ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Για την αντισυνταγματικότητα της συμπεριφοράς της κυβέρνησης
Saturday
21/11/2020
16:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος κορωνοϊός (Covid-19) Πέτρ. Μηλιαράκης Πλειστηριασμοί Σύνταγμα
0

Σχόλιο GMR: Καλά κάνει και μας θυμίζει τα άρθρα του Συντάγματος ο εξαιρετικός νομικός Π.Μηλιαράκης, βέβαια πρέπει να θυμίσει και την τήρηση του βουλευτικού όρκου, που η αστυνομία μόνο με αυτή την παραβίαση όφειλε να εξευτελίσει αυτοστιγμεί τους βουλευτές χωρίς να τους εμποδίσει, τους δε σφουγγοκωλάριους όλοις, (τους δολίως υπερ μνημονίων παραπληροφορούντες, και σύμφωνα με τις ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΝΕΡΓΟΥΝΤΕΣ καθηγητές-δημοσιογράφους, κλπ, τους συμβολαιογράφους των πλειστηριασμών και τους “επιχειρηματίες” σγοράς κοσμημάτων/οικογενειακών κειμηλίων ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ) να περιμαζέψει.

Στα όσα αφορούν τις επισημάνσεις/ υπενθυμίσεις του κ. Π.Μ. ότι δεν έχουμε πόλεμο (έχουμε πόλεμο μας λέει η κυβέρνηση), σωστά μας τα λέει ο κ. Π.Μ., ασφαλώς και δεν έχουμε πόλεμο μια και στο πόλεμο δεν πηγαίνουν οι δικαστικοί επιμελητές ραβασάκια, διαταγές πληρωμών, απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις, παραγγελίες πλειστηριασμών στα σπίτια των πολιτών για να τους αρπάξουν τις περιουσίες;

Αυτό όμως γίνεται κ. Μηλιαράκη γιατί οι μέν έχουν το μυαλό τους ΜΟΝΟ εκει, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ !! ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, οι δε κάνουν παντού αλλού (και στο παραπάνω) τα στραβά μάτια καθόσον όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ) εκεί στηρίζονται, εξαντλούντες τον επαναστατικές τους εξάψεις επί σοβαρών ζητημάτων υγείας της κοινωνίας ολόκληρης.

Τελικά, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, αντί ΟΛΟΥ αυτού του παραπάνω σχολίου που ίσως βγάζει και τον κύριο Μηλιαράκη έξω από τα νερά της συμπαθούς για πολλούς “κανονικότητας”, και που ιδιαιτέρως αφορά “τους δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου” (Προσοχή στον ΣΕΒΑΣΜΟ!!!) που ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ (από κοντά επωφελείται και η κομματοκρατία των ακολούθων, σφουγγοκωλάριων και λοιπών μη κοινών θνητών): Είναι η Suzanne Hoylaerts Ηλίθιε!

._

 

 

 

 

Π. Μηλιαράκης, 19 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

 

 

Πρώτα, τα γεγονότα: σε δύο βουλευτές περιορίζεται η κυκλοφορία όταν την ίδια στιγμή πέριξ κυκλοφορούν εκατοντάδες με χρήση του SMS 13033.

Όργανα της Τάξης, προδήλως εκτελώντας εντολή της φυσικής και κατ’ ουσίαν της πολιτικής ηγεσίας, περιόρισαν χωρίς άδεια της Βουλής το δικαίωμα Ελλήνων βουλευτών για την ελεύθερη κυκλοφορία τους, όταν στον ίδιο χρόνο εκατοντάδες άτομα προδήλως με χρήση του 13033, κυκλοφορούσαν ανεμπόδιστα, εποχούμενα ή πεζή.

Είναι αυταπόδεικτη η προκλητική συμπεριφορά ενός πρωτοφανούς κράτους καταστολής, που «εγκαίρως» προειδοποιεί για τις προθέσεις του, εν όψει της επερχόμενης οικονομικής κρίσης και των αναγκαστικών εκτελέσεων και απαλλοτριώσεων περιουσιών των ιδιωτών, εξ αιτίας των «κόκκινων δανείων» , αλλά και άλλων μέτρων που ετοιμάζει το «μνημονιακό τόξο».

