ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Όταν ο κυρ-Παντελής ψάχνει πολιτικά τον εαυτό του…
Thursday
04/04/2024
15:41 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Αξιοπρέπεια Ευγενία Σαρηγιαννίδη ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ν.Δ. Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Η πρόταση “Για να δοθεί λοιπόν μια αξιόπιστη προοπτική σύνθεσης και συμπόρευσης των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων που ευτυχώς ακόμα σε πείσμα της γενικευμένης κρίσης εξακολουθούν να υπάρχουν και σποραδικά να εκδηλώνονται, χρειάζεται σήμερα η οργάνωση ενός κινήματος δημοκρατικής εγρήγορσης, ενός κινήματος ικανού να επιβάλλει παντού, όπου είναι εφικτό, την ενιαιομετωπική ενότητα του πολυδιασπασμένου πατριωτικού χώρου.“, χρειάζεται:

1)- Στόχο. Αν υποθέσουμε πως στόχος είναι η παραπάνω πρόταση, αυτομάτως προκύπτει συνοδευτικός στόχος, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ιδεολογικοπολιτικοδικαιική αποδόμηση και εξουδετέρωση των υπαιτίων της “γενικευμένης κρίσης”.

2)- Ενα πλαίσιο αρχών (αν είναι διαθέσιμη και κάποια κοινωνικοιστορική σχετική εργασία ως Συνειδησιακή Βάση, προτείνουμε την πχ https://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/ ).

3)- Προσδιορισμός-ανάλυση και ιεράρχηση των (για ποιά ζητήματα) επί μέρους αντιστάσεων και το Πως (τον Τρόπο) για την επίτευξη του Στόχου πχ μορφή οργάνωσης-επιχειρησιακό σχέδιο-τρόποι δράσης, αλλά και για το δέον γενέσθαι για κάθε ζήτημα.

Για τα παραπάνω βλέπετε και https://greek-market-research.com/article/perimenontas-ton-gkonto-irthe-i-kyria-karystianoy/ .

_.

 

 

 

 

Ευγενία Σαρηγιαννίδη, 2 Απριλίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Παρατηρούμε καθημερινά πως ένας ιστορικός λαός μοιάζει σταδιακά να αποσυντίθεται. Όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, κατάρρευσης και φτώχειας, αλλά επίσης πολιτισμικά, ιδεολογικά, δημογραφικά, ενδεχομένως θα λέγαμε και ανθρωπολογικά, με την ευκαιρία λόγου χάρη της πρόσφατης υπερψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο ζευγαριών ιδίου φύλου – και κατά προέκταση, της πιθανότητας απόκτησης παιδιών.

Δεν θα αναλύσουμε βέβαια στο παρόν άρθρο τα ήδη χιλιογραμμένα περί των πολιτικών ευθυνών, των προμνημονιακών, μνημονιακών και μεταμνημονιακών κυβερνήσεων γι’ αυτή την πολύπλευρη κατάρρευση, ούτε για τη μαφιοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Δεν θα επικεντρωθούμε στις συνταγματικές εκτροπές, ούτε στη θεσμική παρακμή της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης ή της ενημέρωσης των πολιτών από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Δεν θα επισημάνουμε τους κινδύνους μιας γενικευμένης πτώχευσης, ούτε θα αναφερθούμε στη διαφθορά, στην καθημερινή εγκληματικότητα που διαρκώς επιδεινώνεται, στην ασυδοσία των ισχυρών και των κυβερνώντων ή στην ατιμωρησία των υπευθύνων για διαχρονικά εγκλήματα που άλλοτε θα είχαν οδηγήσει ίσως σε λαϊκούς ξεσηκωμούς (π.χ. Τέμπη, Μάνδρα, Μάτι).

Στον παρόν άρθρο θα επιχειρήσουμε να επικεντρωθούμε στο φαινόμενο της διάσπασης των κοινωνικών αντιστάσεων που τείνουν να εκφράζονται από τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο, ο οποίος προσπαθεί να δηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική, πολιτισμική και οικονομική παγκοσμιοποίηση των απελευθερωμένων καπιταλιστικών αγορών καθώς και στις ανάλογες ιδεολογίες και χρηστοήθειες του κοσμοπολιτισμού.

Ο κυρ-Παντελής και αλλοτινές προσδοκίες

Ο μικρομεσαίος χώρος, ο χώρος δηλαδή που παραδοσιακά εξέφραζε τις λαϊκές προσδοκίες και ανησυχίες, με άλλα λόγια, τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, τείνουν προς εξαφάνιση. Ο άλλοτε μικρομεσαίος νοικοκύρης κλείνεται στο καβούκι του. Αηδιασμένος και φοβισμένος απέχει όλο και πιο συχνά από τις πολιτικές διαδικασίες, ακόμα και από τις εκλογές, κρίνοντας ότι το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί. Επιστρέφει λοιπόν στη μοιρολατρία ή/και στον κυνισμό ενός ηττημένου, ενός δουλικά σκεπτόμενου υπηκόου, που παρά τα ιδεολογήματα της ατομικής του χειραφέτησης και του δικαιωματισμού στα οποία του έμαθαν επιφανειακά και προσχηματικά να πιστεύει.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.