ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Επιτροπή Υπεράσπισης Ελληνικού: Οι τελευταίες σκανδαλώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις
Saturday
01/05/2021
17:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ελληνικό
0

Σχόλιο GMR: Μα πως περίμενε η Επιτροπή να αποτρέψει τα Μνημονιακά σχέδια για το Ελληνικό, αφού ποτέ δεν δέχθηκε την παραμικρή συνεργασία;

Η υπόθεση θυμίζει τον άλλον αγώνα για το MALL Αμαρουσίου, που κρίθηκε με Δικαστική Απόφαση “παράνομη η ανέγερση, αλλά λόγω του μεγέθους του έργου μη αναστρέψιμη”.

Επισημαίνουμε, πως οι αριστερές οργανώσεις που αγωνίστηκαν και για τις δύο περιπτώσεις ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, αρνούνται μετά βδελυγμίας να ακολουθήσουν την τριπλοσυνδυασμενη αντιμετώπιση, δηλαδή, ΚΑΙ Αγωνιστικά (μέτωπο όχι κοματικοσεχταριστικά) ΚΑΙ Δικαιϊκά (κατεβάζοντας το θέμα στο πεζοδρόμιο και διαδηλώνοντάς το ως και Διεθνώς και σε διεθνείς δικαστικούς θεσμούς και σε κοινωνίες) ΚΑΙ Πολιτικά (καταγγέλλοντας την επιχειρηματικοπολιτικοδικαστική ΔΙΑΠΛΟΚΗ εν προκειμένω το Ελληνικό και διασύνδεση με ΜΝΗΜΟΝΙΑ, από το πεζοδρόμιο και ενώπιον του Αρείου Πάγου ως και Διεθνώς).

Επισημαίνουμε επίσης, πως οι εν λόγω οργανώσεις και οι πολιτικοί τους εκφραστές, επιτίθενται μαχητικότατα κατά των μηνύσεων και των μηνυτών εσχάτης μνημονιακής προδοσίας.

Επισημαίνουμε ακόμα, πως το τυχοδιωκτικότερο πολιτικό σχήμα, στην ουσία πρόσωπο, που εμφανίστηκε ποτέ, πραγματοποίησε την καλύτερη ως νομική μεθοδολογία μήνυση εσχάτης προδοσίας-σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας (το 2018 έστω και καθυστερημένα), μήνυση όμως καθαρά για κομματική διαφήμιση, με άρνηση κάθε μετωπικής και τριπλοσυνδυασμένης υποστήριξης αυτής της μήνυσης και με ταυτόχρονη άνευ αιτίας εξύβριση των υπολοίπων από το 2010 μηνύσεων (ως “επιζήμιες”) και μηνυτών(ως “ιδιοτελείς”). Αποτέλεσμα: αυτή η μήνυση ΔΕΝ διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Βουλή, οι δε μηνυτές ισχυρίζονται (και όπως διαφαίνεται θα το ισχυρίζονται επ’ άπειρον, παρ’ ότι είναι εμφανές πως η μήνυση ετέθη εις το ΑΡΧΕΙΟ, άλλως προς τι η παθητικότητα αναμονής; ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ), πως η Εισαγγελία δεν τους πληροφορεί για την τύχη της μήνυσης, κάτι που δεν στέκει διότι ο κάθε μηνυτής με την ταυτότητα του λαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για την πορεία της μήνυσης του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών (Αθηνών εν προκειμένω) κτίριο 16 ισόγειο απέναντι από την είσοδο.

Αυτά για να ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ και για να κατανοούμε πως προδοθηκαν ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ οι εξεγέρσεις 2011-2014 https://greek-market-research.com/clink/oi-aganaktismenoi-pane-plateia/.

_.

 

 

 

InfoWar, 29 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

Για μία επιλογή κατάφωρα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος στην περίπτωση της «επένδυσης» του Ελληνικού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ευρεία Επιτροπή Υπεράσπισης του Ελληνικού.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής αναλύει τις διευκολύνσεις και τα δικαιώματα που δίνει στον επενδυτή ο πρόσφατα ψηφισθείς – από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ – νόμος 4787/21, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η μεταβίβαση δεν έχει γίνει ακόμη και ο επενδυτής δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ από το εξευτελιστικό τίμημα απόκτησης της έκτασης».

Η Επιτροπή κάνει λόγο για ξεπούλημα μιας δημόσιας περιουσίας ανεκτίμητης αξίας και για μοντέλο ανάπτυξης που «θα έχει πρόσκαιρα αποτελέσματα, είναι ευάλωτο στα γυρίσματα της οικονομικής συγκυρίας και θα ανατροφοδοτήσει τους όρους αναπαραγωγής νέων κρίσεων».

Τέλος, τονίζει πως «η εμβληματική όπως εμφανίζεται επένδυση του Ελληνικού, δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά το εύκολο και γρήγορο κέρδος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», ενώ δεσμεύεται να προβάλλει «την ευεργετική για την κοινωνία επίδραση (περιβαλλοντική, αναπτυξιακή, κοινωνική) που θα είχε η αξιοποίηση του χώρου για τη δημιουργία ενός δημόσιου μητροπολιτικού πάρκου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής:

ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με το ν. 4787/21 (ΦΕΚ 44/Α/26-3-2021) που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή, με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, εκπληρώνεται μια ακόμη προϋπόθεση για την οριστική μεταβίβαση στη Lamda Development της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και μέσω αυτής του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ η μεταβίβαση δεν έχει γίνει ακόμη και ενώ ο επενδυτής δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ από το εξευτελιστικό τίμημα απόκτησης της έκτασης, ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει έργα/παρεμβάσεις μέσα σε αυτήν, μεταξύ των οποίων και τη συνολική ή επιμέρους περίφραξη της. Ειδικότερα με τον νόμο αυτόν ρυθμίζονται μια σειρά ζητήματα όπως:

· Η διανομή της ιδιοκτησίας του ακινήτου (70% – 30%) και το δικαίωμα της επιφανείας για 99 χρόνια επί αυτού, με τρόπο που ευνοεί τον επενδυτή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Και τούτο διότι:

κατά τον υπολογισμό δεν αφαιρέθηκαν προηγουμένως οι κοινόχρηστοι/κοινωφελείς χώροι οι οποίοι ούτως ή άλλως θα περνούσαν στο ελληνικό δημόσιο και χωρίς διανομή. Επιλέχτηκε δηλαδή ο επαχθέστερος για το δημόσιο υπολογισμός, έτσι ώστε να χαριστεί στον επενδυτή ένα μέρος του ποσοστού κυριότητας που του αναλογούσε.

αξιοποιήθηκε προηγούμενη φωτογραφική τροποποίηση του δικαιώματος επιφανείας (του δικαιώματος δηλαδή του επενδυτή να εκμεταλλεύεται για 99 χρόνια την έκταση που παραμένει κυριότητας του ελληνικού δημοσίου), που είχε γίνει με τον πτωχευτικό κώδικα πέρσι τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα κατάτμησης του δικαιώματος αυτού χωρίς τη συναίνεση του δημοσίου και δικαίωμα σε τρίτο να εγγράψει υποθήκη, προσημείωση, οποιοδήποτε εμπράγματο βάρος επί του δικαιώματος αυτού, χωρίς να διασφαλίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα πάρει πίσω τα ακίνητα ελεύθερα βαρών μετά τη λήξη του.

· Δίνεται η δυνατότητα στον επενδυτή να περιφράξει το σύνολο της έκτασης ή επιμέρους τμήματά της, απαγορεύοντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

· Περιορίζεται δραστικά η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, δημιουργούνται ιδιωτικές παραλίες κατά παράβαση του Συντάγματος.

· Παρέχονται ορισμένες διευκολύνσεις στον επενδυτή όπως:

-Η ενιαία λειτουργία συγκεκριμένων εμπορικών χρήσεων, που προβλέπονται στη γενική κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή».

-Η λειτουργία ξενοδοχείων και τουριστικών εγκαταστάσεων συνιδιοκτησίας σε ψηλά κτίρια.

-Ειδικές ρυθμίσεις για την έκδοση αδειών οικοδομικών έργων και κατασκευών, η αντικατάσταση της άδειας με απλή έγκριση από το Γραφείο Ελληνικού για όποιο έργο βρίσκεται εκτός κτιριακών ενοτήτων των ζωνών ανάπτυξης και του πάρκου και περαιτέρω συμπίεση των προθεσμιών στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, ακόμη και στο 10ήμερο, ειδάλλως θεωρείται ότι η αρμόδια υπηρεσία συναινεί.

-Η πραγματοποίηση από τον επενδυτή ορισμένων έργων, πριν από το οριστικό κλείσιμο της αγοραπωλησίας της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

-Η απαλλαγή από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά, αμοιβή ή δικαίωμα υπέρ του δημόσιου, της μεταβίβασης των εμπράγματων δικαιωμάτων επί της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. την οποία θα αγοράσει ο επενδυτής.

Και όλα αυτά γιατί;

Για να ξεπουληθεί στην κυριολεξία μια δημόσια περιουσία ανεκτίμητης αξίας, προκειμένου να χτιστεί μια περίκλειστη «πόλη μέσα στην πόλη» πλουσίων. Με πλέον των 3 εκ. τ.μ. κτίσματα, με δεκάδες υψηλά κτίρια 25 έως και 50 – 60 μέτρων, με 7 ουρανοξύστες των 200 μ., με χιλιάδες κατοικίες, χώρους υπηρεσιών και μεγάλα εμπορικά κέντρα, με ξενοδοχεία και ένα τεράστιο καζίνο.

Διανύουμε μια περίοδο όπου, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά, αναπτύσσονται μαζικά κινήματα με πρωτεργάτες τους νέους, γίνεται ευρύτερα συζήτηση και προωθούνται διαφορετικές επιλογές (απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον κ.λ.π.). Ενώ στόχος διεθνών πολιτικών είναι η λήψη μέτρων και η αναπροσαρμογή των προτύπων ανάπτυξης στην κλιματική αλλαγή, στη χώρα μας προωθείται μια τερατώδης επένδυση real estate. Όταν ακόμα και η περιβαλλοντική μελέτη των ίδιων των επενδυτών, βαθμολογεί το σχέδιο αρνητικά με -2 ως προς τις επιπτώσεις του σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Ταυτόχρονα, το Δημόσιο αποποιείται την τελευταία ευκαιρία μιας σχεδιασμένης θετικής επίδρασης στο μικροκλίμα όχι των νοτίων προαστίων, αλλά ολόκληρου του Λεκανοπέδιου της Αττικής, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Αντί για μια τέτοια παρέμβαση συμβατή με τον άνθρωπο και το περιβάλλον, προβάλλονται ως πρότυπο ανάπτυξης οι ουρανοξύστες πλάι στη θάλασσα, οι «τοίχοι» από μπλοκ πανύψηλων κτιρίων γύρω-γύρω από το όποιο πάρκο και το παράδειγμα του Λας Βέγκας και του Ντουμπάι.

Το επιχείρημα των υποστηρικτών αυτού του είδους αξιοποίησης του Ελληνικού, ότι θα επενδυθούν μεγάλα κεφάλαια που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, είναι κάλπικο. Κατ αρχήν δεν θα δημιουργήσει μόνο αλλά και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας, πλήττοντας καίρια τις γύρω του τοπικές αγορές. Επίσης, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει σταδιακά, ανάλογα με τους ρυθμούς υλοποίησης της επένδυσης (για τους οποίους διατυπώνονται βάσιμα ερωτηματικά από διάφορες πλευρές), θα είναι σε μεγάλο βαθμό χωρίς δικαιώματα, επισφαλείς και χαμηλά αμειβόμενες.

Όλο αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, θα έχει πρόσκαιρα αποτελέσματα, είναι ευάλωτο στα γυρίσματα της οικονομικής συγκυρίας και θα ανατροφοδοτήσει τους όρους αναπαραγωγής νέων κρίσεων.

Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η εμβληματική όπως εμφανίζεται επένδυση του Ελληνικού, δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά το εύκολο και γρήγορο κέρδος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την ενημέρωση των πολιτών, για την προοπτική και τα αποτελέσματα που θα έχει. Για τους άμεσους και μακροπρόθεσμους κινδύνους που εγκυμονεί.

Προβάλλοντας, επίσης, την ευεργετική για την κοινωνία επίδραση (περιβαλλοντική, αναπτυξιακή, κοινωνική) που θα είχε η αξιοποίηση του χώρου για τη δημιουργία ενός δημόσιου μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής. Αξιοποίηση ρεαλιστική και ελάχιστου κόστους, αναγκαία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Απρίλιος 2021

 

 

Πηγή: info-war.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.