ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στυλιανίδης: «Δεν ήμουν ανεπάγγελτος – Ηταν εθνικό μου καθήκον να αναλάβω το υπουργείο
Sunday
13/02/2022
02:23 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κακοκαιρία Χρήστος Στυλιανίδης
0

Σχόλιο GMR: Δεν ήταν αρμοδιότητα του (και των αρίστων γενικότερα) να ενεργοποιήσει τα παρακάτω (και όχι μόνο αυτά);

 Επιμένω ότι την ώρα της μάχης χρειάζεται το συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων που δεν υπάρχει στη χώρα.

Η ασάφεια και η έλλειψη συντονισμού της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με ιδιωτική εταιρεία αλλά ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν η Αττική Οδό. Ειδικά οι Αττικές Διαδρομές διαβεβαίωσαν ότι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και διέθετε παραπάνω οχήματα.

_.

 

 

 

Χρήστος Στυλιανίδης, 29 Ιαν. 2022

 

 

 

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι ανέλαβε το υπουργείο από εθνικό καθήκον, άφησε αιχμές για μια ακόμη αφορά στους μετεωρολόγους ενώ αναφέρθηκε στην αδυναμία κυρίως της Αττικής οδού να διαχειριστεί τις συνθήκες που επικράτησαν.

Εξηγήσεις για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδας» και την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες πολίτες έδωσε από το βήμα της υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χρήστος Στυλιανίδης παραδέχθηκε για μια ακόμη φορά τα λάθη και της αστοχίες της κρατικής μηχανής, εξηγώντας παράλληλα όπως είπε τη σημασία του έργου και της αποστολής του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι ανέλαβε το υπουργείο από εθνικό καθήκον, δεν ήρθε ως Μεσσίας , ούτε ο ίδιος ήταν ανεπάγγελτος, άφησε αιχμές για μια ακόμη αφορά στους μετεωρολόγους ενώ αναφέρθηκε στην αδυναμία κυρίως της Αττικής οδού να διαχειριστεί τις συνθήκες που επικράτησαν.

«Θα μιλήσω με ειλικρίνεια και δεν θα εξωραΐσω όσα έγιναν και δεν θα ισχυριστώ ότι δεν υπήρξαν αστοχίες και σφάλματα, είπε. Από την πρώτη στιγμή απευθύναμε μια ειλικρινή και διόλου προσχηματική συγγνώμη. Πρέπει όμως για να πάμε μπροστά να αποτιμήσουμε ακριβοδίκαια την κατάσταση. Μόνο έτσι θα κατανοήσουμε τι έγινε τι δεν έγινε και γιατί», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

(more…)