ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πίτσος: Η επιχείρηση που έβαλε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κάθε ελληνικό σπίτι
Saturday
17/10/2020
20:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΠΙΤΣΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Ο μεταπολιτευτικό κομματικός συνδικαλισμός, εξαντλήθηκε στον συνδυασμό κομματικού και συντεχνιακού κέρδους.

Φυσική συνέπεια, ή εκ των έσω υπονόμευση της ενότητας της εργατικής τάξης(εκ του τρόπου της “χοντροκομένης” /χωρίς συνολικό στόχο-σκοπό, αντιπαράθεσης με εργοδότες, ίσως υπονόμευσης και ελληνικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών), ή υπονόμευση δημοκρατικών (βελτιωτικών της εργασίας και της διαβίωσης διεκδικήσεων σε εθνικό επίπεδο) αγώνων και μάλιστα αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικα τριπλοσυνδυασμένων, εν τέλει η αναγωγή του λαϊκού δίκιου σε δίκιο των πολιτευομένων (αριστερών-δεξιών μικρή σημασία είχε έκτοτε).

Οι δε συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν και έχουν προοπτική, εγκλωβισμένη στις προσωπικές επιλογές και διάρκειες ζωής των “παραγόντων” χωρίς καμμία εργατοενωτική ταξική βάση.

._

 

 

 

 

Γιώρ. Σαρρής, 17 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

 

Δημιουργήθηκε μόλις 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Κολοκοτρώνη, εξαγοράστηκε το 1977 από τους Γερμανούς και τώρα πάει Τουρκία

 

 

Με το επικείμενο κλείσιμο του εμβληματικού εργοστασίου της εταιρείας Pitsos στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και την απόφαση της μητρικής εταιρείας Bosch Siemens Hausegerate (BSH) να μεταφέρει την παραγωγή από την χώρα μας στη γειτονική Τουρκία, κλείνει οριστικά και ένας τεράστιος κύκλος ιστορίας για τις πασίγνωστες ηλεκτρικές συσκευές που επί δεκαετίες έμπαιναν σε κάθε ελληνικό σπίτι, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι το τελευταίο ορεινό χωριό. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις πιο παλιές και γνωστές εταιρείες που γεννήθηκε, εξελίχθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα παρέχοντας αμέτρητα προϊόντα σε γενιές και γενιές.

Για να αντιληφθούμε πόσο μακρά είναι η ιστορία της «Πίτσος» αρκεί να αναλογιστούμε ότι δημιουργήθηκε μόλις… 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Γέρος του Μοριά έφυγε από τη ζωή το 1843 και η επιχείρηση δημιουργήθηκε το 1865.

 

Το ξεκίνημα από το μαγαζάκι κοντά στη μητρόπολη Αθηνών

Η ομώνυμη οικογένεια Πίτσος ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα με ένα μαγαζάκι κατασκευής μικρών οικιακών συσκευών και θερμοσιφώνων λαδιού, επί της οδού Περικλέους, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω από τον σημερινό μητροπολιτικό ιερό ναό Αθηνών. Οι κάτοικοι της περιοχής πήγαιναν εκεί και αγόραζαν μεταξύ άλλων ψυγειάκια νερού με βρυσάκι τα οποία κρέμαγαν στον τοίχο, θερμάστρες της εποχής και αργότερα γκαζιέρες τις οποίες η οικογένεια εξήγαγε και σε διάφορες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, δείτε σπουδαίες ΦΩΤΟ αρχείου, διαφημίσεις και video της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr