ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το ΕΔΑΔ ήρε την ασυλία του Πάνου Καμμένου, μετά από προσφυγή της Ντόρας Μπακογιάννη: Κακώς δεν δικάστηκε τον Ιούλιο του 2018
Thursday
22/12/2022
14:02 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αρθρο 86Σ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΔΑΔ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ Ντ. Μπακογιάννη Πάν. Καμμένος
0

Σχόλιο GMR: Αυτή η απόφαση του ΕΔΑΔ, εξουδετερώνει το ανεξέλεγκτο (“βάσει” του άρθρου 86Σ) της διάπραξης ποινικών αδικημάτων από υπουργούς και πρωθυπουργό και δικαιώνει τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86Σ.

Ακούν οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι νομικοί και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οι Εισαγγελείς;

Αυτή η απόφαση του ΕΔΑΔ συνιστά απάντηση του ΕΔΑΔ προς τον Κο Γ. Κασιμάτη, ο οποίος τον Φεβρουάριο 2014 απέρριπτε (“θα μας διώξουν απ’ όλα τα δικαιϊκά φόρα όλου του κόσμου“) οποιαδήποτε προσπάθεια περιθωριοποίησης[*] του άρθρου 86Σ για τον ποινικό έλεγχο (σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας-εσχάτη προδοσία) των υπαιτίων της εφαρμογής των μνημονίων. Αυτή η απόφαση τοποθετείται ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ σχετικά με την στέρηση φυσικού δικαστή στις παντελώς αδιάβαστες και φυσικά ανεξέταστες δικογραφίες εσχάτης προδοσίας και στην επ’ ευκαιρία εκτέλεσης κυβερνητικών καθηκόντων εφαρμογή μνημονίων.

Επίσης: Το ΕΔΑΔ θεωρεί επίσης πως “η κοινοβουλευτική ασυλία (σημ.G-M-R, που δεν επιτρέπει στον καταγγέλλοντα πρόσβαση σε δίκη) πρέπει να ειναι ανάλογη και να έχει θεμιτό στόχο“. Αυτή η διατύπωση συμφωνεί απόλυτα με τον καθηγητή Ανδρέα Δημητρόπουλο, ο οποίος θεωρεί ότι τα μνημόνια αποτέλεσαν πράξεις “επ’ ευκαιρία” εκτελέσεως των κυβερνητικών καθηκόντων και όχι “σύμφωνα με” αυτά, άρα τα μνημόνια και η σχετική ποινική “ασυλία” τους, προσκρούουν σε μη θεμιτό στόχο και πρέπει οι σχετικές καταγγελίες να διερευνηθούν δικαστικά. Οι σχετικές δικογραφίες έμειναν αδιάβαστες-ανεξέταστες στην βουλή, οπότε έχουμε στέρηση φυσικού δικαστή ακόμα και με το άρθρο 86Σ, συνολικά στέρηση φυσικού δικαστή για κολάσιμες ποινικά πράξεις και για ασυλία μη θεμιτής στόχευσης εκ μέρους πολιτικών προσώπων/υπουργών/πρωθυπουργών.

 

[*] — απέναντι στο, όπως θέλει να εφαρμόζεται το 86Σ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό προσωπικό, πλην του κου Ν.Κακλαμάνη ο οποίος στις αρχές των μνημονίων είχε δηλώσει:”αν γίνει στη Βουλή ζήτημα για μηνύσεις εσχάτης προδοσίας εγώ θα ψηφίσω να διαβιβασθεί στην τακτική δικαιοσύνη” και “φυσικά”, ούτε η Ζ. Κωνσταντοπούλου ούτε το ΚΚΕ έθεσαν ποτέ τέτοιο ζήτημα και οι σχετικές δικογραφίες ούτε που διαβάστηκαν από τους βουλευτές.

_.

 

 

 

 

hellasjournal- παραπολιτικά, 20 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Υπέρ της προσφυγής της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του Πάνου Καμμένου για το γεγονός ότι είχε επικαλεστεί την ασυλία του προκειμένου να μην επιτρέψει στην ελληνική Δικαιοσύνη να εξετάσει μήνυση σε βάρος του για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η υπόθεση αφορούσε προσβολές από τον Πάνο Καμμένο, τον Ιούλιο του 2018, κατά της αξιοπρέπειας της Ντόρας Μπακογιάννη και της μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη.

