ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Να γιατί πρέπει να διδαχθούμε από τους Τούρκους
Wednesday
27/04/2022
01:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώρ. Μαργαρίτης Μεν. Τασιόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Το “ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΗΓΗΜΑ”.

Θα το υποστούμε και αυτό ή θα το αντιμετωπίσουμε;

Οι τρεις τρόποι αντιμετώπισης του διά γραφής και στόματος Μενέλαου Τασιόπουλου, ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ με το οποίο ήδη μας ξυπνούν και μας κοιμίζουν με τα ΜΜΕ και όχι μόνο, δηλαδή, από το 2010, συστηματικά και με δόλια παραπλάνηση-απειλές-εξαγορές-εκβιασμούς-αντίποινα-καταστολή.

1) Την απάντηση (και μάλιστα εντός των πλαισίων του δυτικοεξαρτόμενου αριστεροδέξιου κυβερνητικού μεγαλοϊδεατισμού) στο άρθρο https://slpress.gr/politiki/i-dysi-i-quot-megali-anatoli-quot-kai-o-pagkosmios-polemos-poy-xekinise/amp/ και στο πρώτο ημίωρο της ραδιοφωνικής συνέντευξης  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 25-04-2022 του Μενέλαου Τασιόπουλου, την δίνει, ο (εορτάζων, χρόνια του πολλά) Καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης στην παρούσα ανάρτηση μας.

2) Αν θελήσουμε Ελλάδα ανεξάρτητη-ουδέτερη και φάρο παγκόσμιας ειρήνης και πολιτισμού, δηλαδή ο κάθε Έλληνας να μετατραπεί σε Μίκη Θεοδωράκη και Επίσκοπο Ειρηναίο Γαλανάκη, τότε την απάντηση την δίνει o-mpertol-mprecht-simera/ συμπεριλαμβανομένων των σχολίων επί της ανάρτησης.

Την δεύτερη επιλογή, (συνδυασμένη με ένα επιχειρησιακό σχέδιο όπως αυτό της πρώτης επιλογής), την θέτουμε υπ’όψιν του Καθηγητή Γεωργίου Μαργαρίτη, μιας και προτείνουμε “δρόμο ανοιχτό” προς κοινωνικοεθνική κατάσταση στην οποία και ο ίδιος προσβλέπει, υπολογίζοντας στην καθοριστική του συνέργεια.

3) Τρίτη λύση, η μεταφυσική αναμονή της καθόδου επί της ελλαδικής γης, ενός κατά το μεταφυσικό δοκούν του καθενός, ατόφιου και αψεγάδιαστου παραδείσου.

========

Υ.Γ. Σχετικές της πολεμοχαρούς εγκληματικής αποβλάκωσης κυβερνώντων και κυβερνωμένων, οι νεότερες (15/1/2023) πρωθυπουργικές δηλώσεις, και “φυσικά” και οι φιλοναζιστικές, ΝΑΤΟΪΚΟ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ Συγχωρο-συγχαρητηριοχάρτι σε Τάγμα Αζόφ-Χρυσαυγήτικο και λοιπό Ακροδεξιό “Πατριωτισμό”!, “συνεπές” δε συμπλήρωμα για την πληθυσμιακή διάσωση του έθνους το άκρως πατριωτικό Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση».

 

_.

 

 

 

 

 

Γιώργ. Μαργαρίτης, 26 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Είναι παράδοση οι Έλληνες πρωθυπουργοί να εξαγγέλλουν κατά καιρούς διάφορα μέτρα, επενδύοντας τις εξαγγελίες τους με θριαμβική ρητορική. Η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά συχνά υπερέβαλε. Κατά κανόνα, πάντως, τα μέτρα που εξαγγέλλονται είναι συμπτωματικά, βραχυπρόθεσμα, σχεδόν αναγκαστικά κάτω από την πίεση της εκάστοτε συγκυρίας. Σκοπό έχουν να θεραπεύσουν επιμέρους συμπτώματα, να “κλείσουν τρύπες” κατά το κοινώς λεγόμενο. Μία σύγκριση θα μας πείσει γιατί πρέπει να διδαχθούμε από τους Τούρκους.

Στην Ελλάδα, το νεοφιλελεύθερο δόγμα κυριαρχεί. Εάν ελαφρύνουμε το κόστος της εργασίας είτε σε βάρος των εργαζόμενων, είτε σε βάρος της πρόνοιας και της ασφάλισης, είτε σε βάρος του “κοινού”, του δημοσίου και προικοδοτήσουμε τους έχοντες, τότε θα επέλθουν επενδύσεις. Δι’ αυτών η ανάπτυξη, η πλήρης απασχόληση και ίσως δι’ αυτών η μελλοντική ευημερία. Τα καταστροφικά για την χώρα μας αποτελέσματα από την επίμονη εφαρμογή της ίδιας και της ίδιας συνταγής δεν απασχόλησαν ποτέ τον πρωθυπουργικό λόγο.

Στην Τουρκία, όπου η κατάρρευση της οικονομίας προαναγγέλλεται εδώ και πολύ καιρό, εξαγγέλθηκε πριν από πολλά χρόνια ένα πλαίσιο στόχων για την επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το σχέδιο ονομάστηκε “2023” για το λόγο αυτό. Βρίσκεται σε εξέλιξη. Το συνολικό του κόστος υπολογίστηκε αρχικά στο ένα τρισ. δολάρια. Δεν περιλάμβανε ούτε ευχές ούτε ιδεοληψίες. Στηριζόταν και στηρίζεται σε σαφείς στόχους και δοκιμασμένες συνταγές.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr