ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κόκκινα δάνεια: Σε έναν χρόνο αλλάζουν τα πάντα στις τράπεζες και στην Οικονομία χάρη στον «Ηρακλή»
Sunday
15/12/2019
10:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος NPEs Σχέδιο Ηρακλής
0

Σχόλιο GMR: Η Χρεοκρατία επιστρατεύει κατά λαού-πατρίδας, τον Ηρακλή!

Με την “δημοκρατική συμμετοχή” της 5ης αντιμνημονιακής αντιπροσωποκοινοβουλευτικής φάλαγγας… .

 

 

Πρώτο Θέμα, 14 Δεκεμβρίου 2019

 

 

 

Οι 5 μεγάλες τομές που φέρνει το σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων μετά την ψήφισή του από τη Βουλή – Ποινές και κυρώσεις, εάν καταπέσουν οι κρατικές εγγυήσεις

Αλλαγή σελίδας για τις τράπεζες και συνολικά για την ελληνική οικονομία, που θα γίνει αισθητή μέσα στον επόμενο ένα χρόνο όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, σηματοδοτεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή» από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη.

Αποτελώντας πλέον νόμο του κράτους, ο «Ηρακλής» φέρνει 5 μεγάλες τομές και γίνεται καταλύτης θετικών εξελίξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ευρύτερα στην οικονομία, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο. Οι 5 αυτές τομές είναι:

1. Στέλνει μήνυμα ότι επιτέλους γίνεται «ομαδική δουλειά» (“team work”). Όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν και έτσι να εισπράττουν όλοι τα οφέλη και τους επαίνους.

2. Βοηθά τις τράπεζες να βγουν στις αγορές σε μια εξαιρετική περίσταση, με αρνητικά επιτόκια, για να «σηκώσουν» τα 30 δισ. ευρώ χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ οι Έλληνες πολίτες – ενώ το Δημόσιο μπορεί και να βγάζει κέρδος από προμήθειες έως 200 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα 12 δισ. ευρώ εγγυήσεων.

3. Θα ελαφρυνθούν οι τράπεζες από τα βάρη και θα προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, δηλαδή θα δώσουν ξανά δάνεια στην αγορά, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

3. Θα ελαφρυνθούν οι τράπεζες από τα βάρη και θα προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, δηλαδή θα δώσουν ξανά δάνεια στην αγορά, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

4. Με το νέο σύστημα, θα υπάρξει πραγματικό κυνήγι στους μεγαλοφειλέτες που κρύβονταν πίσω από τον «Νόμο Κατσέλη» ή τον σωρό των δανειοληπτών. Παράλληλα, θα δοθούν δίκαιες λύσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνάρτηση με τις πραγματικές ικανότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους.

5. Με την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών διαλύεται ευρύτερα η αβεβαιότητα και ξένοι επενδυτές μπορούν να δείξουν ενδιαφέρον όχι μόνον για τιτλοποιημένες απαιτήσεις δανείων αλλά και για το Χρηματιστήριο, βάζοντας μπροστά και μία «ξεχασμένη» μηχανή της οικονομίας για να σταθεί ξανά όρθια σε ένα χρόνο η ελληνική οικονομία. Οι εξελίξεις αυτές θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και τελικά θα συμβάλουν στην επιστροφή της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Αλλά και στελέχη διεθνών οίκων εκτιμούν ότι θα αλλάξουν πολλά και στο τραπεζικό σκηνικό. «Τίποτα δεν θα είναι ίδιο σε ένα χρόνο», εξηγούν οι ίδιες πηγές, γιατί «όταν απαλλαγούν από τα βάρη, οι τράπεζες θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικές, να παρουσιάσουν business plans και να επιλέξουν σε ποιο κομμάτι της αγοράς και ποιον ρόλο θα παίζουν πια – π.χ. στη λιανική, στην επιχειρηματική τραπεζική, στα στεγαστικά, στην ανάπτυξη κ.λπ.».

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.