ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δώδεκα χρόνια από το έγκλημα της Marfin: Στο μνημείο των θυμάτων η Σακελλαροπούλου – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου
Sunday
08/05/2022
03:35 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Marfin Αικ. Σακελλαροπούλου Παρακράτος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Σωστότατο πως διαπράχθηκε ΕΓΚΛΗΜΑ. Όμως, για την ακρίβεια, διαπράχθηκαν ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Το ένα είναι η βαλτή φωτιά (από το γνωστό εδώ και δεκαετίες αριστεροδεξιό παρακράτος που αποτελεί ενεργούμενο του “βαθέως κράτους” εσωτερικού και εξωτερικού). Το άλλο είναι η εργοδοτική ευθύνη μαζί με τις ευθύνες γιατρού εργασίας-τεχνικού ασφαλείας (ίσως και της επιτροπής Υ.Α.Ε. αν έδειξε φιλεργοδοτική στάση), που μέσω της γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου και του σχετικού κανονισμού εργασίας όφειλαν να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με τον Νόμο. Αυτό το δεύτερο έγκλημα θα είχε αποτραπεί, αν η Δικαιοσύνη δεν έκανε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τα στραβά μάτια όταν μόνο μια εξωτερική σκάλα μπορούσε να σώσει την κατάσταση (το πιο απλό), ένα σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, ένας κανονισμός Υ.Α.Ε. που να προβλέπει διακοπή εργασιών σε τέτοιες συνθήκες, κλπ.

Αυτά όμως, “μη κακά” για την κα Καtina https://greek-market-research.com/clink/katina-stin-proedria-tis-dimokratias/. Άραγε, πως πήγε η τιμωρία του δευτέρου εγκλήματος, κυρία Καtina;;;

_.

 

 

 

 

 

Newsbeast, 5 Μαίου 2022

 

 

 

 

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Marfin, στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν για τα οικονομικά μέτρα του πρώτου μνημονίου.

Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν 4 μηνών έγκυος, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης, και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο, στις 5 Μαΐου 2010, όταν εγκλωβίστηκαν μαζί με τους συναδέλφους τους μέσα στο φλεγόμενο υποκατάστημα της τράπεζας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

«12 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν», προσθέτει.

«12 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Μαρφίν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί και οι ένοχοι να μείνουν ατιμώρητοι. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους που αναζητούν ακόμη δικαίωση» σημειώνει.

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση».

 

Πηγή: newsbeast.gr