Διαβάστε την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο facebook:

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια.

Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε.

Εφ’ εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας».

Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια.
Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων το…Δείτε περισσότερα

Δείτε όλο το κείμενο Judgment_Bakoyanni_v__Greece.

Διαβάστε πιο κάτω την μετάφραση

Απόφαση του Δικαστηρίου

Το Δικαστήριο επανέλαβε ότι το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαστήριο μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς – όπως π.χ βουλευτικής ασυλίας – οι οποίες είναι αναλογικές και έχουν θεμιτό σκοπό.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα να κινήσει ποινικά διαδικασία κατά υπουργού, εντός σύντομου χρονικού ορίου.

Η κυρία Μπακογιάννη είχε υποβάλει ποινική μήνυση με σκοπό την προστασία της φήμης της. Κλειδί για αυτό θα ήταν η δημοσίευση της απόφασης στην υπόθεση, η οποία όσον αφορά τους ιδιώτες στην Ελλάδα ήταν δυνατή μόνο σε ποινικές υποθέσεις.

Επί της αδυναμίας κινήσεως ποινικής διαδικασίας της είχε στερήσει την ευκαιρία να προστατεύσει τη φήμη της

Επιπλέον, το Δικαστήριο σημείωσε ότι η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου έναντι της κας Μπακογιάννη – με συκοφαντικό tweet – δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητές του στους ρόλους του ως υπουργού ή ως Βουλευτής

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άρνηση άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου παρεμπόδισε την πρόσβαση σε δικαστήριο, κατά παράβαση του άρθρου 6 § 1 της Σύμβασης.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Άρση ασυλίας βουλευτή του ΜέΡΑ25 : Κοινοβουλευτική δικτατορία καταγγέλλει ο Βαρουφάκης
Monday
30/11/2020
16:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντιπροσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΜέΡΑ25
0

 

Σχόλιο GMR: Η ΑΓΑΣΤΗ κατά κάθε διαδήλωσης (ιδία 2011-2014) συνεργασία μπαχαλάκηδων με δυνάμεις καταστολής, είναι από όλους, εκτός της Ελληνικής Δικαιοσύνης (Ε.Δ.)! βιωματικά διαπιστωμένη.

Μπαχαλάκηδες και Αστυνομικοί βαρούν τους διαδηλωτές.

Φυσικά, ουδόλως ενοχλήθηκε η Ε.Δ. από τους κοινοβουλευτικούς πατερούληδες.

Τι καλύτερη ευκαιρία για την διωκόμενη βουλευτή, να μεταβληθεί από κατηγορούμενη σε κατήγορο και μάλιστα να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος της μπαχαλοαστυνομικής συνεργασίας, υπενθυμίζοντας και πρότερες σχετικές καταγγελίες του ΚΚΕ «Kουκουλοφόροι» του συστήματος και Νέα ένταση με ΚΚΕ για τις συλλήψεις , το οποίο όμως δεν θέλησε να “τραβήξει” το θέμα ως εκεί που έπρεπε.

Εν τέλει, διωκόμενη βουλευτής, ΚΚΕ και κομπανία(ΣΥΡΙΖΑ=Χρεοκρατια-ΜέΡΑ25=Αποεθνοποίηση & Αναγνώριση του Χρέους, τι ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ!), υπερασπίστηκαν την λειτουργία ντροπή του άρθρου 86Σ, όπως ακριβώς ΑΚΡΩΣ ΑΦΑΣΙΑΚΑ/Δεν είδα-Δεν άκουσα, έπραξαν με τις μηνύσεις/ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ εσχάτης μνημονιακής προδοσίας, αυτοκαθιστάμενοι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ (ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ-ΛΑΟΥ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ) του Μνημονιακού Εγκλήματος.

 

Υπάρχει επίσης, πάμε σε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες τώρα απ αυτές που δεν τις γράφει η ιστορία-τις γράφουν οι συνειδήσεις, η ΕΠΙΣΗΜΗ διαβεβαίωση συνεργασίας Αστυνομίας-μπαχαλάκηδων (το βάθος το της οποίας ουδέποτε διερευνήθηκε εισαγγελικοδικαστικά) του νομικού και υποψηφίου βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κου Κ.Παπαδάκη, από την εδώ Το μήνυμα του Πολυτεχνείου νίκησε – Αποτιμήσεις της επόμενης μέρας ανάρτησή μας, όπου και το σχετικό απόσπασμα:

 

———————–

(**) Ο κος Παπαδάκης έχει ΠΛΗΡΗ και “δικαιολογητική” ΓΝΩΣΗ των συνεπειών των μπαχαλοσυνεργατών της ανταρσυα:

Διαφορετικά, πρόκειται για μία αυθαιρεσία πολύ μεγαλύτερη από εκείνου του «μπάχαλου» που πετάει μία πέτρα στην αστυνομία, ύστερα τρυπώνει στο κοινό μπλοκ των διαδηλωτών για να κρυφτεί και εξαιτίας της ενέργειάς του αυτής το κοινό μπλοκ των διαδηλωτών που δεν ρωτήθηκε ούτε συναίνεσε για αυτήν την πράξη, αντιμετωπίζει τα χημικά και το ξύλο.”

Πέρα από το ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για πέταγμα μιας πέτρας, αλλά για συστηματική-χρόνια διάλυση κάθε διαδήλωσης ιδιαίτερα από 2011 ως 2014, σε συνεργασία με την αστυνομία, προσθέτουμε:

Εμείς ενημερώνουμε τον κο Παπαδάκη, πως το “μπάχαλο” με την “μικρότερη της αστυνομικής αυθαιρεσία” που τυγχάνει της ιδεολογικονομικοπολιτικής στήριξης του ευρύτερου πολιτικού χώρου του ως και μέχρι ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ (σε αντίθεση με το ΚΚΕ), δεν κρύβεται, μπλέκεται με διαδηλωτές απειλώντας τους με γυαλισμένο μάτι και με σιδεροσφυριά κάτω από τα μπουφάν.

——————————————–

Υπάρχει επίσης και το το “τεκμήριο της διαφορετικότητας”! Ιωάννα Κούρτοβικ!: Το τεκμήριο της διαφορετικότητας, όπως τα συνεργαζόμενα με κάθε καρυδιάς πολιτικάντικο καρύδι ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν.

Πίσω από αυτήν την αγιογραφία, κρύβεται ένα πρόσωπο, “εξέχον”, ως ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και νομικός υπερασπιστής ΚΑΙ ιδεολογικός υπερασπιστής.

Αυτό (το και ειδικότερο και γενικότερο φυσικό και ιδεολογικό πρόσωπο), ΓΝΩΣΤΟ ως εχθρικό μέχρι θανάτου προς την άρχουσα τάξη, ας βγάλουν βέβαια τα μάτια τους, έχει ΔΥΟ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΡΤΕΝΑΙΡ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Τακτικές, του τύπου, πότε αλληλοσκοτωνομένοι και πότε αγαστά συνεργαζόμενοι, οι αριστεροί της διαφορετικότητας”, ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ κατά κάθε τριπλοσυνδυασμένης αγωνιστικά-δικαιϊκά-πολιτικά! (Όχι κομματικά) κοινωνικής αντίστασης.

Το “ενοχλητικό” για την κοινωνία, είναι, πέραν της ωμής απειλής διαδηλωτών με μπαχαλοσιδεροσφυριά (για να υπακούσουν και αποδεχθούν τις προβοκατόρικες μεθόδους τους οι πολίτες, αντί να βγάλουν τα μάτια τους με το σύστημα σε καταδικές τους διαδηλώσεις), πως πλασάρονται και από τα ΜΜΕ, ως, καλοί άνθρωποι, που δεν θέλουν να μας βάλουν στο κεφάλι τις απόψεις τους με τα σφυριά, αλλά πρόκειται για , “«μία χούφτα απλούς λαϊκούς ανθρώπους» υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ιδιοτελή σκοπό την κατάχρηση της εξουσίας, αλλά να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στην κοινωνία.”.

Όσο για την εμφάνιση κάποιας γνήσιας, δηλαδή τριπλοσυνδυασμένης αγωνιστικά/οικονομικοδικαιϊκά/πολιτικά (Όχι κομματικά) αντιμνημονιακής παρουσίας, μην την είδατε μην την απαντήσατε ΣΤΑ ΜΜΕ που συμπαθούν ακόμα και την ατομική τρομοκρατία.

 

Κι αν η κοινωνία δεν δεχθεί την επ’ αυτής αντιστασιακή κυριαρχία τους, της σπάνε και το κεφάλι, άντε και καμιά “παράπλευρη απώλεια”. Άσε που σε όλα τα εδώ https://greek-market-research.com/clink/ergasia-dikaio/ κομβικής σημασίας εργατικά ζητήματα επί των οποίων τους ζητήθηκε μελέτη και συνδικαλιστική-νομική συνεργασία (παρών και ο Νίκος Γουρλάς/Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων:”είναι καλή ιδέα”) εκώφευσαν, ως ευρύτερος “αντισυστημικός-αναρχικός αλλά και Τι κι αν είναι κατοχή πολιτευόμενος σχηματισμός”.

Επισημαίνουμε επίσης, πως ενώ στις υποθέσεις των Ντ.Π. ικανότατου συνδικαλιστή του χώρου του και Ηρ.Π. συνδικαλιστή και Ανθρώπου, τους συνδράμαμε στον δίκαιο αγώνα τους, αλλά και με την ανάρτηση της αρθρογραφίας επιστημόνων της ανταρσυα, βλέπετε τους συνδέσμους της G-M-R,  Σ.Μαυρουδέα, Π.Μαυροειδή, Γ.Βασσάλου, Λ.Βατικιώτη, Ν.Στραβελάκη, κλπ, η συμπεριφορά του γενικότερου σχήματος, είναι από απαξιωτική ως εχθρική, με εξαίρεση μέχρι στιγμής την ανθρώπινη συμπεριφορά των Ν.Στραβελακη, Λ.Βατικιώτη, του αείμνηστου Γ.Δελαστίκ και του εξαιρετικού Π.Αντωνόπουλου, που η νομική του υπεράσπιση δεν μας δέχτηκε ως μάρτυρες υπεράσπισης όταν προσφερθήκαμε επί της υπόθεσης: Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου .

_

 

 

 

 

in_gr, 26 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

Σφοδρή είναι η αντίδραση του ΜέΡΑ25 για την δίωξη της βουλευτή, Αγγελικής Αδαμοπούλου. Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για διολίσθηση σε «κοινοβουλευτική δικτατορία» ενώ η βουλευτής του ΜέΡΑ25 ευχαριστεί Τζανακόπουλο και Γκιόκα από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αντίστοιχα που αντιτάχθηκαν σε ΝΔ και Ελληνική Λύση οι οποίες στήριξαν την άρση της ασυλίας της ύστερα από έγκληση της ΕΛΑΣ

 

Σφοδρή είναι η αντίδραση του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη, για την δίωξη της βουλευτή, Αγγελικής Αδαμοπούλου. Μάλιστα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για διολίσθηση σε «κοινοβουλευτική δικτατορία».

 

Δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις

ΝΔ και «Ελληνική Λύση» στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της κα Αδαμοπούλου ύστερα από έγκληση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία για «συκοφαντική δυσφήμηση», επειδή η κα Αδαμοπούλου στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης, σε ανάρτησή του τόνισε, ότι «η δίωξη βουλευτών που δεν «συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις» συνεχίζεται. Νέος στόχος η Αγγελική που τόλμησε να πει την αλήθεια στη Βουλή. Αφού έχασαν τον έλεγχο της πανδημίας επιταχύνουν συνειδητά την διολίσθηση προς την κοινοβουλευτική δικτατορία».

 

Άθλια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Το ΜέΡΑ25, σε εκτενή ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «με άθλια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κυρίως από την πλευρά της συμπολίτευσης, συνεχίζεται η προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών και ειδικά των βουλευτών του ΜέΡΑ25. Μετά την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας τους από αστυνομικά όργανα, τώρα παρεμποδίζεται και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, η πολιτική κριτική και η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τα όργανα του κράτους».

Προσθέτει ότι η δίωξη της βουλευτού του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, «για όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής στην διάρκεια της ψήφισης του αντισυνταγματικού και χουντικής κοπής νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, σχετικά με την δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος, είναι καθαρά πολιτική, αντιδημοκρατική και αυταρχική».

(more…)