ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Η Κύπρος δεν κείται μακράν»
Friday
07/08/2020
14:25 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος edromos ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Η ΣΥΝ-υπογραφή του κειμένου (δέκα χρόνια μνημόνια δεν συγκίνησαν για ΣΥΝ-ΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ;), ΓΙΝΕΤΑΙ, την ημέρα που η Ελλάδα, στο όνομα συμμαχίας(*) με την Αίγυπτο προχώρησε σε ΕΞΩ-ΔΙΚΑΙΙΪΚΗ παραχώρηση επί του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, παραχώρηση που θα εκμεταλλευτεί ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ η Τουρκία για πετσόκομα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ υφαλοκρηπίδας (παρά και την ισχυρή δήλωση Πάιατ εδώ για τον ενιαίο χαρακτήρα των ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ δικαιωμάτων όλων των Ελληνικών νησιών όπως και της ηπειρωτικής χώρας, βλέπετε επίσης και το ταγκ “Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας”).

Οι συν-υπογράφοντες, δεν διάβασαν εδώ και τόσες μερες το εδώ δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ;

Αναμένουμε να δούμε αντιδράσεις της ΟΜΑΔΑΣ των ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ, μετα την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου (εδώ η ανάρτηση Σταύρου Λυγερού).

 

(*) Η όποια συμμαχία, επιβεβαιώνεται εγγράφως, κατατίθεται σε όλα τα Διεθνή Δικαιοδοτικά και Πολιτικά Όργανα, αφού βέβαια ο Λαός καταστεί εκ των προτέρων κοινωνός/συμμέτοχος των σχετικών κυβερνητικών διαθέσεων.

Επίσης, η μετά την συμφωνία συμμαχίας σύναψη επί μέρους συμφωνιών, ακολουθεί την ίδια τακτική, και οφείλει να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά, ως γενεσιουργό αιτία και χρόνο/διάρκεια ζωής, την εν τη πράξει τήρηση της ΡΗΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Ας αναλογιστούν οι συμπολίτες, τα παραπάνω, και αν αυτά ισχύουν στην περίπτωση της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου.

Αν τυχόν κάποιος αντιτάξει πως τέτοιες συμφωνίες δεν γίνονται δεκτές επί του θέματος υφαλοκριπίδας – ΑΟΖ τι πιο απλό από το να επιτρέπουμε οικειοθελώς σε σύμμαχο χώρα (Αίγυπτο) όσα επιτρέπουμε στους Τούρκους, “ κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε” τις εκ μέρους της Τουρκίας παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, παραπέμποντας ταυτόχρονα, με όλες τις εκατέρωθεν καλές διαθέσεις, την προς επίλυση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας διαφορά στο αρμόδιο διεθνές δικαστήριο.

._

 

 

 

edromos-Σύνταξη, 6 Αυγούστου 2020

 

 

 

Απόπειρα διχασμού και παγίδευσης Κύπρου και Ελλάδας σε τετελεσμένα καταγγέλλουν ογδόντα δυο προσωπικότητες από ένα ευρύ φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου με μία σύντομη αλλά μεστή δήλωση που έδωσαν στην δημοσιότητα, που χαρακτηρίζει αδιανόητη οποιαδήποτε “διαπραγμάτευση” Τουρκίας και Ελλάδας όσο η πρώτη συνεχίζει τις παράνομες ενέργειές της.

Διαβάστε την δήλωση:

 

Την ίδια ημέρα που η Τουρκία κάλεσε την Ελλάδα σε “διαπραγματεύσεις” επί μιας ορισμένης ατζέντας, κατά βάση αναθεωρητικής σε ό,τι αφορά την Τουρκία και κατά την οποία “πάγωσε” τις παράνομες έρευνες του πλοίου “Oruc Reis”, η Τουρκία εξήγγειλε με Navtex έρευνες στο πλαίσιο της κυπριακής ΑΟΖ με το πλοίο “Barbaros”.

Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί να διασπάσει Κύπρο και Ελλάδα, να κατοχυρώσει ότι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες εις βάρος της κυπριακής ΑΟΖ συνιστούν τετελεσμένα και φυσικά να εκβιάσει και τα δύο κράτη με περαιτέρω επιθετικές ενέργειες. Η τουρκική κίνηση, τόσο αυτή καθαυτή όσο και στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο, αποτελεί απόπειρα παγίδευσης Κύπρου και Ελλάδας σε τετελεσμένα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε “διαπραγμάτευση” Τουρκίας και Ελλάδας, όσο η πρώτη συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας – επιπλέον της κατοχής φυσικά.

Τυχόν τέτοια επιλογή από πλευράς Ελλάδας θα συνιστά εγκατάλειψη της Κύπρου και μη εκπλήρωση έστω και των ελαχίστων υποχρεώσεων της Ελλάδας προς την Κύπρο και προς το Διεθνές Δίκαιο.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ατυχείς τις δηλώσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι άλλο “Barbaros” και άλλο “Oruc Reis”, φωτογραφίζοντας αποδοχή από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης των νέων τουρκικών τετελεσμένων επί της κυπριακής ΑΟΖ. Οι δηλώσεις αυτές είναι απαραίτητο να ανασκευαστούν άμεσα και χωρίς να δημιουργείται η παραμικρή αμφιβολία ως προς τις ελληνικές προθέσεις».

Οι υπογράφοντες-ουσες:

 1. Αγγελής Λευτέρης, καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ.
 2. Αλευρομάγειρος Δημήτρης, αντιστράτηγος ε.α., επίτιμος γενικός επιθεωρητής Στρατού, συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).
 3. Αραβανόπουλος Φίλιππος Α., καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ.
 4. Ασημακόπουλος Βασίλης, δικηγόρος-πολιτικός επιστήμονας, διδάκτωρ Πάντειου Πανεπιστημίου.
 5. Γείτονας Αθανάσιος, καθηγητής, Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, ΑΠΘ.
 6. Γεωργιάδης Γεώργιος, υποστράτηγος ε.α., πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Ξάνθης.
 7. Γεωργιάδου Δανάη, φιλόλογος-καθηγήτρια, Κύπρος.
 8. Γιαννουλοπούλου Γιάννα, καθηγήτρια, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ.
 9. Δημητρακόπουλος Αλέξανδρος, καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ.
 10. Δουλκέρη Τέσσα, καθηγήτρια, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας, ΑΠΘ.
 11. Ευαγγελίδης Χρήστος, αν. καθηγητής, Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, ΑΠΘ.
 12. Ζαρωτιάδης Γρηγόριος, αν. καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, κοσμήτορας Σχολής ΟΠΕ, ΑΠΘ.
 13. Ζερβουδάκης Εμμανουήλ, αντισυνταγματάρχης ε.α.
 14. (more…)
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί ενεργητική κοινωνία
Saturday
14/03/2020
13:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας edromos Ρούντι Ρινάλντι
0

Σχόλιο GMR:   Αγαπητέ Ρούντι Ρινάλντι (αλλά και λοιποί προβληματιζόμενοι).

Τριάντα χρόνια με νεοφιλελεύθερη επέλαση, εκ των οποίων τα τελευταία δέκα με παντοειδή εθελοεκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, νομίζουμε πως είναι υπεραρκετά.

Στην εδώ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (από πλευράς G-M-R και Ithacanet με ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ των κειμένων σε έμπρακτη συμφωνία-συνεργασία-πράξη) πρόταση/στάση ζωής μας, περιέχονται τόσο οι Αρχές και οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ οργάνωσης, για την ανασύνθεση της Ελληνικής ψυχής, όσο και οι βασικές διαπιστώσεις και για τα αίτια της παρακμιακής και παράνομης παν-κοινοβουλευτικής διαφθοράς, και για την τεκμηρίωση του ποινικού μέρους αυτής της διαφθοροποιού παρακμής και για τις δυνατότητες και τα μέσα για την εκπόνηση μιας δημοκρατικά οργανωμένης αντιστασιακής-απελευθερωτικής αναγεννητικής ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ. Οι υπάρχουσες επί μέρους και συνολικές προτάσεις, με πολλές από τις οποίες έχουμε πολλά κοινά σημεία, αφορούν το “μετά”, μόνο το “μετά”, για το οποίο “μετά”, αφθονούν οι ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΜΕΝΕΣ(*) υποσχέσεις.

Συνεχίζουμε να αναμένουμε, κρίσεις, επικρίσεις, συμπληρώσεις, διορθώσεις, δικές σας προτάσεις ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ, μα, πώς αλλιώς … ;

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ-ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ (εδώ κατακτημένος νομικός πολιτισμός).

(*) αφορά τις για το “μετά” αλληλοσφαζόμενες μεταξύ τους αντιμνημονιακ;eς υποσχέσεις. Ο λαός έχει κριτήριο και καταλαβαίνει και την ανευθυνότητα και την επικινδυνότητα και την ιδιοτέλεια των “Ο καθένας χώρια και όλοι εναντίον όλων” αντιμνημονιακών πολιτευομένων. Οι οποίοι εξ άλλου, ακόμα και μεμονωμένα αν τους εξετάσουμε, θέλουν τον λαό μόνο οπαδο-ψηφοφόρο και όχι ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ γι αυτό και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

._

 

edromos_gr, 13 Μαρτίου 2020

 

 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι έχουμε εισέλθει σε μια ειδική κατάσταση, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση στην Ελλάδα, διαφέρει από εκείνη σε άλλες χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό κατά τούτο: Πέρα από τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι ανοιχτό το μέτωπο με τις απειλές της Τουρκίας, με την πίεση που ασκεί η Άγκυρα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το προσφυγικό στον Έβρο και τις συνεχείς στρατιωτικές της προκλήσεις.

Ο διπλός χαρακτήρας της έκτακτης κατάστασης, δημιουργεί μια πιο περίπλοκη κατάσταση προς αντιμετώπιση. Απαιτεί ένα ιδιαίτερο φρόνημα που θα ξεκινά από την κατανόηση της σημασίας και των δύο αυτών μετώπων.

Στις συνθήκες αυτές, βασικό και καίριο ζήτημα είναι τι κοινωνία και τι χώρα θα προκύψει μέσα από την αντιμετώπιση των δύο μετώπων. Η συνήθης σκέψη ότι σε λίγο θα τελειώσει η πανδημία, δεν μας απαλλάσσει από το πόσο θα μας δοκιμάσει, ενώ δεν έχουμε και επαρκή στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει. Όσο για το άλλο μέτωπο, είναι ήδη ανοιχτό και όλα δείχνουν ότι θα κρατήσει για καιρό, με ένταση των προκλήσεων και μονιμοποίηση των πιέσεων.

Η χώρα μπαίνει σε ένα νέο στάδιο, μια νέα φάση που την πλησιάζει σε καταστάσεις σαν της Συρίας σε μεγάλο βαθμό. Υπερβολή; Στον Έβρο δημιουργούνται διεθνείς ζώνες όπου θα περιπολούν διάφορα στρατεύματα και ειδικές δυνάμεις, ενώ τα σύνορα θα χάσουν την σημασία που μέχρι χτες είχαν. Διάφοροι πληθυσμοί, πρόσφυγες και μετανάστες, θα απαιτείται να εγκατασταθούν εκεί ζητώντας «διεθνή προστασία» με όσα αυτή σημαίνει.

(more…)

10 αφετηριακές θέσεις, Οδοδείκτες και οπτικές για μια ταραγμένη και σύνθετη περίοδο
Tuesday
10/03/2020
01:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος edromos Ρούντι Ρινάλντι
0

Σχόλιο GMR: Θα το πούμε για πολλοστή φορά.

Σε ποιούς απευθύνεται ο Δρόμος της Αριστεράς και όσοι άλλοι προτείνουν, να γίνει αυτό, να γίνει το άλλο, ακόμα κι αν πρόκειται για καλές υπό άλλες όμως συνθήκες προσπάθειες;

Κάνουν (επιτρέπεται να κάνουν;), οι πατριώτες, οι δημοκράτες, “δημοκρατικό” διάλογο με τους εκπροσώπους της Χρεοκρατίας-Τραπεζοκρατίας, με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ΜΜΕ (βλέπε γάτα των Ιμαλαΐων και εκρήξεις θυμού κατά “ναρκέμπορου”, κλπ, κλπ, που λέει κι ο Αυτιάς), με τους εκπροσώπους λεσχών, όπως, Μπίλνερμπεργκ, Τριλάτεραλ, κλπ;

