ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εθνική ομοιογένεια: Τί μας διδάσκει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Sunday
06/03/2022
17:40 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Ομοιογένεια Εθνος Θοδ. Καρναβάς Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

Θοδ. Καρναβάς, 5 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα από κάθε άποψη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα αποτελέσει ορόσημο της εποχής μας. Ένας νέος κόσμος, αυτός του αυξημένου ανταγωνισμού μεταξύ των λεγόμενων μεγάλων δυνάμεων, αναδύεται πλέον καθαρά. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα οι χώρες που βρίσκονται στα όρια γεωπολιτικών τεκτονικών πλακών να αντλήσουν τα συμπεράσματά τους από την κορύφωση της κρίσης. Και βασικό συμπέρασμα είναι η σημασία που έχει η εθνική ομοιογένεια.

Αυτή είναι το υπόστρωμα που τροφοδοτεί τη μακροχρόνια σταδιακή όξυνση, η οποία τελικά οδήγησε στην σημερινή κορύφωση με τη ρωσική εισβολή. Η Ελλάδα είναι χώρα που βρίσκεται στα όρια γεωπολιτικών τεκτονικών πλακών και βιώνει για δεκαετίες τη διαρκή απειλή του τουρκικού επεκτατισμού, η οποία στην περίπτωση της Κύπρου έγινε πράξη με την εισβολή.

Ας ξεκινήσουμε από την κορύφωση της κρίσης των τελευταίων ετών. Είναι σαφής ο εναγκαλισμός του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος της Ουκρανίας με τον δυτικό παράγοντα. Αυτό κατέστη πρόδηλο ιδιαίτερα από τα γεγονότα του 2014 και μετά. Η δυτικότροπη ελίτ, που επικράτησε μετά το πραξικόπημα του 2014, εναπόθεσε όλες τις ελπίδες της στην πρόσδεση στο δυτικό άρμα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

2015: Οι ρίζες και η κληρονομιά ενός απατηλού δημοψηφίσματος
Thursday
06/08/2020
15:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημοψήφισμα Θοδ. Καρναβάς ΣΥΡΙΖΑ
0

 

 

 

Θοδωρής Καρναβάς, 6 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Πριν από λίγες εβδομάδες συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015 για να καταργήσει τα δύο μνημόνια του 2010 και 2012, να επαναδιαπραγματευτεί τα δάνεια που τα συνόδευαν και να εφαρμόσει το ανορθωτικό “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”.

Μέχρι τότε, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είχε κλείσει την περιβόητη τέταρτη αξιολόγηση του προηγούμενου μνημονίου, λόγω των υπερβολικών αξιώσεων των δανειστών. Η νέα κυβέρνηση αμέσως ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μη δανειστεί περαιτέρω μέχρι να αναδιαρθρωθεί το χρέος. Ακόμα, ότι επρόκειτο να διαπραγματευτεί νέο, αναπτυξιακό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αντί των μνημονίων.

……Η αλήθεια είναι, βεβαίως, ότι η ομάδα Τσίπρα έκανε πραξικόπημα, πράττοντας εναντίον της βούλησης του λαού. …..

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr