ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Νικήτας Κακλαμάνης στο iEidiseis: Κανονικά θα έπρεπε να γίνει και κούρεμα του χρέους!
Saturday
04/11/2023
21:20 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νικήτας Κακλαμάνης
0

Σχόλιο GMR: Κείμενο από συνέντευξη του κ. Νικ. Κακλαμάνη στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Το υπό τον τίτλο “κούρεμα του χρέους” αναφέρεται στα χρέη εποχής covid, αλλά στην συνέντευξη γίνεται ακόμα αναφορά στα μνημόνια, Εθνικά θέματα, αλλά και στα κομματικά (λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;)

_.

 

 

 

Νικήτας Κακλαμάνης, 27 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

 

«Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν αλλάζουν», δηλώνει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επαναλαμβάνει τη θέση: «Η πασοκολαγνεία στο βαθμό, που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, με βρίσκει αντίθετο». Σκληρή γλώσσα σε όσους διαδίδουν ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος: «Τόσα ξέρουν, τόσα λένε»!

 

 

Υπέρ του κουρέματος του χρέους που δημιουργήθηκε την εποχή της πανδημίας τάσσεται ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Γερμανία για τις πολιτικές που επιβάλλει στην ΕΕ.
«Κανονικά, θα έπρεπε να γίνει κούρεμα του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχωρεί στο 
iEidiseis, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν αλλάζουν»!

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στη Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει τα όσα μας είπε στην προηγούμενη συνέντευξή του για τα ανοίγματα προς το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ («Η πασοκολαγνεία στο βαθμό, που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, με βρίσκει αντίθετο»), ενώ απαντά στους άσπονδους φίλους του που διαδίδουν ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές: ««Τόσα ξέρουν, τόσα λένε… Για τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και για κάθε βουλευτή, μοναδικός κριτής είναι ένας. Ο Λαός. Εμένα, με εκλέγει επί 30 συναπτά χρόνια. Κάτι κάνω σωστά απ’ ότι φαίνεται…»

-Όλα δείχνουν κ. Κακλαμάνη ότι οδεύουμε προς το τέλος της πανδημιακής περιόδου. Τι πρέπει να γίνει για το τμήμα εκείνο του κόσμου που επλήγη βαρύτατα το διάστημα της καραντίνας; Και που το μεγαλύτερο μέρος του δεν το ωφελούν άμεσα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης;

«Κύριε, Σκουρή, επί δύο χρόνια, η νυν Κυβέρνηση βρέθηκε να αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το μεταναστευτικό και οι προκλήσεις από τη Τουρκία στη μία και η πανδημία, που έπληξε ολόκληρο τον κόσμο από την άλλη. Δεν πρόλαβε, δηλαδή, να ασχοληθεί με την πιστή εφαρμογή του προεκλογικού της πλάνου. Ακόμη κι’ όταν ξεκίνησε να μειώνει τους φόρους, με τον ΕΝΦΙΑ, πρώτο-πρώτο, υποχρεώθηκε εκ των γεγονότων να αλλάξει οικονομική ρότα… Στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης όμως στήριξε, με 41 δις ευρώ τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τον απλό κόσμο. Νομίζω, ότι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Τώρα, που η κατάσταση άρχισε να ισορροπεί με την αντιμετώπιση του ιού, η κυβέρνηση αρχίζει, να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα της, μέσα από δύο βασικούς άξονες: Ο ένας με τα χρήματα, που εξασφάλισε μέσω του ταμείου Ανάπτυξης και ο άλλος, οι επενδύσεις. Ήδη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται, ότι η ανάπτυξη για τη Χώρα θα είναι 3,6% για φέτος, περίπου στο 6,2% του χρόνου και γύρω στο 4% ως το 2025. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είστε άδικος εν μέρει, όταν λέτε, ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών, που θα εκταμιευθούν δεν θα διοχετευθούν στο μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων. Απλώς, μπαίνουν κανόνες, ώστε να αξιοποιηθούν σωστά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εργατικό δυναμικό και να μη σκορπιστούν ανέμελα, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν. Μία υγιής επιχείρηση δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας, με ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο, για να ευδοκιμεί μία κοινωνία; Θέλω όμως, να υπογραμμίσω κάτι ακόμη κι’ αφορά στο κομμάτι της υγειονομικής κρίσης: Δεν ξέρω, αν βρισκόμαστε πράγματι στο τέλος της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι ότι επί του παρόντος πρέπει να μάθουμε, να ζούμε με τον covid-19. (δηλ. προσοχή) και όχι χωρίς τον ιό.

Δεν ξέρω, αν βρισκόμαστε πράγματι στο τέλος της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι ότι επί του παρόντος πρέπει να μάθουμε, να ζούμε με τον covid-19. (δηλ. προσοχή) και όχι χωρίς τον ιό

Επίσης, τονίζω και το εξής: Τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις από τη πανδημία στη ψυχική υγεία των πολιτών…»

Τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις από τη πανδημία στη ψυχική υγεία των πολιτών

-Μήπως πρέπει να γίνει και κούρεμα χρέους;

«Κανονικά, θα έπρεπε… Ολόκληρος ο κόσμος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με την πανδημία. Σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο ήρθαν «τα πάνω-κάτω». Οι πιο αδύνατες χώρες της Ε.Ε. επλήγησαν περισσότερο, ενώ έτριξαν τα θεμέλια ακόμη και για τις ισχυρές. Και δεν μιλάω μόνο για τη Ελλάδα, η οποία έτσι κι’ αλλιώς ερχόταν από μία καταστροφική δεκαετία λόγω των μνημονίων, που της επιβλήθηκαν. Δυστυχώς, όμως, η σημερινή «γερμανική» ένωση έχει πάψει να υπηρετεί τις αρχές της αληθινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε κορωνίδα της, την αλληλεγγύη. Μόλις, πριν από μερικές μέρες, έτυχε να διαβάσω μία συνέντευξη του ανθρώπου, που θα πάρει τη θέση της κ. Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, του κ. Άρμιν Λασέτ. Μιλούσε σαν τον …Σόιμπλε. Σαν να μην έχει συμβεί πανδημία, σαν τα πάντα να κυλούν πλέον, φυσιολογικά… Δυστυχώς, οι Γερμανοί δεν αλλάζουν… Δεν είμαι υπέρ του να μη πληρώνει κάποιος τις υποχρεώσεις του αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις και κάποιον, όταν δεν έχει ευθύνη για κάτι, που συνέβη, όπως π.χ. με την πανδημία».

Δεν είμαι υπέρ του να μη πληρώνει κάποιος τις υποχρεώσεις του αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις και κάποιον, όταν δεν έχει ευθύνη για κάτι, που συνέβη, όπως π.χ. με την πανδημία

-Η αλήθεια επίσης είναι πως η νέα γενιά, αν και είναι η πιο μορφωμένη στην ιστορία της χώρας, είναι και η πρώτη γενιά που ζει χειρότερα από τους πατεράδες της. Τι πρέπει να γίνει; Και μήπως πρέπει να αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός;

«Υπάρχει κανείς, που να λέει το αντίθετο; Το θέμα όμως είναι να μη το λες αλλά να το κάνεις. Το επαναλαμβάνω, έστω κι’ αν γίνομαι κουραστικός. Η δεκαετής λιτότητα με τα μνημόνια, «ρήμαξαν» τη Χώρα μας. Σήμερα, παραδέχονται τη λάθος συνταγή μέχρι και άνθρωποι, που επεδίωξαν να την εφαρμόσουν (π.χ. ο αλήστου μνήμης, κ. Τόμπσεν). Η οικονομία, γύρισε πολλά χρόνια πίσω και πριν προλάβουμε να βγούμε από αυτόν τον «λαβύρινθο», ήρθε η πανδημία, για να ολοκληρωθεί το κακό. Σιγά-σιγά, έρχεται πάλι, η κανονικότητα. Οι επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, αρχίζουν και παίρνουν «σάρκα και οστά». Δύσκολα, ναι αλλά ξεκινούν…»

Η δεκαετής λιτότητα με τα μνημόνια, «ρήμαξαν» τη Χώρα μας. Σήμερα, παραδέχονται τη λάθος συνταγή μέχρι και άνθρωποι, που επεδίωξαν να την εφαρμόσουν (π.χ. ο αλήστου μνήμης, κ. Τόμπσεν)

-Τελικά κ. Πρόεδρε, μήπως ήταν λάθος τα μνημόνια;

«Δεν ήταν λάθος, ήταν καταστροφή. Και ξέρετε, γιατί; Επειδή, βασίστηκαν αποκλειστικά στη ψυχρή λογική των αριθμών κι’ αγνόησαν τον άνθρωπο. Η οικονομία όμως, κ. Σκουρή δεν είναι μόνο νούμερα. Τα νούμερα, βασίζονται στους ανθρώπους. Όταν, λοιπόν, αγνοείς τους ανθρώπους και αυτοί είναι δυστυχισμένοι όσα μνημόνια και να επιβάλλεις, σε αποτυχία θα καταλήξουν. Όμως δεν μπορώ, να ξεχάσω, επίσης, που στηρίχθηκαν αυτά τα μνημόνια, για να έρθει στην Ελλάδα το ΔΝΤ. Το «μαγείρεμα», που έγινε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από τον εγχώριο υπάλληλο του (Ανδρέα Γεωργίου) και αίφνης το δημοσιονομικό έλλειμμα της Χώρας εκτινάχθηκε από το 8%, στο 15%. Αυτή ήταν η «κερκόπορτα», που «άνοιξε» στη συνέχεια και ο Γιώργος Παπανδρέου, για να ξεκινήσει η οικονομική υποδούλωση της Πατρίδας μας, με τις συνέπειες να μας ταλαιπωρούν για αρκετά χρόνια και στο μέλλον»

