ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ουκρανικό: Ο αμερικανικός “γνωστικός πόλεμος” και η κινεζική ανάγνωσή του
Tuesday
07/05/2024
14:42 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Χριστάκος ΗΠΑ Ουκρανικό Ρωσία
0

_.

 

 

 

 

Γιώργος Χριστάκος, 7 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ανάγνωση της ουκρανικής κρίσης από δεξαμενές σκέψης του Πεκίνου είναι διπλή: Πρώτον, είναι μια συντονισμένη στρατιωτικο-νομισματική προσπάθεια των ΗΠΑ να διαλύσουν την αμοιβαία επωφελή οικονομική σχέση ΕΕ-Ρωσίας. Δεύτερον, μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις “γνωστικού πολέμου” (cognitive warfare) απέτυχαν να προκαλέσουν τη δυσαρέσκεια του ρωσικού λαού οδηγώντας στην ανατροπή Πούτιν, αλλά πέτυχαν το Κρεμλίνο να μη διαγνώσει σωστά τις ΝΑΤΟϊκές προθέσεις ώστε να δράσει έγκαιρα και αποφασιστικά στο πολεμικό πεδίο.

Ο “γνωστικός πόλεμος” είναι μη-συμβατικός πόλεμος, όπου το μυαλό είναι το πεδίο μάχης. O Ζενγκ Γιόνγκνιαν (Πρόεδρος του Τσιάνχαϊ Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων) παρατηρεί ότι επειδή οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι δεν είναι πια παντοδύναμες, στρέφονται στον “γνωστικό πόλεμο”. Με αυτόν επωφελούνται των “διεθνών κανόνων” που επιβάλλει η Δύση και που οι Κινέζοι αποκαλούν “Λιουσού” (εξαιρετικά εύκαμπτο είδος ιτιάς), υποδηλώνοντας ότι οι Δυτικοί ερμηνεύουν τους κανόνες πάντα σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.

Η ουκρανική κρίση και η δεκαπλάσια αύξηση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποτελούν μέρος σχεδίου με απώτερο στόχο την εκροή κεφαλαίων της παγκόσμιας κεφαλαιαγοράς προς την αμερικανική κεφαλαιαγορά. Στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ομολογούν ότι είναι προς το στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ να διατηρήσουν την Ευρώπη ως αγορά δολαρίων. Γνωρίζουν ότι το μόνο νόμισμα που μπορεί να απειλήσει το δολάριο σήμερα είναι το ευρώ – εξαιρετικά “θανατηφόρο” όταν το δολάριο αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.