ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στέφανος Κασσελάκης: Δοκίμασε makeup σε κατάστημα καλλυντικών στο Ηράκλειο Κρήτης
Sunday
07/04/2024
17:43 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Κρήτη Πολιτική Στέφ. Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Κρήτη λεβεντογέννα μου, γέννα μου, γέννα μου…

Κάμε μια βόλτα κι ότι δεις

του κόσμου να του λείπει

ετσέ θα κάμεις θα το βρεις

σ’ένα νησί, την Κρήτη.

Το λατρεύω το κοπέλι κι ας με κάνει όπως θέλει κι ας με κάνει όπως θέλει το λατρεύω το κοπέλι. Όταν με παίρνει αγκαλιά και με φιλά στα χείλια αμέσως όλα τα ξεχνώ και μου περνά η ζήλια. Τ’αγαπάω το κοπέλι και με κάνει όπως θέλει και με κάνει όπως θέλει τ’αγαπάω το κοπέλι.

Κάμε μια βόλτα κι ότι δεις

του κόσμου να του λείπει

ετσέ θα κάμεις θα το βρεις

σ’ένα νησί, την Κρήτη.

_.

 

 

 

 

Newpost/Newsroom, 4 Απριλίου 2024

 

 

 

 

 

 

 

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 6/4, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς και συνομίλησε με πολίτες στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Selfies, αγκαλιές και χαμόγελα ήταν τα βασικότερα στοιχεία της θερμής υποδοχής που επιφύλαξαν πολίτες του Ηρακλείου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράττει μια αισιόδοξη αίσθηση ενόψει των δύσκολων ευρωεκλογών για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομίλησε, λοιπόν, με πολίτες, κάθε ηλικίας, ενώ ο φωτογραφικός φακός της Eurokinissi τον απαθανάτισε να… δοκιμάζει τις τεχνικές makeup μιας εργαζόμενης σε κατάστημα καλλυντικών που δεν δίστασε να τις εφαρμόσει στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πήρε, λοιπόν, το πινέλο και ξεκίνησε να “ζωγραφίζει” στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

 

Πηγή: newpost.gr

 

Γραμμές βάσης και χωρικά ύδατα στην Κρήτη
Wednesday
11/01/2023
15:55 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΟΖ Γραμμές βάσης Ηρ. Καλογεράκης Κρήτη Χωρικά Υδατα
0

_.

 

 

 

 

Ηρακλής Καλογεράκης, 5 Ιανουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Οι νέες απειλές πολέμου της Τουρκίας για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη (με τελευταίες αυτές του Ιμπραήμ Καλίν και τις νέες “πυραυλικές” του Ερντογάν) υπενθυμίζουν την γεωστρατηγική σημασία της νήσου. Νήσου, που είναι στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων επικοινωνιών τριών ηπείρων. Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και πέμπτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Έχει μήκος 260 χιλιόμετρα (km), πλάτος 12-60 km, έκταση 8.336 km² και πληθυσμό 682.928 (απογραφή 2011).

Το νησί περιβρέχεται από τέσσερα πελάγη (Ιόνιο, βόρειο και νότιο Κρητικό, Καρπάθιο)Έχει οκτώ μεγάλους κόλπους (Κισσάμου, Χανίων, Αλμυρού, Ηρακλείου, Μαλίων, Μιραμπέλου, Σητείας και Μεσαράς) ενώ γύρω από την Κρήτη υπάρχουν τουλάχιστο 1.300 νησίδες, νησίδια, βραχονησίδες και βράχοι (ανεπίσημη καταγραφή). Από αυτά τα 284 έχουν όνομα, τα 78 είναι αξιόλογου μεγέθους, ενώ τα υπόλοιπα (βράχοι και σκόπελοι), δεν έχουν όνομα.

 

Από τα παρακείμενα και εξαρτημένα νησιά, δύο κατοικούνται σήμερα (Γαύδος, Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι, απογραφή 2011), τρία κατοικούντο με την απογραφή του 2001 (Γαύδος (183 άτομα), Γαυδοπούλα (τρία άτομα) και Χρυσή (τρία άτομα), ενώ άλλα έξι επιπλέον κατοικούντο παλαιότερα (Κουφονήσια, Ελαφονήσι, Γραμβούσα, Σούδα, Δία και Σπιναλόγκα).

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό-επιστημονικό-νομοθετικό υλικό της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ

 

Πηγή: slpress.gr