ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
_.
Δημ. Μιχαλόπουλος, 8 Ιουνίου 2022
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Και να που -μεταθανατίως!- η μορφή του Ντε Γκωλ ξανά επιτέλλει στο στερέωμα της Ευρώπης. Η πρόσφατη αναφορά που σε αυτόν έγινε από πολιτική προσωπικότητα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο στρατηγός Ντε Γκωλ, πράγματι, είχε συγκεκριμένη άποψη για τη σύμπηξη της ευρωπαϊκής ενότητας, με αποτέλεσμα ο κατά το 1970 θάνατός του να επιφέρει τη δρομολόγηση κατάστασης που δραματικώς βιώνουμε σήμερα.
Η βιογραφία του είναι λίγο-πολύ γνωστή. Γεννήθηκε στη βόρεια Γαλλία, συγκεκριμένα στη Λίλλη, το 1890 και ανατράφηκε σε οικογένεια την οποία διείπε πνεύμα εντόνως παραδοσιακό. Η μητέρα του είχε απώτερη γερμανική καταγωγή, ενώ ο πατέρας του, που δεν δίσταζε να εκδηλώνει την προσήλωσή του στην Καθολική Εκκλησία, τηρούσε κριτική στάση όσον αφορά μεγάλα ζητήματα που δίχαζαν τη γαλλική κοινωνία, όπως π.χ. η περίφημη υπόθεση Ντρέυφους.
Μικρός ακόμα σε ηλικία, ο νεαρός Κάρολος αυτοτιτλοφορήθηκε “στρατηγός” και “επίδοξος Αρχηγός του Γαλλικού Κράτους”. Έτσι, κατατάχθηκε το 1908 στη Στρατιωτική Σχολή του Σαιν-Συρ, τις σπουδές του στην οποία περάτωσε τέσσερα χρόνια αργότερα. Τότε τοποθετήθηκε σε μονάδα που στάθμευε στο Aρράς, 180 χιλιόμετρα βόρεια από το Παρίσι. Πρώτος του διοικητής υπήρξε ο Φίλιππος Πεταίν, συνταγματάρχης τότε, με τον οποίο λίγες δεκαετίες αργότερα θα ερχόταν σε ιδεολογική σύγκρουση μεγάλης σημασίας.
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list