ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Αυτή η απόφαση του ΕΔΑΔ, εξουδετερώνει το ανεξέλεγκτο (“βάσει” του άρθρου 86Σ) της διάπραξης ποινικών αδικημάτων από υπουργούς και πρωθυπουργό και δικαιώνει τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86Σ.
Ακούν οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι νομικοί και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οι Εισαγγελείς;
Αυτή η απόφαση του ΕΔΑΔ συνιστά απάντηση του ΕΔΑΔ προς τον Κο Γ. Κασιμάτη, ο οποίος τον Φεβρουάριο 2014 απέρριπτε (“θα μας διώξουν απ’ όλα τα δικαιϊκά φόρα όλου του κόσμου“) οποιαδήποτε προσπάθεια περιθωριοποίησης[*] του άρθρου 86Σ για τον ποινικό έλεγχο (σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας-εσχάτη προδοσία) των υπαιτίων της εφαρμογής των μνημονίων. Αυτή η απόφαση τοποθετείται ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ σχετικά με την στέρηση φυσικού δικαστή στις παντελώς αδιάβαστες και φυσικά ανεξέταστες δικογραφίες εσχάτης προδοσίας και στην επ’ ευκαιρία εκτέλεσης κυβερνητικών καθηκόντων εφαρμογή μνημονίων.
Επίσης: Το ΕΔΑΔ θεωρεί επίσης πως “η κοινοβουλευτική ασυλία (σημ.G-M-R, που δεν επιτρέπει στον καταγγέλλοντα πρόσβαση σε δίκη) πρέπει να ειναι ανάλογη και να έχει θεμιτό στόχο“. Αυτή η διατύπωση συμφωνεί απόλυτα με τον καθηγητή Ανδρέα Δημητρόπουλο, ο οποίος θεωρεί ότι τα μνημόνια αποτέλεσαν πράξεις “επ’ ευκαιρία” εκτελέσεως των κυβερνητικών καθηκόντων και όχι “σύμφωνα με” αυτά, άρα τα μνημόνια και η σχετική ποινική “ασυλία” τους, προσκρούουν σε μη θεμιτό στόχο και πρέπει οι σχετικές καταγγελίες να διερευνηθούν δικαστικά. Οι σχετικές δικογραφίες έμειναν αδιάβαστες-ανεξέταστες στην βουλή, οπότε έχουμε στέρηση φυσικού δικαστή ακόμα και με το άρθρο 86Σ, συνολικά στέρηση φυσικού δικαστή για κολάσιμες ποινικά πράξεις και για ασυλία μη θεμιτής στόχευσης εκ μέρους πολιτικών προσώπων/υπουργών/πρωθυπουργών.
[*] — απέναντι στο, όπως θέλει να εφαρμόζεται το 86Σ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό προσωπικό, πλην του κου Ν.Κακλαμάνη ο οποίος στις αρχές των μνημονίων είχε δηλώσει:”αν γίνει στη Βουλή ζήτημα για μηνύσεις εσχάτης προδοσίας εγώ θα ψηφίσω να διαβιβασθεί στην τακτική δικαιοσύνη” και “φυσικά”, ούτε η Ζ. Κωνσταντοπούλου ούτε το ΚΚΕ έθεσαν ποτέ τέτοιο ζήτημα και οι σχετικές δικογραφίες ούτε που διαβάστηκαν από τους βουλευτές.
_.
hellasjournal- παραπολιτικά, 20 Δεκεμβρίου 2022
Υπέρ της προσφυγής της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του Πάνου Καμμένου για το γεγονός ότι είχε επικαλεστεί την ασυλία του προκειμένου να μην επιτρέψει στην ελληνική Δικαιοσύνη να εξετάσει μήνυση σε βάρος του για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η υπόθεση αφορούσε προσβολές από τον Πάνο Καμμένο, τον Ιούλιο του 2018, κατά της αξιοπρέπειας της Ντόρας Μπακογιάννη και της μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη.
Διαβάστε την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο facebook:
«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια.
Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε.
Εφ’ εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.
Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας».
Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια.
Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων το…Δείτε περισσότερα
Δείτε όλο το κείμενο Judgment_Bakoyanni_v__Greece.
Διαβάστε πιο κάτω την μετάφραση
Απόφαση του Δικαστηρίου
Το Δικαστήριο επανέλαβε ότι το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαστήριο μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς – όπως π.χ βουλευτικής ασυλίας – οι οποίες είναι αναλογικές και έχουν θεμιτό σκοπό.
Σημείωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα να κινήσει ποινικά διαδικασία κατά υπουργού, εντός σύντομου χρονικού ορίου.
Η κυρία Μπακογιάννη είχε υποβάλει ποινική μήνυση με σκοπό την προστασία της φήμης της. Κλειδί για αυτό θα ήταν η δημοσίευση της απόφασης στην υπόθεση, η οποία όσον αφορά τους ιδιώτες στην Ελλάδα ήταν δυνατή μόνο σε ποινικές υποθέσεις.
Επί της αδυναμίας κινήσεως ποινικής διαδικασίας της είχε στερήσει την ευκαιρία να προστατεύσει τη φήμη της
Επιπλέον, το Δικαστήριο σημείωσε ότι η συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου έναντι της κας Μπακογιάννη – με συκοφαντικό tweet – δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητές του στους ρόλους του ως υπουργού ή ως Βουλευτής
Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άρνηση άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου παρεμπόδισε την πρόσβαση σε δικαστήριο, κατά παράβαση του άρθρου 6 § 1 της Σύμβασης.
Πηγή: hellasjournal.com