Όταν, λοιπόν, αγνοείς τους ανθρώπους και αυτοί είναι δυστυχισμένοι όσα μνημόνια και να επιβάλλεις, σε αποτυχία θα καταλήξουν

-Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική προνομία του πρωθυπουργού. Ήθελα απλώς να σας ρωτήσω εάν θα θέλατε να δείτε στην κυβέρνηση και άλλα στελέχη εκτός «γαλάζιας» ΚΟ, κυρίως από το χώρο του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ.

«Κύριε, Σκουρή, σχεδόν την ίδια ερώτηση μου είχατε κάνει και τον Οκτώβριο. Τότε, μάλιστα, είχατε βάλει τίτλο στη συνέντευξη: «Η πασοκολαγνεία στο βαθμό, που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, με βρίσκει αντίθετο». Με γνωρίζετε τόσα χρόνια, ξέρετε να αλλάζω τις απόψεις μου;»

-Παλιά λέγαμε ότι η ΝΔ είναι κόμμα «καραμανλικό». Τώρα είναι «μητσοτακικό». Ο «καραμανλισμός» νικήθηκε; Έπαψε πια να υπάρχει;

«Δεν πίστευα και δεν πιστεύω στην ονοματολαγνεία… Ειδικά, στη Παράταξη μας, δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Το θεωρείτε σύμπτωση, ότι τη περίοδο της οικονομικής αλλά και της υγειονομικής κρίσης, η Νέα Δημοκρατία ήταν το μοναδικό κόμμα, που κατάφερε να διατηρήσει τη δύναμη της και συνεχίζει… Είναι η απόδειξη, ότι αυτό το δέντρο έχει πολύ βαθιές ρίζες, που μπήκαν με την ιδρυτική διακήρυξη του 1974 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και διατηρούνται αναλλοίωτες μέχρι τις μέρες μας…»

-Τα εθνικά θέματα βρίσκονται πάντα στη «πρώτη γραμμή». Τουρκία, Κυπριακό, Θράκη, Σκοπιανό. Ιδιαίτερα, για το τελευταίο, με αφορμή τις τρεις συμφωνίες, που θα υλοποιούν τη συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν ισχυρές εσωκομματικές αντιδράσεις και γι’ αυτό παραμένουν στο ψυγείο. Η γνώμη σας;

«Ξεκάθαρη για όλα. Με τη Τουρκία μας χωρίζει μία διαφορά και μόνο. Πρόκειται για τον ορισμό τη νησιώτικης υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών, που απορρέουν απ’ αυτή. Για το Κυπριακό, επίσης, δεν τίθεται ζήτημα δύο συνομοσπονδιών, όπως επιθυμούν οι Τούρκοι. Η Κύπρος είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος και δεν μπορεί να διχοτομηθεί. Στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και όχι τουρκική, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι. Έχει καταγραφεί στη συνθήκη της Λωζάνης, τελεία και παύλα. Και φτάνω, στο Σκοπιανό. Είναι δυνατόν, να συζητάμε για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, όταν εκείνος που τη παραβιάζει «πρώτος και καλύτερος» είναι ο κ. Ζάεφ, ο οποίος, μάλιστα, την υπέγραψε «με τα δύο χέρια»; Όταν οι Σκοπιανοί προκαλούν σε κάθε ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι το παραμικρό «παραθυράκι» ακόμη και στο…ποδόσφαιρο; Εκείνοι την έχουν ανάγκη και την παραβιάζουν, θα στεναχωριόμαστε εμείς;»

Όταν οι Σκοπιανοί προκαλούν σε κάθε ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι το παραμικρό «παραθυράκι» ακόμη και στο …ποδόσφαιρο; Εκείνοι την έχουν ανάγκη και την παραβιάζουν, θα στεναχωριόμαστε εμείς;

-Κάποιοι άσπονδοι φίλοι σας διαδίδουν πως ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Αληθεύει; Και γιατί το λένε;

«Τόσα ξέρουν, τόσα λένε… Για τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και για κάθε βουλευτή, μοναδικός κριτής είναι ένας. Ο Λαός. Εμένα, με εκλέγει επί 30 συναπτά χρόνια. Κάτι κάνω σωστά απ’ ότι φαίνεται…».

Για τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και για κάθε βουλευτή, μοναδικός κριτής είναι ένας. Ο Λαός. Εμένα, με εκλέγει επί 30 συναπτά χρόνια. Κάτι κάνω σωστά απ’ ότι φαίνεται…

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.