Αγαπητέ Ρούντι, μ’ όλη την εξαιρετική ευγένειά σου, το να συνδιαλέγεσαι ιντερνετικά με ενόχους σφετερισμού εθνικής κυριαρχίας και να μην απαντάς σε προτάσεις όπως η εδώ, για αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική και δημοκρατικά οργανωμένη συνέργεια, δεν μοιάζει κομμουνιστικό (εκ του communis=κοινός), αλλά κάτι σαν κονφορμιστικός ναρκισσισμός (αν όχι ευγενικός σεχταρισμός). Αναμένουμε, προσδοκώντας να παραδεχθούμε πως σφάλουμε…

._

 

e-dromos, 9 Μαρτίου 2020

 

 

 

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστούν κάποιες αφετηριακές θέσεις. Αυτές μπορεί να αποτελέσουν οδοδείκτες σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο, στην οποία περιπλέκονται όλες οι ανοιχτές αντιθέσεις του ευρύτερου γεωπολιτικού μας χώρου.

1  Αποτροπή του κοινού σχεδιασμού Ε.Ε.-Τουρκίας για μετατροπή της χώρας μας σε hot-spot και φράχτη των γεωπολιτικών μεταναστευτικών ροών. Καταγγελία αυτού του σχεδιασμού, συνοδευόμενη από εμφατική δήλωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

2 Η έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα: να αποσυμφορηθούν τώρα τα νησιά από τους εγκλωβισμένους πληθυσμούς. Αυτός είναι ελάχιστος όρος για την κοινωνική συνοχή σε μια περιοχή που απειλείται από τον τουρκικό επεκτατισμό.

3 Όχι στις μεγάλες συγκεντρώσεις μεταναστευτικών και προσφυγικών πληθυσμών στη χώρα μας. Ενάντια στα hot-spots, κλειστά ή ανοιχτά, μακριά ή κοντά στα αστικά κέντρα, ώστε να αποτραπούν οι εντάσεις στις τοπικές κοινωνίες και η αξιοποίησή τους από αλλότριες δυνάμεις, αλλά και για να αποφευχθούν ανθρωπιστικές βόμβες τύπου Μόριας.

(more…)

«Μη μου τους σταυρούς τάραττε»; To editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί
Monday
24/06/2019
01:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος edromos
0

Σχόλιο GMR : Να βαφτίσουμε αυτό το κίνημα “ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”;

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ, ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ.

 

ή Αντί για ψήφο, έχουμε την επιλογή ωραίας ψήφου.

 

edromos, 22 Ιουν. 2019

 

 

Χρειάστηκαν λίγα μόνο 24ωρα για να συντονιστούν οι παράγοντες του πολιτικού συστήματος ώστε να μην παρασυρθούν από «παροξυσμό» γύρω από την τούρκικη επιθετικότητα και όσα διαπράττονται σε Αιγαίο και Κύπρο.

Χρειάστηκαν λίγα μόνο 24ωρα για να χαρακτηριστούν σαν υπερβολικά τα ΚΥΣΕΑ, να ξαναμιλήσουμε για «στρατηγικά αδιέξοδα» και «αδυναμία» της Τουρκίας, να πανηγυρίσουμε την ώρα που η Ε.Ε. δεν παίρνει κανένα μέτρο και η Τουρκία στέλνει δεύτερο γεωτρύπανο.

Χρειάστηκαν λίγα μόνο 24ωρα για να ακούσουν όλοι την εντολή Πάιατ πηγαίνοντας, ως να ήταν χαρωπή σχολική εκδρομή, στην Τουρκία για τη συνέχιση των ΜΟΕ. Δηλαδή, για την εφαρμογή της αμερικάνικης συνταγής επικυριαρχίας και υποταγής.

Χρειάστηκαν λίγα μόνο 24ωρα για να ξαναθυμηθούμε ότι έχουμε πάλι εκλογές. Για να μας θυμίσουν όλα, μα όλα ανεξαιρέτως, τα κόμματα ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλο υπερόπλο για πάσα νόσο από την ΨΗΦΟ. Κι από κοντά οι γυρολόγοι πολιτικοί να μας στέλνουν μηνύματα στο κινητό και τον υπολογιστή ότι θέλουν τον ΣΤΑΥΡΟ μας.

(more…)