ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Λούκα Κατσέλη στο ΔΣ fund διαχείρισης κόκκινων δανείων
Saturday
04/04/2020
13:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος NPEs Σχέδιο Ηρακλής Λούκα Κατσέλη ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

 

 

NewMoney, 24 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η ίδια αρνείται ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη” – Ο νόμος που πήρε το όνομά της θωράκισε τους αδύναμους δανειολήπτες, αλλά έκρυψε πολλούς στρατηγικούς κακοπληρωτές και παρέλυσε το τραπεζικό σύστημα.

 

Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μετέπειτα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας επί ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται ως μέλος πολυεθνικού fund διαχείρισης κόκκινων δανείων. Η γυναίκα που έδωσε το όνομά της στο νόμο, ο οποίος προστάτευσε επί πολλά χρόνια την πρώτη κατοικία πολιτών αδύναμων να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και «έκρυψε» αρκετούς στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ καθυστέρησε την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, λίγο μετά τις εκλογές του 2019 ανέλαβε θέση μη εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση της εταιρείας «Πέπερ Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», αυστραλιανών συμφερόντων.

Ο γνωστός “νόμος Κατσέλη” -που αργότερα έγινε νόμος Σταθάκη– “τοποθέτησε” ουσιαστικά την πρώην υπουργό και πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας στο πλευρό των αδύναμων δανειοληπτών, στη συνείδηση των πολιτών, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την εκμετάλλευση του νόμου από στρατηγικούς κακοπληρωτές και την παραλυσία του τραπεζικού συστήματος επί χρόνια. Τώρα, η εμφάνισή της στη διοίκηση -έστω και ως μη εκτελεστικό μέλος- μιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων “θολώνει” την εικόνα της και δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα στους πολίτες.

Η Λούκα Κατσέλη ρωτήθηκε από το liberal.gr -το οποίο παρουσίασε το θέμα- γι αυτή την εξέλιξη κι αρνήθηκε ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη”, ενώ υποστήριξε ότι ο ρόλος της «δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από το να διαχειρίζεται τα χρέη για το καλό της εταιρείας διαχείρισης, όπως και του ίδιου του οφειλέτη».

(more…)