ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ελληνικό: Ξεφτιλίστηκε η δημόσια περιουσία – Από «επενδυτικό θαύμα», τώρα η Lamda πουλά στην ελίτ «οικόπεδα με θέα»!
Sunday
20/02/2022
15:25 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Ελληνικό Παντ. Λαμψιώτης ΤΑΙΠΕΔ
0

Σχόλιο GMR: Θυμίζουμε και την ανάρτηση μας εδώ, ΤΑΙΠΕΔ, ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ολόκληρης της Κατοχικής Βουλής.

_.

 

 

 

 

 

SporTime/Παντ. Λαμψιώτης, 15 Φεβ. 2022

 

 

 

 

 

Σε φάμπρικα για real estate μετέτρεψε τη δημόσια περιουσία των Ελλήνων στο Ελληνικό, η ιδιοκτήτρια εταιρεία με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Ελληνικό: Ένα ακόμα μεγάλο φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας του Έλληνα, εξελίσσεται στο project του Ελληνικού, που όλοι θυμόμαστε πως παρουσιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων από την κυβέρνηση. Μεγάλα λόγια ειπώθηκαν, μακέτες επί μακετών παρουσιάστηκαν, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υποσχέθηκαν.

Κι όμως, στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου που είχε δημοσιεύσει η ιδιοκτήτρια του Ελληνικού Lamda Development παρουσιάζεται μια «αλλαγή» στα σχέδια του Ομίλου Λάτση, σχετικά με το έργο του Ελληνικού. Και ποια είναι αυτή; Ότι η Lamda που επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου πήρε το Ελληνικό έναντι του εξευτελιστικού αντιτίμου των 935 εκατ. ευρώ (ενώ πραγματογνώμονες εκτιμούν την αξία της έκτασης τρεις και τέσσερεις φορές ακριβότερα), δεν θα κατασκευάζει τα υπερπολυτελή ακίνητα (βίλες) όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, άλλα θα μοσχοπουλάει μόνο τα επί μέρους οικόπεδα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, που θα χτίζουν ό, τι θέλουν – όπως θέλουν!

Δηλαδή, κανονικό ξεπούλημα (δημόσιας) γης, για να διαμορφωθεί μια «πολιτεία» πλουσίων! Η λεγόμενη… επένδυση και «αναβάθμιση» της περιοχής, αποδεικνύεται τελικά ένα κανονικότατο άρμεγμα του δημοσίου από φραγκάτους και ολιγάρχες, που θα αγοράζουν «οικόπεδα με θέα» έναντι περίπου 7 εκ. ευρώ έκαστο. Και κάπως έτσι, χτίζοντας ο καθένας τη… βιλάρα του (με δικά του έξοδα), θα γίνεται η περιβόητη «αστική ανάπλαση» που υποσχόταν η κυβέρνηση!

Το «πολυτιμότερο οικόπεδο της Ευρώπης» χαρίστηκε έναντι πινακίου φακής στους ολιγάρχες και φαίνεται πως πάνε περίπατο και οι… μακέτες, και οι θέσεις εργασίας και όλα τα «φούμαρα» που πούλησαν οι κυβερνήσεις στους «ιθαγενείς», για να στηθεί ακόμα μια «επένδυση» κερδοσκοπίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Αξίζει να αναλογιστούμε πως ο αρχικός σχεδιασμός της Lamda, ήταν να κατασκευαστούν 500 κατοικίες την πρώτη πενταετία, άλλα στη συνέχεια όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου η ζήτηση ήταν μεγάλη και ο σχεδιασμός… άλλαξε, με την απόφαση να μιλά για 1.500 με 2.000 κατοικίες την πρώτη πενταετία, και συνολικά… 9.000 κατοικίες!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν για τι τεράστια έσοδα της εταιρείας μιλάμε σχετικά με το «φιλέτο» του Ελληνικού, άλλα και για ποιο λόγο υπάρχει υψηλή ζήτηση, αφού οι εργολάβοι «μυρίστηκαν» τους προνομιακούς όρους που έχει πετύχει η Lamda για τις οικοδομές που θα γίνουν στο Ελληνικό, μετά το πλήθος ειδικών ρυθμίσεων πού έχει περάσει με διάφορες τροπολογίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για διευκόλυνση «του επενδυτή».

Μια τεραστίων διαστάσεων αρπαχτή με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας εκτυλίσσεται στο Ελληνικό. Ένα πολύτιμο κομμάτι γης που κάποτε ανήκε στον ελληνικό λαό, κατασπαράσσεται ως αντικείμενο δοσολοψίας μεταξύ ανθρώπων της «ελίτ», αφού οι «επενδυτές» αφέθηκαν ελεύθεροι να κάνουν κερδοσκοπικά όργια.

Και παράλληλα ο απλός έλληνας που έβαλε πλάτη για τρία μνημόνια, που δέχθηκε να του κοπούν συντάξεις και μισθοί, που δέχθηκε άγρια φορολογία και ήρθε αντιμέτωπος με τη φτωχοποίηση, βλέπει σήμερα να γίνεται δώρο στους ολιγάρχες η δημόσια περιουσία, ενώ ακόμα ακούει πως «μαζί τα φάγαμε»

 

Πηγή: sportime.gr

 

 

Επιτροπή Υπεράσπισης Ελληνικού: Οι τελευταίες σκανδαλώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις
Saturday
01/05/2021
17:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ελληνικό
0

Σχόλιο GMR: Μα πως περίμενε η Επιτροπή να αποτρέψει τα Μνημονιακά σχέδια για το Ελληνικό, αφού ποτέ δεν δέχθηκε την παραμικρή συνεργασία;

Η υπόθεση θυμίζει τον άλλον αγώνα για το MALL Αμαρουσίου, που κρίθηκε με Δικαστική Απόφαση “παράνομη η ανέγερση, αλλά λόγω του μεγέθους του έργου μη αναστρέψιμη”.

Επισημαίνουμε, πως οι αριστερές οργανώσεις που αγωνίστηκαν και για τις δύο περιπτώσεις ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, αρνούνται μετά βδελυγμίας να ακολουθήσουν την τριπλοσυνδυασμενη αντιμετώπιση, δηλαδή, ΚΑΙ Αγωνιστικά (μέτωπο όχι κοματικοσεχταριστικά) ΚΑΙ Δικαιϊκά (κατεβάζοντας το θέμα στο πεζοδρόμιο και διαδηλώνοντάς το ως και Διεθνώς και σε διεθνείς δικαστικούς θεσμούς και σε κοινωνίες) ΚΑΙ Πολιτικά (καταγγέλλοντας την επιχειρηματικοπολιτικοδικαστική ΔΙΑΠΛΟΚΗ εν προκειμένω το Ελληνικό και διασύνδεση με ΜΝΗΜΟΝΙΑ, από το πεζοδρόμιο και ενώπιον του Αρείου Πάγου ως και Διεθνώς).

Επισημαίνουμε επίσης, πως οι εν λόγω οργανώσεις και οι πολιτικοί τους εκφραστές, επιτίθενται μαχητικότατα κατά των μηνύσεων και των μηνυτών εσχάτης μνημονιακής προδοσίας.

Επισημαίνουμε ακόμα, πως το τυχοδιωκτικότερο πολιτικό σχήμα, στην ουσία πρόσωπο, που εμφανίστηκε ποτέ, πραγματοποίησε την καλύτερη ως νομική μεθοδολογία μήνυση εσχάτης προδοσίας-σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας (το 2018 έστω και καθυστερημένα), μήνυση όμως καθαρά για κομματική διαφήμιση, με άρνηση κάθε μετωπικής και τριπλοσυνδυασμένης υποστήριξης αυτής της μήνυσης και με ταυτόχρονη άνευ αιτίας εξύβριση των υπολοίπων από το 2010 μηνύσεων (ως “επιζήμιες”) και μηνυτών(ως “ιδιοτελείς”). Αποτέλεσμα: αυτή η μήνυση ΔΕΝ διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Βουλή, οι δε μηνυτές ισχυρίζονται (και όπως διαφαίνεται θα το ισχυρίζονται επ’ άπειρον, παρ’ ότι είναι εμφανές πως η μήνυση ετέθη εις το ΑΡΧΕΙΟ, άλλως προς τι η παθητικότητα αναμονής; ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ), πως η Εισαγγελία δεν τους πληροφορεί για την τύχη της μήνυσης, κάτι που δεν στέκει διότι ο κάθε μηνυτής με την ταυτότητα του λαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για την πορεία της μήνυσης του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών (Αθηνών εν προκειμένω) κτίριο 16 ισόγειο απέναντι από την είσοδο.

Αυτά για να ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ και για να κατανοούμε πως προδοθηκαν ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ οι εξεγέρσεις 2011-2014 https://greek-market-research.com/clink/oi-aganaktismenoi-pane-plateia/.

_.

 

 

 

InfoWar, 29 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

Για μία επιλογή κατάφωρα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος στην περίπτωση της «επένδυσης» του Ελληνικού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ευρεία Επιτροπή Υπεράσπισης του Ελληνικού.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής αναλύει τις διευκολύνσεις και τα δικαιώματα που δίνει στον επενδυτή ο πρόσφατα ψηφισθείς – από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ – νόμος 4787/21, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η μεταβίβαση δεν έχει γίνει ακόμη και ο επενδυτής δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ από το εξευτελιστικό τίμημα απόκτησης της έκτασης».

Η Επιτροπή κάνει λόγο για ξεπούλημα μιας δημόσιας περιουσίας ανεκτίμητης αξίας και για μοντέλο ανάπτυξης που «θα έχει πρόσκαιρα αποτελέσματα, είναι ευάλωτο στα γυρίσματα της οικονομικής συγκυρίας και θα ανατροφοδοτήσει τους όρους αναπαραγωγής νέων κρίσεων».

Τέλος, τονίζει πως «η εμβληματική όπως εμφανίζεται επένδυση του Ελληνικού, δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά το εύκολο και γρήγορο κέρδος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», ενώ δεσμεύεται να προβάλλει «την ευεργετική για την κοινωνία επίδραση (περιβαλλοντική, αναπτυξιακή, κοινωνική) που θα είχε η αξιοποίηση του χώρου για τη δημιουργία ενός δημόσιου μητροπολιτικού πάρκου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής:

ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με το ν. 4787/21 (ΦΕΚ 44/Α/26-3-2021) που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή, με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, εκπληρώνεται μια ακόμη προϋπόθεση για την οριστική μεταβίβαση στη Lamda Development της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και μέσω αυτής του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ η μεταβίβαση δεν έχει γίνει ακόμη και ενώ ο επενδυτής δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ από το εξευτελιστικό τίμημα απόκτησης της έκτασης, ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει έργα/παρεμβάσεις μέσα σε αυτήν, μεταξύ των οποίων και τη συνολική ή επιμέρους περίφραξη της. Ειδικότερα με τον νόμο αυτόν ρυθμίζονται μια σειρά ζητήματα όπως:

· Η διανομή της ιδιοκτησίας του ακινήτου (70% – 30%) και το δικαίωμα της επιφανείας για 99 χρόνια επί αυτού, με τρόπο που ευνοεί τον επενδυτή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Και τούτο διότι:

(more…)