ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Νικήτας Κακλαμάνης στο iEidiseis: Κανονικά θα έπρεπε να γίνει και κούρεμα του χρέους!
Saturday
04/11/2023
21:20 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νικήτας Κακλαμάνης
0

Σχόλιο GMR: Κείμενο από συνέντευξη του κ. Νικ. Κακλαμάνη στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Το υπό τον τίτλο “κούρεμα του χρέους” αναφέρεται στα χρέη εποχής covid, αλλά στην συνέντευξη γίνεται ακόμα αναφορά στα μνημόνια, Εθνικά θέματα, αλλά και στα κομματικά (λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;)

_.

 

 

 

Νικήτας Κακλαμάνης, 27 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

 

«Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν αλλάζουν», δηλώνει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επαναλαμβάνει τη θέση: «Η πασοκολαγνεία στο βαθμό, που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, με βρίσκει αντίθετο». Σκληρή γλώσσα σε όσους διαδίδουν ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος: «Τόσα ξέρουν, τόσα λένε»!

 

 

Υπέρ του κουρέματος του χρέους που δημιουργήθηκε την εποχή της πανδημίας τάσσεται ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Γερμανία για τις πολιτικές που επιβάλλει στην ΕΕ.
«Κανονικά, θα έπρεπε να γίνει κούρεμα του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχωρεί στο 
iEidiseis, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν αλλάζουν»!

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στη Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει τα όσα μας είπε στην προηγούμενη συνέντευξή του για τα ανοίγματα προς το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ («Η πασοκολαγνεία στο βαθμό, που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, με βρίσκει αντίθετο»), ενώ απαντά στους άσπονδους φίλους του που διαδίδουν ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές: ««Τόσα ξέρουν, τόσα λένε… Για τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και για κάθε βουλευτή, μοναδικός κριτής είναι ένας. Ο Λαός. Εμένα, με εκλέγει επί 30 συναπτά χρόνια. Κάτι κάνω σωστά απ’ ότι φαίνεται…»

-Όλα δείχνουν κ. Κακλαμάνη ότι οδεύουμε προς το τέλος της πανδημιακής περιόδου. Τι πρέπει να γίνει για το τμήμα εκείνο του κόσμου που επλήγη βαρύτατα το διάστημα της καραντίνας; Και που το μεγαλύτερο μέρος του δεν το ωφελούν άμεσα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης;

«Κύριε, Σκουρή, επί δύο χρόνια, η νυν Κυβέρνηση βρέθηκε να αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το μεταναστευτικό και οι προκλήσεις από τη Τουρκία στη μία και η πανδημία, που έπληξε ολόκληρο τον κόσμο από την άλλη. Δεν πρόλαβε, δηλαδή, να ασχοληθεί με την πιστή εφαρμογή του προεκλογικού της πλάνου. Ακόμη κι’ όταν ξεκίνησε να μειώνει τους φόρους, με τον ΕΝΦΙΑ, πρώτο-πρώτο, υποχρεώθηκε εκ των γεγονότων να αλλάξει οικονομική ρότα… Στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης όμως στήριξε, με 41 δις ευρώ τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τον απλό κόσμο. Νομίζω, ότι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Τώρα, που η κατάσταση άρχισε να ισορροπεί με την αντιμετώπιση του ιού, η κυβέρνηση αρχίζει, να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα της, μέσα από δύο βασικούς άξονες: Ο ένας με τα χρήματα, που εξασφάλισε μέσω του ταμείου Ανάπτυξης και ο άλλος, οι επενδύσεις. Ήδη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται, ότι η ανάπτυξη για τη Χώρα θα είναι 3,6% για φέτος, περίπου στο 6,2% του χρόνου και γύρω στο 4% ως το 2025. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είστε άδικος εν μέρει, όταν λέτε, ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών, που θα εκταμιευθούν δεν θα διοχετευθούν στο μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων. Απλώς, μπαίνουν κανόνες, ώστε να αξιοποιηθούν σωστά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εργατικό δυναμικό και να μη σκορπιστούν ανέμελα, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν. Μία υγιής επιχείρηση δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας, με ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο, για να ευδοκιμεί μία κοινωνία; Θέλω όμως, να υπογραμμίσω κάτι ακόμη κι’ αφορά στο κομμάτι της υγειονομικής κρίσης: Δεν ξέρω, αν βρισκόμαστε πράγματι στο τέλος της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι ότι επί του παρόντος πρέπει να μάθουμε, να ζούμε με τον covid-19. (δηλ. προσοχή) και όχι χωρίς τον ιό.

(more…)

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΘΑΝΕ «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» 29.11.98 (αρχείο pdf)
Saturday
04/11/2023
19:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ε.Ε. Κοινωνικό Κράτος Νικήτας Κακλαμάνης Πολιτισμός
0

Σχόλιο GMR: Και με επαναεπιβεβαίωση από τον ίδιο τον κο Ν.Κ., του άρθρου του 20 χρόνια μετά

insider.gr-«Η κοινωνική Ευρώπη πέθανε… ζήτω η Ευρώπη των τραπεζιτών!»

_.

 

 

 

 

Νικήτας Κακλαμάνης, 29 Νοεμβρίου 1998

 

 

 

 

 

Αναρτούμε άρθρο του κ. Νικήτα Κακλαμάνη που δημοσιεύτηκε στις 29/11/1998 στην εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” με θέμα «Η κοινωνική Ευρώπη πέθανε… ζήτω η Ευρώπη των τραπεζιτών!»

Την εποχή εκείνη ο κ. Νικ. Κακλαμάνης ήταν Ευρωβουλευτής με το κόμμα ΠΟΛΑΝ (Πολιτική Άνοιξη με αρχηγό τον Αντ. Σαμαρά)

κλικ στον σύνδεσμο για ανάγνωση/download

«Η κοινωνική Ευρώπη πέθανε… ζήτω η Ευρώπη των τραπεζιτών!» -Paron 29.11.98

 

 

“Δυστυχώς Δικαιώθηκα…” O Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στο ThePresident
Saturday
04/11/2023
19:26 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ε.Ε. Κοινωνικό Κράτος Νικήτας Κακλαμάνης Πολιτισμός Τράπεζες
0

_.

 

 

 

Νικήτας Κακλαμάνης, 21 Απριλίου 2019

 

 

 

 

Πριν από 20 χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο στο «ΠΑΡΟΝ» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είχε αρχίσει ήδη να μεταλλάσσεται (ο τίτλος ήταν ενδεικτικός: «Η κοινωνική Ευρώπη πέθανε…ζήτω η Ευρώπη των τραπεζιτών»). Όντας ευρωβουλευτής έβλεπα εκ των έσω, ότι το όραμα της Κοινωνικής Ευρώπης, για ίσες ευκαιρίες για όλους στην Εργασία, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στον Πολιτισμό, χάνεται.

Του Νικήτα Κακλαμάνη

Οι Τράπεζες και οι τραπεζίτες αποκτούσαν το «πάνω χέρι» και μετέτρεπαν την Ευρώπη σε ένα κλειστό κλαμπ των ολίγων, όπου οι λαοί θα περνούσαν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Δυστυχώς και το λέω με κάθε ειλικρίνεια οι εξελίξεις με δικαίωσαν.

Τα οικονομικά συμφέροντα κυριάρχησαν, αφού κατάφεραν και επέβαλλαν αυτή την εικοσαετία άβουλους ηγετίσκους αντί Πραγματικών Ηγετών.

Για να καταλάβει κάποιος τη διαφορά πολιτικών προσωπικοτήτων:

Τότε:  Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ντε Γκωλ, Αντενάουερ, Φρανσουά Μιτερράν, Χέλμουτ Κολ, Βίλυ Μπράντ

Τώρα: Άνγκελα Μέρκελ, Εμμανουέλ Μακρόν, Τερέζα Μέι.

Χάος.

Το αποτέλεσμα των κοινωνικών ανισοτήτων, που συντελέστηκε από το 1999 ως το 2019,  έμελλε να προκαλέσει την έκρηξη του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος πλέον εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε γωνιά της ηπείρου μας.

Ξαναγυρνώ στο 1998. Για τις απόψεις μου εκείνης της εποχής «βαφτίστηκα» από κατ’ επάγγελμα «δημοκρατικούς» και «προοδευτικούς» ως «Λεπέν της Ελλάδας».

Σήμερα, πολλοί από τους ίδιους ανθρώπους «κρούουν τον κώδωνα» για την εκρηκτική άνοδο των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη.

(more…)

«Βόμβες» Κακλαμάνη κατά Ντογιάκου και Δικαιοσύνης για την προκλητική απόφαση υπέρ των funds (βίντεο)
Thursday
16/02/2023
17:01 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νικήτας Κακλαμάνης Πλειστηριασμοί
0

_.

 

 

 

 

Left.gr-Πολιτική, 16 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την ταχύτητα έκδοσης της απόφασης – Αν ο Άρειος Πάγος «έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο»

 

Κατά της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία επιτρέπει σε funds και servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς,  τάχθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, κατακεραυνώνοντας τον Ισίδωρο Ντογιάκο και την Δικαιοσύνη.

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης δείχνοντας τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής δεν έμεινε εκεί καθώς έριξε κι άλλη «βόμβα» κατά της συγκεκριμένης απόφασης σχολιάζοντας τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Άρειος Πάγος στην συγκεκριμένη απόφαση. Γελώντας ειρωνικά ο Νικήτας Κακλαμάνης παρατήρησε και χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την ταχύτητα έκδοσης της απόφασης, σχολιάζοντας αιχμηρά πως αν ο Άρειος Πάγος «έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για την ακρίβεια, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αttica TV, είπε «είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι αλά καρτ τις αποφάσεις της, αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Όχι λόγω της ταχύτητας που το έβγαλε, που είναι πρωτοφανές για Άρειο Πάγο (σ.σ.: γέλια) – αν έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση – αφήστε το αυτό, αλλά η απόφαση μου είπαν ότι έχει βασιστεί, προσέξτε, αφενός στον νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι αυτές οι συναλλαγές φορολογούνται, τον οποίο «πάντρεψαν με τον νόμο του 2003, όπου οι ενδοτραπεζικές συναλλαγές είναι αφορολόγητες». Και πρόσθεσε «στην ουσία, λοιπόν, έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση, η οποία όταν βγει θα τη διαβάσουμε όλοι, αλλά για να το λέει ο κ. Τζαβάρας ξέρει, 58 δισ. Άποψή μου είναι ότι αυτά πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη».

 

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: left.gr

 

Σε ποιάν ακριβώς Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε; Των υπερεθνικών λόμπι, της λαμογιάς και του …Μεγάλου Αδελφού; Το ψευδεπίγραφο δίλημμα…
Wednesday
15/02/2023
09:48 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αικ. Σακελλαροπούλου Γιώρ. Χαρβαλιάς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Μνημόνια Νικήτας Κακλαμάνης ΠτΔ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Από το άρθρο, υπ’ όψιν της Ελληνικής Δικαιοσύνης…, διότι σύμπασα (με μια σταθερή εξαίρεση, όσο μπορεί, ενάντια στην Χρεοκρατία και στην έξωθεν εξάρτηση τον κο Νικήτα Κακλαμάνη[*]) η Ελληνική Βουλή, περί άλλων (ιδίων συμφερόντων τυρβάζει):

Την ίδια ώρα η διάδοχος του στο αξίωμα, η κυρία Κατερίνα που ούτε ακούει, ούτε βλέπει όσα καταφανώς…αντιευρωπαικά συμβαίνουν στην χώρα, στη ετήσια δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, είχε την έμπνευση να μην προσκαλέσει τον Ρώσο πρέσβη. Τον απέκλεισε επιδεικτικά λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Μόσχα!

Προσέξτε: Κάλεσε μετά βαίων και κλάδων τον Τούρκο που μέρα παρά μέρα απειλεί να μας φιλοδωρήσει με έναν πύραυλο στην Αθήνα και δεν κάλεσε τον Ρώσο…

Λυπάμαι αλλά αν εννοούν έτσι το «Μένουμε Ευρώπη», είναι βέβαιον ότι έχουμε πάρει τη ζωή μας λάθος που λέει και το άσμα. Και αυτά σε πολιτικό-γεωστρατηγικό επίπεδο. Αμ’ στο οικονομικό; Όταν οι αγορές αποφάσισαν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα και διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν το θάρρος να μετακυλίσουν τον εκβιασμό στις ευρωπαικές τράπεζες, η ευρωπαική «αλληλεγγύη» εκφράστηκε μέσω της Γερμανίας με ένα νέο είδος αναγκαστικού δανείου.

