ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τι διδάσκουν οι οικονομικές πολιτικές σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Sunday
29/01/2023
23:49 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βασ. Μπέτσης Ε.Ε. ΗΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σάβ. Ρομπόλης
0

_.

 

 

 

Σ. Ρομπόλης-Β. Μπέτσης, 29 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Η επιτάχυνση και η αναβάθμιση του καθεστώτος της παγκοσμιοποίησης, ιδιαίτερα κατά τις τρείς τελευταίες δεκαετίες, με κινητήρια δύναμη τη σύζευξη της παγκοσμιότητας της αγοράς, των νέων τεχνολογιών και της ανταγωνιστικότητας χαμηλού κόστους, λειτούργησε, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ως εργαλείο της “άνισης ανταλλαγής” και ως εκ τούτου της ανισοκατανομής του πλούτου και των εισοδημάτων. Στις συνθήκες αυτές, οι οικονομικές πολιτικές νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα, συνέβαλαν στην διεύρυνση της φτώχειας και των ανισοτήτων σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι το 2020 το 17% των Aμερικανών πολιτών και το 25% των ευρωπαίων πολιτών (Ελλάδα 28,9%) βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας. Ταυτόχρονα το ίδιο έτος σε παγκόσμιο επίπεδο το πλουσιότερο 10% ιδιοποιήθηκε το 52% του εισοδήματος και κατείχε το 76% του πλούτου( ακίνητα, τραπεζικές καταθέσεις, χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία), δηλαδή σημειώθηκε μία αύξηση του εισοδήματος και του πλούτου κατά 3,6 τρισ. δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με τις δαπάνες υγείας όλων των κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το φτωχότερο 50% ιδιοποιήθηκε μόνο το 8,5% του εισοδήματος και κατείχε μόνο το 2% του πλούτου ( 2η Έκθεση Εργαστηρίου των παγκόσμιων ανισοτήτων).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!
Thursday
19/05/2022
22:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης G-M-R ΗΠΑ Κυρ. Μητσοτάκης Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

G-M-R, 19 Μαίου 2022

 

 

 

ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!

Ή μήπως δεν καταλάβαμε;

Διαβάζουμε:

«Αντικαταστήστε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία και οι ομοιότητες με τον σημερινό ταραχώδη κόσμο είναι εφιαλτικές (…). Όπως στη Μαριούπολη σήμερα έτσι και τότε, οι αριθμητικά λιγότεροι και αποστεωμένοι από την πείνα υπερασπιστές του Μεσολογγίου, απέκρουαν ένα μετά το άλλο τα κύματα των εχθρικών επιθέσεων πριν από την τελική, απέλπιδα Έξοδό τους»

από το

https://www.imerodromos.gr/mesologgi-opos-azofstal-proklhtika-anistorhto-plunthrio-mhtsotakh-sto-kogkreso/

και

«Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη μεταξύ των αμυνόμενων της Μαριούπολης, πόλης με ελληνικό όνομα και ρίζες, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα»

από το

https://www.kathimerini.gr/politics/561864469/omilia-mitsotaki-sto-kogkreso-o-anatheoritismos-prepei-na-ittithei-ta-8-minymata-toy-prothypoyrgoy/ .

 

Βεβαίως (βεβαίως-βεβαίως!), ο συνήθως αγχωμένος, εξ αιτίας των ανομημάτων και εγκλημάτων του, έξωθεν εξαρτώμενος επικυρίαρχος επί της ελληνικής ιστορίας και επί του ελληνικού λαού πολιτικός κόσμος, μεριμνά για την υποκατάσταση (προσωρινά αναλόγως “αναγκών”) της συνήθους αριστεροδεξιάς προβοκάτσιας. Βλέπετε μπαχαλορουβίκωνες και ακροδεξιούς που διαλύουν λαϊκές αντιστάσεις όπως αυτές κατά της Χρεοκρατίας τις περιόδου 2010-2014, σε αγαστή συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες/βαθύ κράτος και δυνάμεις καταστολής. Η κύρια πλέον ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ[*] που στηρίζει το δεξιό (Κ.Μητσοτάκης) ή αριστερό (Α.Τσίπρας, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) ΝΑΤΟ/ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ (το βλέπετε εντός της επιστολής-συνδέσμου https://greek-market-research.com/clink/loykas-axelos-xanadiavazontas-ton-gkramsi-ekdoseis-stochastis/ ), περιγράφεται με ανοιχτόχρωμα ως σκουρόχρωμα μελανο(χιτωνο)χρώματα στον σύνδεσμο της G-M-R https://greek-market-research.com/article/anatreptiko-deltio-live-streaming-pempti-12-maioy-2022-youtube/ .

Σχετικός σύνδεσμος/ντροπή/ ουσιαστικότατα=σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας αλλά ποιός νοιάζεται, Η ελληνική κυβέρνηση είπε όχι σε ψήφισμα καταπολέμησης της εξύμνησης ναζισμού-νεοναζισμού! Ντρέπεται και η ντροπή

 

(*) η συστημική, δήθεν δηλαδή, αντιπολίτευση, γέννημα-θρέμα της υπέρ Χρεοκρατίας-Εξωθεν Εξάρτησης πολιτικής κατεύθυνσης/δράσης και σανίδα σωτηρίας από τυχόν (και κατά της οποίας) ενδεχόμενη σοβαρή-ηθική-επιστημονικά οργανωμένη κοινωνικοπολιτική αντίσταση-πρόταση/δράση διεξόδου από το δίδυμο Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση (όπως πχ αυτή της πιο πάνω επιστολής-συνδέσμου της G-M-R) .

======================================================================

Προσθέτουμε λοιπούς  σχετικούς συνδέσμους

Η εξόντωση των πληβείων του ναζισμού τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών

 

 

Ευρώπη, ο καταποντισμός μιας ηπείρου
Friday
06/05/2022
03:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ευρώπη Ηλίας Φιλιππίδης ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
0

_.

 

 

 

 

 

Ηλ. Φιλιππίδης, 1 Μαίου 2022

 

 

 

 

Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει περιορισθεί κατά μία ήπειρο και ποια μάλιστα, αυτή που υπήρξε το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού.

του Ηλία Φιλιππίδη

 

1.  Οι γεωπολιτικές αλλαγές στον πλανήτη μας.

 Πριν από 335 εκ. χρόνια όλη η ξηρά της Γης είχε ενωθεί σε μία μόνο ήπειρο, την Παγγαία, η οποία από τα 175 εκ. χρόνια και μετά άρχισε να διασπάται, για να δημιουργηθούν τελικά οι σημερινές ήπειροι.

Αυτός είναι ο γεωλογικός κόσμος της Γης. Όμως πάνω σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο πλανήτη μας έχουν δημιουργηθεί δύο επιπλέον κόσμοι: ο φυσικός κόσμος της ζωής και ένας ακόμη πιο ιδιαίτερος κόσμος, ο ανθρώπινος πολιτισμός.  Το περίεργο είναι, ότι οι ιδιαιτερότητες, που παρατηρούνται σε κάθε ένα από αυτά τα τρία επίπεδα, δεν ακολουθούν μία κλιμακωτή διάταξη. Έτσι το φυσικό περιβάλλον και παρόλες τις καταστροφές, που έχει υποστεί από τον άνθρωπο, είναι πιο συνεκτικό από ότι τα άλλα δύο επίπεδα και αυτό οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος κατασκευάζει τον πολιτισμό του όχι με βάση την συνεκτικότητα της Φύσεως αλλά με βάση τον γεωλογικό κατακερματισμό των ηπείρων.

Αν δεχθούμε, ότι οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ήταν ηπειρωτικοί ευρωπαϊκοί εμφύλιοι πόλεμοι, η περίοδος του Ψυχρού πολέμου αλλάζει το παγκόσμιο γεωπολιτικό πρότυπο και το προσομοιάζει με το σύστημα διαχωρισμού της γήινης λιθόσφαιρας σε τεκτονικές πλάκες.

Τότε ήταν τρείς: Ο Δυτικός κόσμος με κέντρο τις ΗΠΑ, ο Ανατολικός με κέντρο την Σοβιετική Ένωση και ο Τρίτος κόσμος, όπου  το παγκόσμιο ενδιαφέρον ελκυόταν από τον αντιαποικιακό απελευθερωτικό αγώνα των αποικιών και το Κίνημα των Αδεσμεύτων, με επικεφαλής την Γιουγκοσλαβία, την Ινδία και την Αίγυπτο.

(more…)

Η Μαντλίν Ολμπράιτ είχε κάνει ίσως την πιο ανατριχιαστική δήλωση που έχει γίνει ποτέ από πολιτικό (vid)
Saturday
16/04/2022
21:14 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ ΝΑΤΟ
0

Σχόλιο GMR: Και “ασφαλώς”, Μαντλίν Ολμπράιτ: «Υπήρξε μια παθιασμένη δύναμη για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» λέει ο Μπιλ Κλίντον.

Κατά τα λοιπά, Η κληρονομιά της Μαντλίν Ολμπράιτ περιλαμβάνει εκατομμύρια θύματα.

_.

 

 

 

gazzeta_newsroom, 24 Μαρ. 2022

 

 

 

 

H Υπουργός Εξωτερικών του Μπιλ Κλίντον, Μαντλίν Ολμπράιτ είχε ρωτηθεί για τα παιδιά που πέθαναν στους βομβαρδισμούς του Ιράκ.

Η Μαντλίν Ολμπράιτ έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, έχοντας μία γεμάτη και πλούσια σταδιοδρομία στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, καθώς εκτός από πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ήταν και η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Ωστόσο, παρά το πλούσιο βιογραφικό της στο μυαλό των κάπως μεγαλύτερων σε ηλικία δεν θα μείνει για κάποιο από τα επιτεύγματά της, αλλά για μία δήλωσή της για τον πόλεμο του Ιράκ.

Μία δήλωση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πιο ανατριχιαστική, κυνική ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την, που έχει γίνει από πολιτικό παγκοσμίως, καθώς αφορούσε θανάτους παιδιών.

Στις 12 Μαΐου του 1996 λοιπόν η τότε εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS και της είχε γίνει η παρακάτω ερώτηση από την Lesley Stahl: «Έχουμε ακούσει οτι έχουν πεθάνει μισό εκατομμύριο παιδιά. Είναι περισσότερα από όσα πέθαναν στην Χιροσίμα. Άξιζε αυτό το τίμημα;».

Τότε η Μαντλίν Ολμπράιτ είχε απαντήσει: «Νομίζω οτι είναι σκληρή η επιλογή. Νομίζουμε οτι το τίμημα άξιζε». Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς μιλάμε για παιδιά. 500.000 παιδιά που έχασαν (σ.σ σύμφωνα με φήμες που υπήρχαν τότε) την ζωή τους στους βομβαρδισμούς του Ιράκ.

Φυσικά, αργότερα προσπάθησε να ανασκευάσει, ρίχνοντας την ευθύνη στην δημοσιογράφο που υιοθετεί την ιρακινή προπαγάνδα, αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση με την απάντηση που έδωσε.

 

Ποια ήταν η Μαντλίν Ολμπράιτ (Madeleine Albright)

Η Μαντλίν Γιάνα Κόρμπελ Ολμπράιτ (γεννήθηκε ως Μαρί Γιάνα Κορμπελόβα, γεν. 15 Μαΐου 1937) ήταν Αμερικανίδα διπλωμάτης και πολιτικός. Ήταν η πρώτη γυναίκα Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας στο αξίωμα την περίοδο 1997-2001, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

Γεννήθηκε στο Σμίχοφ της Πράγας στην πρώην Τσεχοσλοβακία. Μαζί με την οικογένεια της η Ολμπράιτ μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τσεχοσλοβακία. Ο πατέρας της, ο διπλωμάτης Γιόζεφ Κόρμπελ, μετοίκησε με την οικογένεια του στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η Ολμπράιτ έγινε Αμερικανίδα πολίτης το 1957. Η Ολμπράιτ αποφοίτησε από το κολλέγιο Ουέλσλεϊ το 1959 και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1975, γράφοντας τη διατριβή της για την Άνοιξη της Πράγας. Εργάστηκε ως βοηθός του γερουσιαστή Έντμουντ Μάσκι πριν λάβει αξίωμα υπό τον Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Υπηρέτησε σε αυτή τη θέση μέχρι το 1981, όταν ο Τζίμι Κάρτερ δεν επανεξελέγη ως πρόεδρος.

Αφού εγκατέλειψε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ολμπράιτ προσχώρησε στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστήμιου Τζόρτζταουν και ήταν σύμβουλος των υποψηφίων των Δημοκρατικών για την εξωτερική πολιτική. Μετά την νίκη του Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 1992, η Ολμπράιτ τον βοήθησε να συγκροτήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του. Το 1993 ο Κλίντον την διόρισε πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. Διατήρησε την θέση της μέχρι το 1997 όταν διαδέχθηκε τον Ουόρεν Κρίστοφερ ως Υπουργό Εξωτερικών, θέση την οποία κράτησε μέχρι την λήξη της θητείας του Κλίντον το 2001.

Η Ολμπράιτ ήταν η πρόεδρος της Albright Stonebridge Group από το 2009. Ήταν καθηγήτρια στην πρακτική της διπλωματίας στην Σχολή της Διπλωματικής Υπηρεσίας στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν. Τον Μάιο του 2012, βραβεύτηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Η Ολμπράιτ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

24 Μαρτίου 1999: Το ΝΑΤΟ ξεκινάει τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας
Saturday
16/04/2022
20:56 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ ΝΑΤΟ
0

_.

 

 

 

Χρήσ. Δεμέτης, 24 Μαρ. 2022

 

 

 

 


Για 78 ημέρες τα βομβαρδιστικά της Συμμαχίας χτύπαγαν πόλεις και χωριά – 2300 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν 1.130 πολεμικά αεροσκάφη.

 

Εικοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 24η Μαρτίου του 1999, όταν το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, μετά την άρνηση της τελευταίας να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου.

Η επίσημη κωδική ονομασία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ ήταν Operation Allied Force.

 

Οι βομβαρδισμοί διήρκεσαν σχεδόν 3 μήνες και ακολουθήθηκαν από χερσαία εισβολή. Ήταν η πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους, μετά τις λανθασμένες εκτιμήσεις της Μαντλίν Ολμπράιτ που απεβίωσε πριν λίγες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό πως εν μέσω βομβαρδισμών, η Washington Post σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της ότι η κυρία Ολμπράιτ έκρινε λανθασμένα τις προθέσεις του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Η εφημερίδα χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς “πόλεμο της κυρίας Ολμπράιτ” και υποστήριξε ότι τόσο η υπουργός Εξωτερικών όσο και οι σημαντικότεροι σύμβουλοί της εκτίμησαν λανθασμένα πως ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας θα υποχωρούσε. Η πεποίθηση αυτή της Ολμπράιτ, έσπρωξε την Αμερική και το ΝΑΤΟ να προχωρήσουν στη στρατιωτική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει προετοιμασίες για ενδεχόμενη αντίσταση της σερβικής πλευράς.

(more…)

Rand: Πώς προκάλεσαν οι ΗΠΑ την Ρωσία στην Ουκρανία
Saturday
02/04/2022
22:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΗΠΑ Ουκρανικό Ρωσία
0

_.

