ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Λούκα Κατσέλη στο ΔΣ fund διαχείρισης κόκκινων δανείων
Saturday
04/04/2020
13:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος NPEs Σχέδιο Ηρακλής Λούκα Κατσέλη ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

 

 

NewMoney, 24 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

Η ίδια αρνείται ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη” – Ο νόμος που πήρε το όνομά της θωράκισε τους αδύναμους δανειολήπτες, αλλά έκρυψε πολλούς στρατηγικούς κακοπληρωτές και παρέλυσε το τραπεζικό σύστημα.

 

Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μετέπειτα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας επί ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται ως μέλος πολυεθνικού fund διαχείρισης κόκκινων δανείων. Η γυναίκα που έδωσε το όνομά της στο νόμο, ο οποίος προστάτευσε επί πολλά χρόνια την πρώτη κατοικία πολιτών αδύναμων να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και «έκρυψε» αρκετούς στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ καθυστέρησε την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, λίγο μετά τις εκλογές του 2019 ανέλαβε θέση μη εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση της εταιρείας «Πέπερ Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», αυστραλιανών συμφερόντων.

Ο γνωστός “νόμος Κατσέλη” -που αργότερα έγινε νόμος Σταθάκη– “τοποθέτησε” ουσιαστικά την πρώην υπουργό και πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας στο πλευρό των αδύναμων δανειοληπτών, στη συνείδηση των πολιτών, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την εκμετάλλευση του νόμου από στρατηγικούς κακοπληρωτές και την παραλυσία του τραπεζικού συστήματος επί χρόνια. Τώρα, η εμφάνισή της στη διοίκηση -έστω και ως μη εκτελεστικό μέλος- μιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων “θολώνει” την εικόνα της και δημιουργεί αντικρουόμενα συναισθήματα στους πολίτες.

Η Λούκα Κατσέλη ρωτήθηκε από το liberal.gr -το οποίο παρουσίασε το θέμα- γι αυτή την εξέλιξη κι αρνήθηκε ότι “πέρασε στην αντίπερα όχθη”, ενώ υποστήριξε ότι ο ρόλος της «δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από το να διαχειρίζεται τα χρέη για το καλό της εταιρείας διαχείρισης, όπως και του ίδιου του οφειλέτη».

Η εταιρεία Pepper Hellas που με τη σημερινή της μορφή εμφανίζεται να έχει συσταθεί πριν από δυο χρόνια (22/1/2018), δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ουσιαστική λειτουργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Λούκα Κατσέλη, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα, μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά της εξαγοράς της από τον αυστραλιανό όμιλο Link μέσα στο 2020.

Η Λούκα Κατσέλη εμφανίζεται να συμμετέχει λίγες μέρες μετά τις εκλογές, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Πέπερ Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», με διακριτικό τίτλο «Pepper Ελλάς E.Δ.Α.Δ.Π.» και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 144973001000 με έδρα το Μαρούσι Αττικής. Η εταιρεία αυτή με μετοχικό κεφάλαιο 515.000 ευρώ σήμερα, φιλοδοξεί να γίνει μια από τις ισχυρότερες «κυνηγούς κεφαλών» στα κόκκινα δάνεια με διεθνείς «πλάτες». Σε αυτήν η κα Κατσέλη τοποθετήθηκε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στις 31 Ιουλίου 2019, δηλαδή μόλις λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, με τετραετή θητεία που λήγει στις 9 Μαϊου 2024.

Στην εταιρεία, διευθύνων σύμβουλος -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ- είναι ο Ηλίας Ζιώγας, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκτιμητών ακινήτων Ελλάδας.

Τον Αύγουστο του 2019, η εταιρεία Πέπερ Ελλάς τροποποίησε το κατασταστικό της ώστε να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης απαιτήσεων από συμβάσεις δανείων ή πιστώσεων ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Πηγή: newmoney.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.