Η Ελλάδα έμεινε…Ευρωζώνη(γιατί η αποπομπή της από την Ευρωπαική Ενωση δεν ετίθετο ως ζήτημα παρά μόνο στο πλαίσιο του προπαγανδιστικού παραμυθιού των συστημικών μέσων ενημέρωσης)και πλήρωσε ένα δυσθεώρητο τίμημα για να κρατηθεί με το ζόρι…στην τρίτη ταχύτητα. Λίγο πιο πάνω από την Ρουμανία που σύντομα θα μας ξεπεράσει.

[*]Πλήν όσων διαβάζουμε για τον Νικήτα Κακλαμάνη πατώντας στο πιο πάνω, υπό αστερίσκο σημειωμένο σύνδεσμο, να συμπληρώσουμε ότι στις αρχές των μνημονίων είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή, πως, “αν τεθεί θέμα στη βουλή για μηνύσεις εσχάτης προδοσίας εγώ θα ψηφίσω να τις εξετάσει η Δικαιοσύνη” (θέμα δεν τέθηκε ούτε τότε ούτε μετά, ούτε από Συνασπισμό, ούτε από ΚΚΕ, ούτε εξωκοινοβουλευτικά από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φυσικά ούτε από τον ΥΠΑΙΤΙΟ της εγκληματικής συμφωνίας 20/2/3015 Βαρουφάκη , αντίθετα απαξάπαντες οι αριστεροί λοιδόρησαν μετά βδελυγμίας τις σχετικές δικογραφίες που ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή, λέγοντας, “το θέμα δεν είναι νομικό το θέμα είναι πολιτικό” και “μα πιστεύετε στην ελληνική Δικαιοσύνη;”!!!) .

Επίσης να επισημειωθεί πως ο Ν.Κ. ενήργησε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ως ευρωβουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης και εστάλη σπό Commission προειδοποιητική επιστολή κατά της Ελλάδας για παραβιάσεις του πλαισίου υγείας και ασφάλειας εργασίας, πράγμα που οι “αριστεροί” λοιδόρησαν επίσης και φυσικά δεν αξιοποίησαν, “δεν θα βάλουμε επιδιαιτητή την ΕΕ“, είπε το ΚΚΕ.

_.

 

 

 

 

Γιώργος Χαρβαλιάς, 5 Φεβρουαρίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Την ώρα που η χώρα διολισθαίνει ολοταχώς στη ζώνη λυκόφωτος του …Παναμά κάποιοι επιμένουν να καυγαδίζουν γύρω από το ψευδεπίγραφο δίλημμα μένουμε/δεν μένουμε Ευρώπη. Με ερωτηματικό ή θαυμαστικό.

Κουβέντα δηλαδή για να περνάει η ώρα. Από μόνη της η διατύπωση του ερωτήματος, εξόχως αποπροσανατολιστική, αναιρεί την ουσία της επιλογής, όπως ακριβώς συνέβη και στο περιβόητο δημοψήφισμα του 2015.

Γιατί δεν τίθεται-παρά μόνο από ανόητους ή προβοκάτορες-ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η χώρα μας είναι αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαικής ηπείρου,  ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτισμικά. Κανείς δεν μπορεί να την κουνήσει και να χτυπιέται κάτω.

Επομένως το να αμφισβητείται η ευρωπαική ταυτότητα της πατρίδας μας με άξονα αναφοράς και κριτήριο την συμμετοχή της σε σύγχρονες συλλογικές δομές (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ) είναι τουλάχιστον παιδαριώδες.

  • Από κει και πέρα τίθεται πράγματι ένα ερώτημα υπαρξιακού προσανατολισμού. Σε ποια ακριβώς Ευρώπη θέλουμε να ανήκουμε; Στην Ευρώπη του ελεύθερου πνεύματος, του διαφωτισμού, των ηθικών αξιών και της δημοκρατίας;

Στην Ευρώπη που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό όλων των αποχρώσεων, τσάκισε τον σκοταδισμό του Ναζισμού και γκρέμισε τα τείχη του διχασμού; Η μήπως στην Ευρώπη της νέας Pax Germanica, των μεγάλων υπερεθνικών συμφερόντων, των λόμπι, της βρώμικης συναλλαγής, των οικονομικών εκβιασμών, του «μεγάλου αδελφού» και της λαμογιάς;

(more…)