 

 

Γιάνης Βαρουφάκης, 6 Αυγούστου 2019

 

 

Ένα σκοτεινό κεφάλαιο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά τον ρόλο της ΕΥΠ, άνοιξε χθες, με την ομιλία του στην Βουλή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα, Γιάνης Βαρουφάκης.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνει τέτοια προειδοποιητικά μηνύματα προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, αν και κανείς δεν ξέρει, αν ξέρει και τι ξέρει παραπάνω, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι και μόνο η καταγγελία, που επανέλαβε χθες ο κ. Βαρουφάκης, οτι «την περίοδο του κ. Ρουμπάτη, το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον ακόμη και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είναι μια βαριά καταγγελία.

(more…)