Η παρούσα μου ανακοίνωση δεν βάλει κατά των Οργάνων της Τάξης που εκτελούν εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Ωστόσο, όμως, εγείρονται τα παρακάτω εξόχως σοβαρά πολιτικά και νομικά ζητήματα:

ΤΑ ΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

  1. Η προαναφερόμενη παρεμπόδισή για ελεύθερη κυκλοφορία δύο εν ενεργεία βουλευτών, προδήλως αφορά παράνομη βία σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 330 του Ποινικού Κώδικα, η οποία έλαβε χώρα σε κοινή θέα λόγω των ΜΜΕ, καθιστάμενη έτσι πασίδηλη, με τρόπο, μάλιστα, που διακωμωδεί (!) τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, η οποία φέρει και όλο το βάρος της ευθύνης για την παραβίαση της συνταγματικής τάξης.
  2. Θα πρέπει να έχουν τη γενναιότητα ενώπιον του Ελληνικού Λαού τόσο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβουν την ευθύνη και να ζητήσουν συγγνώμη για την καταπάτηση του Συντάγματος.

Ειδικότερα ο κ. Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αρνηθεί τις ευθύνες του. Και τούτο διότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 82 του Συντάγματος «ο Πρωθυπουργός εξασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης και κατευθύνει τις ενέργειές της»!

ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ή Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ».

  1. Ακόμη και αν δεχτούμε (που δεν ισχύει) ότι είχαμε «πόλεμο» ή ότι η χώρα έχει κηρυχτεί σε «κατάσταση πολιορκίας», ακόμη και στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 48 του Συντάγματος, όπου αναστέλλεται σύνολο ή μέρος των συνταγματικών κανόνων (μεταξύ των οποίων και το άρθρο 11 του Συντάγματος, που αφορά στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι), ισχύει η διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 48 του Συντάγματος, όπου ρητώς επιτάσσεται ότι:

«καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων κατάστασης ανάγκης ισχύει αυτοδικαίως το άρθρο 62 του Συντάγματος».

  1. Υπ’ όψιν ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1 του προαναφερόμενου άρθρου 62 του Συντάγματος:

«Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος.»

Ας προσέξουμε την επιταγή του Συντάγματος ότι ακόμη και στις περιπτώσεις αυτές με κανένα τρόπο ο βουλευτής δεν μπορεί να περιορίζεται (!) εκτός και αν το αποφασίσει η Βουλή και όχι ασφαλώς ο Αστυνομικός Διευθυντής!

  1. Στην προκείμενη περίπτωση, αποδεικνύεται ευθέως η παραβίαση της συνταγματικής τάξης, λόγω της ανεπίτρεπτης και αντισυνταγματικής παρεμπόδισης της κυκλοφορίας δύο Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και του παράνομου περιορισμού τους σε «κλοιό αστυνομικών δυνάμεων».
  2. Η συνταγματική τάξη ορίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων κατάστασης ανάγκης ή ακόμη και πολέμου, ισχύει «αυτοδικαίως» (!) η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του Συντάγματος.

Τούτο σημαίνει ότι σύμφωνα με τη διάταξη αυτή το δικαίωμά των Ελλήνων βουλευτών να μην περιορίζονται χωρίς άδεια της Βουλής δεν μπορεί να καταργηθεί, να τροποποιηθεί ή να ανασταλεί με οποιαδήποτε απόφαση-πράξη Αστυνομικού Διευθυντή!

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, για όσους αμφιβάλλουν ότι δεν παραβιάστηκε το Σύνταγμα από την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους προαναφερόμενους δύο βουλευτές, καθώς και απέναντι σε όλους τους βουλευτές και πολιτικούς αρχηγούς που αποφάσισαν, τηρώντας όλες τις πρόνοιες προστασίας για τη δημόσια υγεία, να διαδηλώσουν «συμβολικά» για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

*Ο Πέτρος Μηλιαράκης είναι μέλος της «Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων». Δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC-EU).

 

 

 

Πηγή: matrix24.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.