 

 

 

 

SLpress.gr, 29 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τους σχεδιασμούς και τα σενάρια, διαρκών προκλήσεων των ΗΠΑ προς την Ρωσία, αλλά και “αντεπίθεση” της τελευταίας στην Ουκρανία, καταγράφει άρθρο του  antiwar.com, το οποίο βασίζεται στην Έκθεση Rand του 2019 . Με δεδομένο ότι ο Rand είναι μια αμερικανική κυβερνητική δεξαμενή σκέψης που λαμβάνει τα τρία τέταρτα της χρηματοδότησής της από τον αμερικανικό στρατό, οι αναφορές και τα σενάρια που αναλύονται έχουν βαρύτητα.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου Ρικ Στέρλινγκ (ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο) η Έκθεση Rand του 2019 με τίτλο «Υπερέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας», τόνιζε ότι ο στόχος των ΗΠΑ είναι να υπονομεύσουν τη Ρωσία όπως ακριβώς έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Ψυχρό Πόλεμο. Αντί να «προσπαθούμε να παραμείνουμε μπροστά» ή να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις ΗΠΑ στο εσωτερικό ή στις διεθνείς σχέσεις, η έμφαση πρέπει να  δίνεται στις προσπάθειες και τις ενέργειες για την υπονόμευση του καθορισμένου αντιπάλου Ρωσίας, είναι το νόημα της Έκθεσης σύμφωνα με τον Στέρλινγκ.

Σημειώνει ότι η έκθεση απαριθμεί τα αντιρωσικά μέτρα χωρισμένα στους ακόλουθους τομείς: οικονομικός, γεωπολιτικός, ιδεολογικός/πληροφοριακός και στρατιωτικός. Αξιολογούνται σύμφωνα με τους αντιληπτούς κινδύνους, τα οφέλη και η «πιθανότητα επιτυχίας». Επίσης η  έκθεση αναφέρει ότι η Ρωσία έχει «βαθιά εδραιωμένες» ανησυχίες για δυτικές παρεμβάσεις και πιθανή στρατιωτική επίθεση. Αυτά τα “άγχη”, όπως αναφέρει, «θεωρούνται ευάλωτα προς εκμετάλλευση».   Η αιτία των ρωσικών ανησυχιών δεν αναφέρεται, ωστόσο επισημαίνεται πως οι Ρώσοι έχουν εισβάλει πολλές φορές και ότι είχαν 27 εκατομμύρια θανάτους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Όταν ο Μπάιντεν εκβίαζε την Ουκρανία (video)
Thursday
31/03/2022
23:26 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΗΠΑ Ουκρανικό Τζο Μπάιντεν
0

_.

 

 

 

 

SLpress.gr, 21 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Με τον τίτλο «Οι ΗΠΑ….. σεβάστηκαν την κυριαρχία της Ουκρανίας», χρήστης του Twitter παρουσιάζει βίντεο με δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, δεξαμενής σκέψης των ΗΠΑ. Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο Μπάιντεν δεν προσδιορίζεται ακριβώς, αλλά από τις αναφορές παραπέμπει στη διετία 2014-2016, καθώς ακούγονται τα ονόματα του Πέτρο Ποροσένκο, προέδρου την περίοδο εκείνη στην Ουκρανία και του Αρσένι Γιάτσενιουκ, τότε πρωθυπουργού της χώρας. Τότε ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για πολιτικό εκβιασμό της ουκρανικής ηγεσίας, από την οποία ζήτησε ν’ απολύσει τον γενικό εισαγγελέα, προκειμένου να της δοθεί εγγύηση δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Λέει ο Μπάιντεν (από το σημείο που ξεκινάει το απόσπασμα): «… πήγα, υποθέτω, τη 12η ή 13η φορά στο Κίεβο και έπρεπε να ανακοινώσω ότι υπήρχε άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια εγγύηση δανείου και υπήρχε δέσμευση από τον Poroshenko και από τον Yatsenyuk ότι θα αναλάμβαναν δράση κατά του γενικού εισαγγελέα και δεν το έκαναν! Έτσι βγήκα στη συνέντευξη και είπα ότι δεν θα δώσω… δεν θα σας δώσουμε το δισεκατομμύριο δολάρια και είπαν ότι δεν έχετε καμία εξουσία! Δεν είσαι πρόεδρος! Ο πρόεδρος είπε… τηλεφώνησέ του! (γέλια από το ακροατήριο).

Είπα ότι σου λέω δεν παίρνεις το δισεκατομμύριο δολάρια, είπα ότι δεν παίρνεις το δισεκατομμύριο και θα φύγω από εδώ μέσα, νομίζω ότι ήταν 6 ώρες, είπα ότι θα φύγουμε σε έξι ώρες, αν ο εισαγγελέας δεν απολυθεί, δεν παίρνεις τα λεφτά! Αντε, π… γιε! (γέλια από το ακροατήριο) Απολύθηκε! Και έβαλαν κάποιον που ήταν αξιόπιστος τότε!».

Δείτε και το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Saturday
07/11/2020
18:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΗΠΑ
0

 

 

 

Μαν. Κοττάκης, 7 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

Αμέσως μετά το πρώτο διάγγελμα Τραμπ, με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβήτησε τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και έθεσε ζήτημα νοθείας στις εκλογές, εμφανίστηκαν στην Ουάσινγκτον αλλά και στην Αθήνα οι συνήθεις «πάστορες» για το καθιερωμένο κήρυγμα.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

«δημοκρατία»

Οι «προστάτες» της δημοκρατίας που δήθεν απειλείται από την προσφυγή του πλανητάρχη στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας του. Πράγματι, η δημοκρατία απειλείται.

Και στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην πατρίδα μας.

Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές και οργανώνεται ο δημόσιος διάλογος στις δυτικές δημοκρατίες στις ημέρες μας απέχει παρασάγγας από αυτόν που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Και από αυτόν που περιγράφει ο Αλέξις Ντε Τοκβίλ στο κλασικό βιβλίο του «Η Δημοκρατία στην Αμερική».

Τι είδαμε στις ΗΠΑ που συμπτωματικώς το βλέπουμε σε παραλλαγές και εδώ; Τη δικτατορία των δημοσκοπήσεων, η οποία συγκρατεί διά της χειραγώγησης το μεγάλο κύμα από το να γίνει τεράστιο πολιτικό τσουνάμι.

(more…)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο έχει οδηγηθεί στο περιθώριο
Wednesday
04/03/2020
21:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΗΠΑ
0

Σχόλιο GMR: Πωπω πω ένα χαστούκι!

Ζαλιστήκαμε! (Όσοι κατάλαβαν την ΟΥΣΙΑ της αμερικανιάς)

._

 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ , 4 Μαρτίου 2020

 

 

Η Τουρκία έχει αποκλειστεί από τα ενεργειακά φόρουμ της ανατολικής Μεσογείου λόγω των δικών της ενεργειών, ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία έχει οδηγηθεί στο περιθώριο της ενεργειακής εξίσωσης της Ανατολικής Μεσογείου με δική της υπαιτιότητα προχώρησε ο Τζόσουα Βολζ, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα ενέργειας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο υπό την αιγίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας για θέματα ενέργειας και γεωπολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτο.

Σχετικά με την ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στο «Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο» (East Med Gas Forum), ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατύπωσε τη πάγια αμερικανική θέση που θέλει την Ουάσιγκτον να στηρίζει όλες τις περιφερειακές συνέργειες υπό την προϋπόθεση ότι προωθούν εκ της φύσεως τους τη συνεργασία χωρίς αποκλεισμούς.

(more…)