ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μηνύματα με νόημα από την Καθημερινή στην κυβέρνηση
Sunday
12/03/2023
15:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Δεν,…,δεν,…,…,δεν,…, αλλά, αποφανθήκατε πως μόνο πολιτική και όχι ποινική η ευθύνη της (κάθε) κυβέρνησης, κυρία “Καθημερινή”;;;

Εξαφανίσατε αξιωματικά, δίχως να αισθανθείτε την στοιχειώδη, την παραμικρή δημοσιογραφική ευαισθησία, δεοντολογία άλλωστε, γι αυτή την αξιωματική τοποθέτηση γι αυτή την αθωωτική καμπάνια σας, για την συν-υπαιτιότητα εν τέλει (ή και υπαιτιότητα σε άλλες περιπτώσεις όπως πχ για τα μνημονια, τις Πρεσπες, κλπ), την υψηλού/ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ επιπέδου ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, υπαιτιότητα τουλάχιστον υπεύθυνη για την ανεμπόδιστη διάπραξη εγκλημάτων.

Δείτε πως αντιμετωπίζει η γειτονική Ιταλία (και όχι μόνο αυτή βέβαια) τέτοια ζητήματα: Ιταλία: Έρευνα σε βάρος των πρώην πρωθυπουργού Κόντε και υπουργού Υγείας Σπεράντσα για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

_.

 

 

 

ieidiseis.gr-newsroom, 9 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

«Η κυβέρνηση γνώριζε τις ασύλληπτες ελλείψεις, αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα, ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει», αναφέρει η Καθημερινή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Απέναντι στην επιχειρούμενη κυβερνητική προσπάθεια επικοινωνίας περί διαχρονικών παθογενειών στον ΟΣΕ τάσσεται η Καθημερινή, βάζοντας στο «στόχαστρό» της ξεκάθαρα την κυβέρνηση για την πολιτική ευθύνη που έχει για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά» για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και επισημαίνει πως «οι πολίτες προσδοκούσαν {…} ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες».

«Το γεγονός ότι πολλές από τις ασύλληπτες ελλείψεις του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν γνωστές και είχαν επισημανθεί σε στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ελαφρύνει τη θέση της σημερινής κυβέρνησης, το αντίθετο.

Σημαίνει ότι τις γνώριζε αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει. Οι πολίτες προσδοκούσαν ότι αυτή θα ήταν η διαφορά, ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες», αναφέρει το κύριο άρθρο της Καθημερινής με τίτλο: «Πολιτική ευθύνη» και συνεχίζει: «Η συστημική αποτυχία στη διαχείριση του ΟΣΕ έχει απογοητεύσει πολλούς, που βλέπουν ότι σε μερικούς ζωτικούς τομείς λίγα άλλαξαν.

Δικαιολογημένα πιστεύουν ότι πέρα από τον κάθε σταθμάρχη υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης».

===========================================================

Σχετικοί σύνδεσμοι :

Δείτε το βίντεο “«Εδώ χρειάζονται Ειδικά Δικαστήρια»! Ν.Στραβελάκης για τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων και τα Τέμπη”

 

Πηγή: ieidiseis.gr