ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιούνκερ: Ο Τσίπρας δέχτηκε τα πάντα
Saturday
18/11/2023
21:54 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας Ζαν Γιούνκερ Μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει

και

Σε ό,τι αφορά το εάν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει μιλήσει με πολιτικούς της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όσα συμφωνήθηκαν θα υπερψηφιστούν από την ελληνική Βουλή.

_.

 

 

 

 

 

Lifo_gr/Newsroom, 14 Ιουλίου 2015

 

 

 

 

 

Καλή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Ζαν κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι μια ελληνική έξοδος θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο Πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε σε ερώτηση για το αν ο Τσίπρας δέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε με το δημοψήφισμα: «Πρέπει ψύχραιμα να διαπιστώσω ότι ο κ. Τσίπρας, τον οποίο είχα προειδοποιήσει πριν από το δημοψήφισμα, δεν επιβλήθηκε. Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη – και έγινε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα. Δεν βελτίωσε την κατάσταση των Ελλήνων, αλλά η συνολική συμφωνία είναι θετική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

Για την συμφωνία και τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε ότι «η γερμανική κυβέρνηση κινήθηκε με μέτρο προς τις ελληνικές ευαισθησίες και η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε πολύ έντονα και γρήγορα, μετά το δημοψήφισμα, προς τα απαιτούμενα τα οποία ηγέρθησαν από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης».

Σε ό,τι αφορά το εάν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει μιλήσει με πολιτικούς της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όσα συμφωνήθηκαν θα υπερψηφιστούν από την ελληνική Βουλή.

 

Πηγή: lifo.gr